Самолети на ФСБ летят до Минск, появиха се слухове, че Лукашенко е починал

Синът му се отправи към Китай
1 юни 2023 12:28, Нели Христова
179
Самолети на ФСБ летят до Минск, появиха се слухове, че Лукашенко е починал
Снимка: БГНЕС

След 30 години на власт Александър Лукашенко е определян като "последният диктатор в Европа". През последните седмици обаче се заговори много за здравето на лидера на Беларус.

Той се почувства зле на празненствата по случай Деня на победата в Москва, а няколко седмици по-късно се появи информация, че след лична среща с Путин, е бил откаран по спешност в болница в Москва.

Разбира се, веднага се появиха шеги и предположения, че Владимир Путин е отровил Алекснадър Лукашенко. Но тези съмнения стигнаха нов връх, когато вчера коренспондентът на Kyiv Post Джейсън Джей Смарт съобщи, че два самолета на ФСБ са излетели от Москва и са пристигнали в Минск.

Освен това синът на беларуския президент Виктор Лукашенко се е отправил към Китай.

Това повдига много въпроси. Според Смарт, последния път, в който един от тези самолети на ФСБ е летял към Беларус, е бил на 18-ти и 26-ти август, а на борда му е бил директорът Николай Парушев.

Какво търси синът на Лукашенко в Китай е другият въпрос, който веднага изниква. Според Смарт, той или търси финансова помощ от Пекин, или е там за да уреди наследяването на президентския пост, тъй като баща му е починал.

Все още не е ясно какво се "готви" в Беларус. Много потребители в Twitter, а и анализатори спекулират, че Кремъл може да се възползва от влошеното му здраве, за да сложат нова марионетка на поста му. Други пък стигат по-далеч - Русия да използва тактическо ядрено оръжие срещу Украйна от територията на Беларус, а след това да хвърли вината върху отсъстващия Лукашенко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
4
 
2
 
! Отговори
съсед преди 11 месеца
по-добър от боко, по здрав от боко, ще живее повече от къро и генов, жучич . то му личи от снимкатамеркел ще го изпревари към по-доброто място
94
13
 
17
 
! Отговори
Хахаха преди 11 месеца
Ако се използва тактическо ядрено оръжие от Беларус, тази държавица няма да съществува и ще бъде изпепелена барабар с измисленото си население за 2 часа, а руската фашистка федерация ще бъде затрита за 12 часа.
93
10
 
11
 
! Отговори
Жив е той, жив е преди 11 месеца
Нищо му няма на хипохондрика, само прави фасони, за да стане център на внимание. Кремълският гнoм ще го изпревари във всеки случай и то съвсем скоро.
92
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз пък чух, че зелката са я утепали, а дементния е на системи
91
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Синът му се бил отправил към чайна, явно е станало нещо и селяна Лукашенко му е станало нещо :)))
90
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Впрочем, в Литва избраха за президент открит гей. И сега, ако в Кремъл кажат "естонски литовски латвийски пeдepаcи", това вече няма да е обида, а похвала... Добре е.
89
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лукашенко има трима синове, кой от тях е отлетял за Пекин?
88
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Владимирович да обединява Руската Федерация и Беларус и да пооори евро.ейски задни части
87
13
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
СИНЧЕТО Е ИЗБЯГАЛО В КИТАЙ! ЩОТО ДРУГАДЕ НА ЗЕМЯТА МОЖЕ И ДА НЕ ОСТАНЕ ЖИВО!
86
3
 
17
 
! Отговори
абе преди 11 месеца
всички са диктатори, желаете им лошото - ще останат да живеят вечно бай пън и урсулата,особено зеления плъх - най-добрите, най-демократичните, най, най...глупа-ци сте и такива ще си умрете!
85
1
 
8
 
! Отговори
РУСОФИЛА преди 11 месеца
Ето така и за Кокаин Червенски ще летят скоро самолети......
84
4
 
4
 
! Отговори
Адмирации преди 11 месеца
Русия поддържа тясно сътрудничество с изпълняващия съвет за национална сигурност, който в момента ръководи Беларус, ако информацията за смъртта се потвърди, то ще бъде насочен референдум за присъединяване на Беларуската Республика в Състава на Руската Федерация, като сигурността и ще бъде обезпечена, дори вече там има ядрено оръжие.
83
8
 
9
 
! Отговори
путин да внимава преди 11 месеца
в картинката, понеже това го чака и него, а след това ще бъде забравен
82
6
 
9
 
! Отговори
Off преди 11 месеца
И всичкото това, щото пи чай с жижака. Що му трябваше?
81
5
 
9
 
! Отговори
Благодаря ти Сорос преди 11 месеца
До Патриот Възраждане *** разпенен, колхози няма в Русия! Имаже в СССР. Виж си опорките, спираме ти хонорара - с поздрав, твой Сорос.
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
95, уважавам твоя опит. Явно ти е слагал това късото и сега не си доволен май. Няма как да знаеш дали му е късо или дълго, ако не си го отнесъл поне един път отзад.
79
15
 
6
 
! Отговори
Милиони го обичаха преди 11 месеца
и излизаха на улицата ,а той търчеше обезумял със автомат и гледаше как беларуския и руския омон млатят народа му ! жАЛКО ЧЕ ОТ ЗАПАДА НЕ СЕ ВНЕСЕ МАЛКО ОРЪЖИЕ ,ЧЕ ДА ВИДЯТ БЕЗРОДНИЦИТЕ КОИТО БИЕХА какво е когато хората могат да отвърнат !
78
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Станислав Абе ти отворко, защо не се махнеш в Украйна бе? Нали там е най-доброто място според твоите идоли от Краварията? И за какъв се мислиш, че нареждаш кой къде да заминава? Точно такива празноглавци като тебе се друсаха на площада срещу 50 лв от правилното посолство и викаха "Кой не скача е червен". Ето го и резултата от безумното им поведение - виж си държавата, полицията, армията, здравеопазването и образованието - кръгли нули. И естествено, населението се топи тук.
77
15
 
5
 
! Отговори
Звездите говорят преди 11 месеца
Путин е поискал от Лукашенко да се изстрелят ядрени ракети от Беларус. Затова тъпата *** се е разколебал. Путин е видял това и е наредил да го отровят. За малко е станал гаф с представител на Афганистан. Той е видял всичко и са го ликвидирали
76
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аллах да го прости