Двама българи са загинали през юли на фронта в Украйна

Те са били родом от Болградския район
26 юли 2023 17:00, Александър Попов
167
Двама българи са загинали през юли на фронта в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Двама българи от Болградски район са загинали през юли на фронта. Това се съобщава на сайта на Болградската районна военна администрация.

Вячеслав Казаков, на 32 години, родом от с. Подгорное, Тарутинска община, е загинал на 19 юли близо до Авдеевка, Донецка област, при изпълнение на бойна задача. Погребан е на 25 юли в родното село.

„Преди година Вячеслав Казаков бе мобилизиран по призовка, воювал е в Донецка област. За отлично изпълнение на поставените военни задачи е отличен с две награди. Бил е представен за награждаване с орден „Ярослав Мъдри“. За съжаление не успя да го получи приживе. Загина геройски. Това е загуба за семейството и за българската общност от Тарутинската община“, каза пред БТА Олга Кичеджи, заместник-председател на Тарутинското българско дружество „Майор Петър Груев“.

На 20 юли е загинал Григорий Лазарев по време на бойна задача в Донецка област. Бил е войник от морската пехота. Родом е от Болград, на 51 години.

От Болградската районна военна администрация изказват съболезнования на семейството, близките и приятелите по повод преждевременната загуба на болградчанина Григорий Лазарев. За часа и мястото на погребението ще бъде информирано допълнително, посочват още от администрацията./БТА, Светлана Драгнева, Одеса

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
10
 
6
 
! Отговори
Русофил преди 9 месеца
до 107 И що да се бием за Русия , като тя няма нужда от нашата помощ ве, маааалоумен кравар? Муахахахахаха...ти си за смях!
98
12
 
9
 
! Отговори
Цървул от Възраждане преди 9 месеца
Сега е време да се зададе въпрос към Копейкин - НА ЧИЯ СТРАНА СА ВОЮВАЛИ ЗАГИНАЛИТЕ И СРЕЩУ КОГО? После да обяснява как и защо любимата му "освободителка" убива българи!
97
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нормално да загинат двама при хиляди българи на фронта, биещи се за ВСУ. смешното е, че няма 1 русофил нашенец бедняк да се бие за РФ.
96
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 105 Ако бях на Радев, наркомана нямаше да го приема в президентството. Няма такъв нагляр като наркомана. Радев ако беше на 4 очи само с него щеше да му изгърми един юмрук. Така го гледаше.
95
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зеленски дойде тука да проси оръжия и боеприпаси и си позволи да държи тон на българския президент. Какво повече да говорим. Беше по тениската. Ай си.
94
8
 
5
 
! Отговори
ясно преди 9 месеца
*** все повече осзнава в каква каша забърка Русия и какво огромно гавно изходи.Очаква го вътрешен преврат и изстрел в тила или отрова но съдбата на Ягода Сталин и пр. не му мърда.Лицето му издава ужасяващ страх -има защо чака го международен съд в Хага за военни престъпления.Тябва само да обявт няколко милиона долара нагада и някой ще го излови по бели ***
93
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Басаев, кога Донбас е бил украинснски че да си го бранят украинците ве, маааалоумен кравар? Както и Крим? Кажи вее, мааааалоумник?
92
3
 
1
 
! Отговори
Кек преди 9 месеца
До Привикаха ме военни - най-много от лудницата да са те 'привикали' аххахаха
91
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 97 Кравар маааалоумен, не Путин иска помощ от нас, а наркомана. Понял? Аре в този ред на мисли бягай в Украйна да помагаш на украинските фашисти, мааааалоумен кравар!
90
8
 
4
 
! Отговори
Шамил Басаев преди 9 месеца
Според нашенските Копейки , не са българи , щом бранят земята си от окупаторите на Путин. Драги ми Копейки , нито сте българи , нито сте мъже. Скоро ще ви се наложите да търсите политическо убежище в Рашастан или поне в това , което остане от нея.
89
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А бе какво става с великата украинска контраофанзива? "Вагнер" си тръгна, а украинските австралопитеци не мръдват и сантиметър. Муаххахахахахахахаа...
88
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Копейките ни пращат в Украйне всеки ден и ето че ходим. Айде копейки, даваме ви пример! Айде в Украйна да дундуркате руснетата!
87
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това са путински опорки, украйна не изпраща българи на фронта.
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Политиката е била да се подтиска голямото руско малцинство/мнозинство защото е около 20 млн. А малките малцинства са били фаворизирани и това е довело до част от проблемите и заблудите. Но всеки си носи кръста.
85
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако са убили поне 10 руски фашисти, значи са герои...
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Може от лудницата да са те извикали.
83
5
 
5
 
! Отговори
Привикаха ме военни преди 9 месеца
На 50 съм! Привикаха ме в местния наборен център. Готвят ни за месо! Пушечно месо! Ще ни пращат.
82
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Колкото и да си пишете путинските опорки, сте малцинство в България. Болшинството от българския народ е с евроатлантлантическа ориентация. Вижда се по всички проучвания и избори. Боли-не боли, това е истината.
81
3
 
5
 
! Отговори
ФАЩ ИСКАТ ОЩЕ преди 9 месеца
Поне няколко хиляди! А защо не и няколко десетки хиляди Българи да загинат на фронта. И веднъж завинаги да си смеазим отношенията с Русия. Това е мечтата на фашистката клоака ФАЩ. Кирчо Кокорчо Ицето Мравояда и Пожарникаря гьон за това работят!
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Контранастъплението на Украйна ще доведе до поражение на останалите части от въоръжените сили на Украйна и последващи нови териториални загуби, заяви бившият съветник на шефа на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в YouTube канала Judging Freedom . "Въпросът не е какво ще се случи след т. нар. контранастъпление, а какво ще остане от Украйна след него. Когато Русия започне да настъпва, нейните сили спокойно ще преминат без забавяне през цялата територия на изток от Днепър и ще да стигнат до Одеса, обясни той.