Столтенберг: НАТО ще подкрепя Украйна, докато победи

Путин подцени алианса, заяви генералният му секретар
17 авг 2023 16:06, Елка Василева
148
Столтенберг: НАТО ще подкрепя Украйна, докато победи
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО ще подкрепя Украйна, докато тя не победи във войната, заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция в Норвегия, предаде Ройтерс. Путин подцени НАТО, добави той.

Запитан за украинската контраофанзива, Столтенберг каза, че украинците постигат напредък, но има много несигурност, въпреки че Украйна бавно, но сигурно си възвръща територията.

Още по темата
НАТО води вътрешни дискусии за това как да се сложи край на конфликта в Украйна и как да се постигне мир, каза още генералният секретар на алианса. От Украйна зависи да реши кога ще има подходящи условия за присъединяване към преговорите след руското нахлуване, добави Столтенберг.

"Украинците и само те могат да решат кога има условия за преговори и кой може да седне на масата за преговори и да каже кое решение е приемливо", каза той.

Украинците решават какви да бъдат условията на мира, ролята на НАТО е да подкрепя Украйна, добави генералният секретар на блока.

НАТО не е открила никакви промени в разположението на руските ядрени сили и западният алианс не вижда причина да ни накара да променим собствените си сили и начина, по който те са разположени, каза Столтенберг.

Досега не сме станали свидетели на нищо, което да изисква това от наша страна, посочи генералният секретар на НАТО.

Столтенберг каза още, че страните членки на алианса не трябва да стават прекалено зависими от Китай за стратегически суровини.
(БТА, Светослав Танчев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
10
 
! Отговори
Форс преди 8 месеца
Като ти чета тъпите речи за сетен път се уверявам че и ти си наркоман само наркоман може да има фантазиил
97
3
 
12
 
! Отговори
Чети историята преди 8 месеца
До Шамил Басаев: СССР през коя година е изплатил окончателно т.н. ленд-лиз, т.е. парите за оръжейните доставки от САЩ по време на Втората Световна война? Не вярвам да знеш. Но са изплзтили всичко. А кога ще изплати всичко Украйна? И внуците им ще плащат.
96
3
 
10
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 8 месеца
До Шамил Басаев: Г'лупости са това. Ще плащат украинците. Това оръжие, което получават от САЩ, те не им го подаряват. Не само децата, а и внуците им ще плащат милиардите долари помощ.
95
3
 
13
 
! Отговори
Изтича му времето преди 8 месеца
На Столтенберг му остава по-малко от година да бъде генерален секретар на НАТО. И то му удължиха мандата само за да може баронесата Урсула да се освободи от Еврокомисията и да му заеме мястото. Така че това, което той говори е без значение. И без това решенията за нАТО винаги се вземат във Вашингтон. И най-често минават през американската база Рамщайн в Германия.
94
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг не уточнява каква е дефинициата за победа на Украйна... Има много различни виждания за Украинската победа например Окраина без украинци, Окраина част от Руската Федерация и прочие и порчие. Та каква е дефинициата за победа ??? Всички знаем че НАТО винаги е победител... Хааххаха Афганистан и Ирак не ви ли стигнаха???
93
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ти си гледай Прайдовете....
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 89А хамерото го разбира като напада по същия начин Ирак, Югославия, Афганистан, Гранада, Либия, Ливан....
91
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
което никога няма да се случи, нацифашисти от нато са най големите военнопрестъпници..
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Шамил БасаевЕстествено, бузките на Бидона са къде-къде по сладки...
89
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украйна Няма шанс ! И вие също! За сега Русия унищожава само " военната ви " прехвалена" техника!-:)))
88
0
 
13
 
! Отговори
Тоест преди 8 месеца
Ние от НАТО ще хвърляме съчки в огънят наречен Украйна и ще поддържаме този огън достатъчно дълго, за да заработим трилиони за нашата оръжейна индустрия. На нас НЕ ни пука колко украинци ще загинат в процеса. Ние Искаме Путин да падне от Власт. Нашето Участие във войната, цялата ни подкрепа за Украйна и на 2-та Майдана се състои в това - да откъснем Украйна от руската орбита!
87
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да, явно чебурашките разбират постигането на мир като нападнеш суверенна държава от три страни под предтекст, че правиш учение. Само дето сме 21в, а не както те си мислят, че още сме 18в и нападаме за ресурси и увеличаване на "империята". Не случайно са обявени официално за терористична държава и путинака го търсят от международния съд
86
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
този е на много тежка дрога,както зеления комедиант
85
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Този изглежда като тодора им Живков на 10 Ноември преди много г. Така е с терористичните организации като БКП и НАТО. Някой трябва да му каже, че мир не се постига с даване на оръжия или американски долари. Дано да има добри икономически съветници. Не като генералите му от транспортната организация.
84
3
 
3
 
! Отговори
Симо преди 8 месеца
Вервайте
83
2
 
18
 
! Отговори
йенса барбито преди 8 месеца
Столтенфък всъщност иска да напуска поста може би защтото го е страх да натисне копчето, а и нови кандидати няма , никой не иска да е на неговото място, защото знае че на лъжата краката са къси и рано или късно хората ще се събудят и ще ги линчуват публично.
82
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Очевидно този хомосексуалист не е наред в главата.
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вече на брой украинец се падат по 30 оръжия. Кво ги правят толкова, за старо желязо ли?
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До do 78. Военно-промишления комплекс не бърза за разлика от тебе. Пари се печелят не разбираш ли ?
79
0
 
11
 
! Отговори
gele преди 8 месеца
паричкити много му харесват. повече оръжие повече кинти.