Украйна атакува руска жп линия дълбоко в Сибир?

Тя е използвана за военни доставки
34
Украйна атакува руска жп линия дълбоко в Сибир?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

При операция, проведена от Службата за сигурност на Украйна (ССУ), е била взривена железопътна линия в Сибир, която Русия е използвала за военни доставки, заяви пред Ройтерс украински източник, пожелал анонимност.

По думите му четири взривни устройства са били детонирани през изминалата нощ в момент, когато товарен влак е минавал през Северомуйския тунел в руската република Бурятия, която граничи с Монголия.

Ако това се потвърди, подобна атака на повече от 4000 км отстояние от Украйна би могла да послужи като демонстрация на способността на Киев да нанася удари дълбоко в руска територия, посочва агенция Ройтерс, но отбелязва, че не е могла да удостовери информацията по независим път.

Руски източници признаха, че в посочения район се е запалил влак, но не споменаха за експлозиви.

Руският Следствен комитет посочи в изявление, че влакът, превозващ гориво, се е запалил в тунела снощи, няма жертви и е в ход предварителното разследване за установяване на причините за инцидента.

Държавната компания "Руски железници", която е собственик и оператор на руската жп мрежа, съобщи, че влакът е бил спрян заради забелязан пушек, излизащ от цистерна с дизелово гориво. Компанията допълни, че жп трафикът е бил отклонен, което довело до леки закъснения, но като цяло не е имало нарушения в железопътното движение./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
21
 
! Отговори
Да преди 5 месеца
Фейк е....
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дайте да видим тоя влак от тайгата! -----///----- Ми той е в тунел, как да ти го снимат?
9
3
 
24
 
! Отговори
Фитьо преди 5 месеца
И Ал Кайда празнуваха след атентатите срещу кулите близнаци.Днес Ал Кайда е част от небитието
8
10
 
41
 
! Отговори
аха преди 5 месеца
О, вече до Сибир ли стигнаха? Или искате да кажете, че украйна е извършила терористичен акт срещу граждански обект? Май точно това искате да кажете-че украйна е терористична държава и Путин се бори с тероризма от, което логично произлиза, че съвсем правилно провежда тази специална военна операция.
7
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ха...държавата на отрицанието....те да видят как се взривява или ракета да попада във влака....пак ще кажат че не е така...
6
23
 
15
 
! Отговори
Тео преди 5 месеца
Най- вероятно са подкупили някой мужик за тази работа. Нищо, ще го намерят, след два дена влаковете ще се движат отново от там, а в Киев отново ще настъпи тъмнина. А Зеленски ще се хвали как е ... взривил влак!
5
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Значи ако в вярно,може да очакваме до края на деня Зеленият да почне пак да реве по телевизора и да иска още оръжие и пари ..
4
16
 
18
 
! Отговори
До тъпака 1 преди 5 месеца
На крайцера Москва от дъното на морето не искаш ли снимки? Ха-ха-ха!
3
15
 
21
 
! Отговори
Мм да! преди 5 месеца
"А и да дадат с имки." Снимки може, ама малко по късно. Необходимо е технологично време за монтажа им. Все пак трябва да изглеждат достоверни.
2
20
 
15
 
! Отговори
И преди 5 месеца
Както винаги руснаците отново дават отговор с дърти лъжи...
1
16
 
23
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
А и да дадат с имки. То и аз може да кажа, че съм потопил кораб с танкове А рамс в Атлантическия океан, дълбонв тила на урките. Обикновено се надпреварват и урки и гендъри да пускат сателитни снимки. Дайте да видим тоя влак от тайгата!