Германците разделени дали да се забрани "Алтернатива за Германия"

42% биха подкрепили започването на такъв процес
12 яну 2024 18:46, Александър Попов
98
Германците разделени дали да се забрани "Алтернатива за Германия"
Шолц обеща подкрепа за всички. Снимка: БГНЕС/ЕРА

От месеци партията „Алтернатива за Германия“ (АзГ) е в подем. Според проучване двама от всеки петима германци вече подкрепят забраната на партията. Лидерът на Християнсоциалния съюз (ХСС) Маркус Зьодер е скептично настроен към подобна процедура и говори за "изключителни пречки", пише германското издание „Велт“.

Въпросът за процедура за забрана на АзГ разделя германците: 42% биха подкрепили започването на такъв процес, а 42% са против, сочи изследване на института за проучване на пазара и общественото мнение „Ипсос“, публикувано вчера. Съществуват ясни разлики между Западна и Източна Германия: 45% от анкетираните в западната част на страната подкрепят процедурата, а 40% са против, но само 32% в източната част на страната подкрепят забраната на АзГ, а 51% са против.

Според проучването подкрепата за забрана на партията е най-висока сред привържениците на "Зелените": 71% от тях са "за", а 19% - "против".

Проучването е проведено сред 2000 избиратели на възраст между 18 и 75 години в Германия между 5 и 7 януари, избрани според възрастта, пола, образованието, региона и поведението при гласуване на последните федерални избори.

Зьодер вижда "изключителни конституционни пречки"

Лидерът на ХСС Маркус Зьодер е скептичен по отношение на процедурата за забрана въпреки неотдавнашните разкрития за срещи между десни кръгове и екстремисти и служители на АзГ.

"Смятам, че пред забраната просто има крайни конституционни пречки. И стремежът към такава забрана вероятно ще доведе до доста сигурен провал", заяви баварският министър-председател пред радио „Дойчландфунк“. Това би дало картбланш на AзГ и би я укрепило до такава степен, че тя "вероятно би била практически неудържима на демократични избори".

На среща във вила в Потсдам, на която се събраха представители на десни кръгове, лидерът на крайнодясното движение "Идентитаризъм", австриецът Мартин Зелнер, е представил идеи за "ремиграция" - репатриране на имигранти, както е потвърдил пред ДПА.

Зьодер осъди най-остро "плановете за депортация от най-лош вид".

"Това наистина е предвестник на най-мрачното и отвратително нещо, което може да си представим", заяви той.  Според Зьодер с АзГ трябва да се води политическа борба. Освен назоваване на проблемите са необходими и разумни концепции и решения, особено в областта на миграцията. Възможно е AзГ да бъде значително намалена, смята той. "Дори преди тези провинциални избори, между другото, ако в Германия има по-добри политики".

Германското издание „Цайт“ разглежда в свой материал основните акценти от срещата на представители на десни движения, която се проведе наскоро в Потсдам. Според доклада на изследователската група „Коректив“ централно място заема казаното от Зелнер за крайнодесните му идеи, свързани с масовото експулсиране на хора, които той не желае. Твърди се, че Зелнер е представил своя "генерален план" за масово депортиране на мигранти в Германия и според Зелнер има три целеви групи, за да се "спре заселването на чужденци", смята Зелнер: търсещите убежище; чужденци с право на постоянен престой; но и германски граждани, които според него не се асимилират в Германия, трябва да бъдат изведени от страната.

„Коректив“ обобщава: "Хората трябва да могат да бъдат изселвани от Германия, ако имат, например, неправилен цвят на кожата или произход - и не са достатъчно "асимилирани" според хора като Зелнер."

Терминът "ремиграция" се използва от експерти, за да опишат завръщането на хора, които са избягали или мигрирали, в страните си на произход. Зелнер пише в имейл до ДПА, че предложението му включва "не само депортации, но и местна помощ, водеща култура и натиск за интеграция".

Той предлага да се създаде "държава модел", която "да бъде отдадена под наем и организирана като специална икономическа зона в Северна Африка". По думите му тя ще трябва да приеме до два милиона депортирани. „Цайт“ прави препратка с плана на националсоциалисти да заселят милиони евреи на остров Мадагаскар, но въпреки това не е известно дали Зелнер е намеквал за това. Според „Коректив“ присъстващите не са отправили критики.

Изследването предизвика възмущението на други страни. Олаф Шолц заяви, че срещата в Потсдам е случай, който трябва да бъде разгледан от Федералната служба за защита на конституцията (германското контраразузнаване), тъй като е насочена срещу свободния демократичен ред.

"Няма да позволим на никого да разграничава хората в нашата страна според това дали някой има мигрантска история или не", написа Шолц в „Екс“. Всеки е защитен, независимо от цвета на кожата или произхода, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
Шопендар преди 3 месеца
Историята се повтаря,нищо ново под слтнцето.ако някой си е мислил че германците ще дундуркат всякаква *** с недостатъчен правилен цвят на кожата,дълбоко се е заблуждавал.алтернативата в различни региони е напред с 38-42%,и за терористи да ги обявят,и извън закона да ги забранят,рейтинга им ще скочи още повече.лошото е че за нас става по зле,дано ес не ни зарине с *** си.
88
0
 
0
 
! Отговори
Тон преди 3 месеца
И Хитлер забраняваше,и социализма забраняваше , но тези, тези са нещо много по страшно !
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И тия двамата от петимата дето подкрепят ако е истина де това са от " новите леко *** немци" с немски документи. АФД е вече по рейтинг втора политическа сила ако не и първа .
86
13
 
0
 
! Отговори
Таня преди 3 месеца
Алтернатива за Германия се много по-страшни от тъпите копейки на Късопишнкин и наркомана Сидеров,които между другото незнам защо им лепнаха " копейки",тъй като са там за евро....да се забрани тази партия не е много демократично,но пък е здрав разум! А в политиката е по-нужен понякога!
85
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Немците НЕ СА народ. Народите се стремят да се обединят.
84
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Германия НЕ Е държава. Държавите имат конституция.
83
1
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Статията ясно показва, че западняците са роби и заслужават да бъдат смачкани!
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Забраните са лошо нещо, дразнят, хората да изберат кой да ги управлява. Политиките, които са в интерес на народа,ако се водят партиите, хората само ще ги изберат.:))
81
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Оставете само една партия - Националсоциалистическата. Имате традиции и на там сте тръгнали.
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Французите работят само 7 часа и 4 дни в седмицата. На обяд 2 часа пият вино и ядат сирене.
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Муамар Кадафи и Асад бяха най-добрите приятели на Западна Европа. Пазителите на Европа, Спасителите на Европа.
78
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
🇫🇷 Франция. Кратък превод:"Дойдох във Франция, в Париж. Французите работят за мен. Всяка сутрин отиват на работа в 6 часа, а аз спя до обяд.Всеки месец получавам 600 евро RSA надбавка и 300 евро от местната мисия, 350 евро от APL(за жилище). Социалните служби плащат за електричество. Французите работят още по-усилено."
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В германистан 50% от населението са имигранти 1-2-3-4поколение , гърци, испанци, италиянци, портогалци, поляци, югославяни, чехосливаци от бившият ссср, Африканци, азиятци, Индиянци от латинска Америка. Германия е яко окован от Хазарската мафия.
76
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 3 месеца
До Анонимен74. Обратно на бързо се развиващ. Ще го разбереш ли или трябва да ти се обеснява по бавно да схванеш.
75
1
 
20
 
! Отговори
Берлин преди 3 месеца
Да ви кажа немците са сигурно най послушния народ на света! Спазването и създаването на правила е националния им спорт! Но и на тях им дойде до гуша! Последната капка беше това! Ножа е опрял до кокала и ги унищожават като нация и държава!
74
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вместо да ги забраняват да се замислят къде бъркат щом тая партия има такава подкрепа.Явно на хората им писна да хранят бежанци от войните на САЩ
73
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
лек мих ам арш
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нима не могат да регистрират нова партия, ако ги забранят!
71
1
 
31
 
! Отговори
. преди 3 месеца
И да я забранят , заека ще излезе отдругаде , не можеш да очакваш хората да търпят издевателствата и предателствата на политиците вечно , никой не иска да бачка цял живот и даплаща социалните на разни тарамбуки дошли от пустините да изнасилват , тормозят , да бият децата на германците и да прокарват шериати и маймунщини , всичко си има крайна точка и Европа е на ръба , толерастиятаще свърши фатално , това се наблюдава редовно през няколко десетилетия ...
70
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Освен че са окупирани и бачкат като в концлагер, не им дават и да помислят за алтернатива.