Възрастна жена от добричко село даде 60 000 лева на ало измамници

83-годишната дала парите за "лечение" на сина й
49
Възрастна жена от добричко село даде 60 000 лева на ало измамници
Снимка: БГНЕС, архив

Възрастна жена от добричкото село Пчелино е дала 60 000 лева на телефонни измамници, съобщават от Областната дирекция (ОД) на МВР в Добрич.

 Потърпевшата е на 83 години.

Инцидентът е станал в рамките на вчерашния ден чрез въвеждане в заблуждение, че синът на жената е пострадал в пътнотранспортно произшествие и е необходима сума пари за лечението му, допълват от полицията.

Сигналът за престъплението е получен вчера, малко преди 15:00 часа следобед.

Между 12:00 и 15:00 часа на домашния телефон на потърпевшата е позвънил непознат мъж, който се е представил за лекар. Жената е предала сумата на непозната жена пред дома си в село Пчелино.

По случая е образувано досъдебно производство.

ОДМВР-Добрич отново апелира към гражданите на областта да не дават пари на непознати, а при съмнение незабавно да потърсят съдействие от МВР на телефон 112 или в най-близкото районно управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
За какво са и на една 83 годишна 60 000 лв? Не можа ли да даде парите на сина си преди да се обадят измамниците?
15
1
 
26
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Баба от някакво малко село вади 60 000 лева. Браво бе :))) И за къде ги къта? Вместо да обиколи света с някой луксозен пътнически лайнер и да си направи кефа на стари години, те под дюшека, че като пукне да и ги вземат роднините и да се изпотрепят за тях
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Зико 12 Хартиените парии имат серийни номера и те също може да се проследяват. Например при покупка може да се сканират освен за възможно фалшифициране и от къде идват. Дигиталните пари стават само за много големи суми и то най-вече на далечно разстояние, но никога не трябва да се разчита само на тях за местно използване защото всяка трансакция струва пари и така се губят.
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе в Гърция ги хванаха а тук не могат да ги хванат. Егати полицията имаме.
12
3
 
14
 
! Отговори
българина преди 3 месеца
радвам се, че рано или късно *** ще свършат, поредното Доказателство, за увредения бг днк ген. Такива случки обясняват всички нещастия които са ни сполетели последните 650 г. Българина не мисли, той действа като дресирано куче, стига да знаеш правилната команда, можеш да го накараш дори да си захапе и изяде само опашката
11
4
 
21
 
! Отговори
Безработен преди 3 месеца
Абе я дайте списък с тия "бедни" пенсионери, където имат излишни пари за хвърляне.
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имала, дала!!
9
20
 
4
 
! Отговори
Зико преди 3 месеца
Затова решението е само едно, дигитални пари. Няма как да ги хвърли през прозореца, бабето иска дигитална банкова сметка където да ги прати и всички знаят, кой е получателя.
8
1
 
10
 
! Отговори
много е трудно преди 3 месеца
До Анонимен 3 Българите влизат в политиката за себе си,а не за другите!В България да накараш някой да си върши работата е безнадеждно!А опиташ ли се ще те намразят до гроб!Изобщо загубена работа!
7
16
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 3 месеца
Може и така да е, но примерно моята баба, която е на 91 още кътка биткойни, които купи през 2012 година. Нашмулила е 100 биткойна, моля ти се, и всяка година кеш аутва по 1, да има да си харчи за мъже, алкохол и екскурзии. Отделно има акции на кока кола дето са и наследствени от прабаба ми и взима всяка година по 46 хиляди долара в дивиденти. Иначе пенсията и е ниска, само 1200 лева, но взема и наеми малко от жилища (1900 лева на месец) и рента от земята - 22 хиляди на година. Връзва двата края.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 2. И аз тва се питам. И да се скъсам от работа не мога да спестя толкова. Може да е продала имоти.
5
3
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 3 месеца
Може би е внука и. Казал си е, сега бабето като не иска да дава 600 лева за ски да отида, ше и отмъкна всичките парички.
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Егати бедните пенсионери! Всеки умира от глад, пък все десетки хиляди раздават!
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой е знаел, че тази баба разполага с толкова пари, иначе би поискал много по-малка сума, защото е известен халът на пенсионерите в България. От начина, по който се съобщават фактите, правя заключение, че парите са били в дома на старицата.
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези възрастни хора нямат ли деца,да им кажат че така не се прави?И ако нямат,тогава защо местната власт-кметовете,не ги събират и да им обяснят,че това са измамници.Толкова ли е трудно?
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От какво ли ги е спестила?