САЩ изчисли: Войната струва на Русия $211 млрд.

Украйна е потопила над 20 кораба
16 фев 2024 22:30, Александър Попов
80
САЩ изчисли: Войната струва на Русия $211 млрд.
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия вероятно е похарчила досега до 211 милиарда долара за своите военни операции в Украйна, заяви днес високопоставен представител на министерството на отбраната на САЩ, цитиран от Ройтерс.

Той каза още пред репортери почти две години след руската пълномащабна инвазия в съседната страна, че Москва е загубила над 10 милиарда долара от отменени или отложени продажби на оръжие.

Служителят на администрацията на Байдън, пожелал анонимност, даде тези данни в момент, когато ключовата военна помощ на Съединените щати за Украйна е блокирана. По-рано тази седмица Сенатът на САЩ, контролиран от демократите на президента, одобри пакет помощи за Украйна, Израел и Тайван в размер на 95 милиарда долара. Доминираната от републиканците Камара на представителите обаче засега отказва да го разгледа.

"Чували сте ни да говорим много за това колко е важно за Конгреса на САЩ да приеме допълнителното финансиране, така че да можем да продължим да подкрепяме Украйна", каза служителят на американската администрация, която е най-големият донор на Киев. "Не мисля обаче, че сме говорили толкова много за разходите, които Русия вече е направила и продължава да прави", отбеляза той.

По негови данни войната е струвала до момента на Русия 1,3 трилиона долара по-малко икономически растеж до 2026 г. и около 315 000 убити и ранени войници. Освен това, добави той, Украйна е потопила или повредила най-малко 20 средни и големи кораби от руския военен флот и един танкер в Черно море./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: войнарусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
1
 
! Отговори
Миле преди 3 месеца
Мен ме интересува колко струва на нато и ес щото това са моите пари , за рашъните не ми е грижа
68
1
 
3
 
! Отговори
сметкаджии преди 3 месеца
САЩ се оказаха неспособни сметкаджии! Квото изчислиха дотук - все криви сметки!
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
САЩ да изчисли колко ще спечели Русия от украинксите територии- най богатите на природни изкопаеми и неизчерпаеми ресурси, а пък за Крим да не говорим
66
0
 
3
 
! Отговори
Освен това преди 3 месеца
В Русия работят с рубли! Изчисленията са колко би му струвало на запада ако ползва въоръжението и ресурсите, а на Русия явно и струва доста по-малко!
65
0
 
4
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 месеца
Откъде толкоз пари бре?Нали беше съсипана,потопена, руската икономика?Пък американците изчисляват по техните стандарти колко те биха похарчили при такава операция!Значи в 3 пъти по малко са похарчили в Русия!
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснаците пък завладяха или потопиха ВСИЧКИ украински кораби! И какво от това? Все пак е война ще има загуби от двете страни. Обаче е лъжа, че украинците са потопили. Потопиха ги USA и UK, ползвайки за прикритие украинците.
63
0
 
2
 
! Отговори
Шах преди 3 месеца
Всички чакаме Китай да реши колко струват парите ни.
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А за Украйна, всичко е безплатно! Насам народе! Вземете си безплатна война и гарантирано пълно обезщетение и възстановяване след това! Промоцията е за кратко време, Насам народе!
61
0
 
8
 
! Отговори
По същество преди 3 месеца
Значи е поне двойно по-малко. И голяма част отези пари отиват в руската икономика и индустрия. А САЩ и ЕС колко изхарчиха?
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руски долари . Или американски ?
59
1
 
12
 
! Отговори
Хъ хъ хъъъ! преди 3 месеца
вЕрваме, вЕрваме, как да не вЕрваме на всичко казано... особено от "висш служител пожелал анонимност"!
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нищо лично, бизнес!
57
0
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
САЩ са дали 67/8 милиарда но икономиката им расте,на ЕС про'с'таците са в рецесия. Слава на Урсулата, че ще излекува Европа от заболяването ЕС.
56
0
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
ЕС само е дал 144 милиарда за Украйна, възвращаемостта са украинки продавачки. Лошо няма.
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нищо обаче не изчисляват за дадените от Европа над 100 милиарда и още няколко пъти по толкова загуби от лишаването от евтини ресурси, нито за фалитите на фирми и инфлацията и влошаването на живота на хората, явно са неизчислими загубите.
54
0
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Да, така е и има нещо насреща. Какво насреща има ЕС с похарчените над 100 милиарда?
53
1
 
11
 
! Отговори
СВОЙ преди 3 месеца
То Русия щеше да фалира още след пъвите санкции.Те станаха десетки и тя гадната ,не фалира.Изхарчила 211мрд. ,ами има икономика,харчи.Срещу нея харчи целият Англосаксонски Свят,много повече и резултата са само загинали стотици хиляди Украинци и в пъти повече ранени.Плюс хиляди бройки разни военни оръжия унищожени.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А Украйна похарчи 148 милиарда долара,и това са само дадените и от САЩ Европа.
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всъщност са потопени 10 кораба и една повдводница на док... поредните измислени цифри, в измислените "български" медии. Толкова е досадно и уморително да се четат лъжи всекидневно.
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да, но Авдеевка падна, нали