Кулеба отговори на папа Франциск: Никога няма да издигаме други знамена

Украйна обеща да не се отказва от територията си
10 мар 2024 17:25, Нели Христова
163
Кулеба отговори на папа Франциск: Никога няма да издигаме други знамена
Снимка: БГНЕС

Украйна отхвърли призива на папа Франциск да преговаря с Русия две години след инвазията си, като се зарече "никога" да не се предаде, след като понтификът заяви, че Киев трябва "да има смелостта да вдигне бялото знаме", предаде АФП.

Католическият лидер разпали гнева в Киев, след като в интервю, публикувано на 9 март, заяви, че Украйна трябва да преговаря с Русия, която завзе големи части от територията ѝ по време на войната.

"Нашето знаме е жълто-синьо. Това е знамето, с което живеем, умираме и побеждаваме. Никога няма да издигаме други знамена", заяви в социалните мрежи външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба.

Докато се сражава с по-големия си съсед, Украйна обеща да не се отказва от територията си.

Папата разпали гнева, като каза: "Когато виждаш, че си победен, че нещата не се получават, да имаш смелостта да преговаряш."

Кулеба призова понтифекса да застане "на страната на доброто", а не да поставя враждуващите страни "на една и съща основа и да нарича това "преговори".

Изглежда, че той спомена и за някои от членовете на Католическата църква, сътрудничили на нацистките сили по време на Втората световна война:

"В същото време, когато става въпрос за бялото знаме, ние познаваме тази стратегия на Ватикана от първата половина на 20-ти век", каза Кулеба.

"Призовавам да не повтаряме грешките от миналото и да подкрепим Украйна и нейния народ в справедливата им борба за живот", добави той.

Той също така благодари на папа Франциск за неговите "постоянни молитви за мир" и заяви, че Киев се надява духовникът да посети Украйна.

"Продължаваме да се надяваме, че след две години на опустошителна война в сърцето на Европа понтификът ще намери възможност да направи апостолическо посещение в Украйна, за да подкрепи над един милион украински католици, над пет милиона гръко-католици и всички украинци", каза Кулеба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснаците с укро паспорти се оказаха,че имат робска психика.Вместо да се изправят и да кажат "НЕ" на войната са по-склонни да дадат 10 000 евро,за да избягат нелегално или да се преоблекат като Фантомас,за да преплуват някоя река.Такива като Cool *** са под психотопни вещества,които им осигурява посолствоТО.От тях получават халюцинации,че собствените им граждани са болшевики и ги пращат в месомелачки нарочно.Е,и тук нашите от същите вещества взеха да бълнуват болшевики каквито няма от 1991-ва г.
123
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На Кулеба мубдреме! Неговото семейство не е в украина. М,рат гладните. Така че газ до дупка! Папата може да си говори всичко, ама пари не дава. Който плаща, той поръча музиката. Ще повоюват още малко. Ей я Москва, на два танка разстояние.
122
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руската армия е поразила 4 ти Американски танк Абрамс и 2 пускови обстановки Патриот или Пейтриът все тая!!!-:)
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Роб - да се чете До Рой.
120
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Роб -сценарият от украина ще бъде повторен в Беларус. Следващата жертва на американските интереси ще е т.нар. лидер на опозицията там Светлана Тихановская. Ще последва съдбата на Навални и не се сещам кой ще е виновен за смърта и? В момента е в чужбина. Само че този път Русия мяма да е безучастна. Предвид опита с украинскоя кървав майдан.
119
19
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Много правилен и точен отговор даде Кулеба. Респект!
118
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този Румънец с Румънско име и Фамилия още колко време ще се нарича Хохла??? И не ду другото от 1 април,в Украйна Няма да има Легитимно Президентство! Г-н Евреина ще е Никой от тази дата!! Залужни ще го следва за да стане Президент!!!!
117
1
 
18
 
! Отговори
Рой преди 2 месеца
Пенсионираният офицер от разузнаването на въоръжените сили на Съединените щати Скот Ритър заявил в интервю:Виктория Нуланд от самото начало не искаше никаква дипломация, тя се занимаваше в Украйна с тайни операции за дестабилизиране на Русия. Сега, когато говорим за това как започна тази война, разбираме, че тази война започна, защото Нуланд го искаше. Войната беше започната, за да отслаби Русия и да създаде условия за унищожаване на нейната икономика. Именно за тези цели през 2014 г. беше организиран държавният преврат в Киев, след което бяха въведени клетки на ЦРУ в цяла Украйна. Дванадес
116
6
 
24
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 месеца
Куулеба, ще ходиш май в наказателна колония и там ще имаш възможност да се правиш на мъж. Украинците дават по 12000 евро за да се спасят от вашата шайка
115
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе Папито дали ще го впишат в оня сайт за ликвидиране хохлюгите е ? то някой спомене ли им за мир и му пишат некролога хохлюгите фашистки
114
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой си ти бре очилата гняяяс безроодна,че си позволяваш да държиш такъв тон на Папата?
113
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Папа разбра ли с кой си имаш работа?
112
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дори римският папа вижда правата страна и победителя който е покровитествуван от добрите бели сили! И предлага на сатаната ( фашизираната ус-райна ) да се предаде и причисти . И господ чрез папата им показа правият път
111
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дрогираните безбожници се явяват съдници на Светият Отец!Нямам думи докъде може да стигне падението човешко в лицето на киевската хунта ***!
110
16
 
11
 
! Отговори
КокоБийч/СаутБийч преди 2 месеца
Тръмпутин няма да дойде на власт. Със Сигурност. Американската демокрация ще оцелее и този път. Дори Владолф каза, че предпочита с Байдън да дийлва. Слава на Украйна!
109
2
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Като дойде Тръмп,друга песен ще запее. Такива после се изнасят да живеят на някое спокойно място.
108
4
 
22
 
! Отговори
Горд Българин преди 2 месеца
До Кулеба - ще развеете белия байряк и още как. Само още малко време да мине.
107
2
 
17
 
! Отговори
Е па той,папата преди 2 месеца
ви мисли доброто.За хората е загрижен папата, не за земя и територии.Щото като свършат хората все ще им се намери парче земя.
106
0
 
4
 
! Отговори
Папата преди 2 месеца
Преговорите никога не са капитулация - но виж подписването на съглашенията накрая...
105
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия пак ще ни освободи от Турция след 500 години. Друг няма да ни освободи. Те Продажниците вече оплюха 3 март и харесаха турското робство.