Кулеба отговори на папа Франциск: Никога няма да издигаме други знамена

Украйна обеща да не се отказва от територията си
10 мар 2024 17:25, Нели Христова
163
Кулеба отговори на папа Франциск: Никога няма да издигаме други знамена
Снимка: БГНЕС

Украйна отхвърли призива на папа Франциск да преговаря с Русия две години след инвазията си, като се зарече "никога" да не се предаде, след като понтификът заяви, че Киев трябва "да има смелостта да вдигне бялото знаме", предаде АФП.

Католическият лидер разпали гнева в Киев, след като в интервю, публикувано на 9 март, заяви, че Украйна трябва да преговаря с Русия, която завзе големи части от територията ѝ по време на войната.

"Нашето знаме е жълто-синьо. Това е знамето, с което живеем, умираме и побеждаваме. Никога няма да издигаме други знамена", заяви в социалните мрежи външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба.

Докато се сражава с по-големия си съсед, Украйна обеща да не се отказва от територията си.

Папата разпали гнева, като каза: "Когато виждаш, че си победен, че нещата не се получават, да имаш смелостта да преговаряш."

Кулеба призова понтифекса да застане "на страната на доброто", а не да поставя враждуващите страни "на една и съща основа и да нарича това "преговори".

Изглежда, че той спомена и за някои от членовете на Католическата църква, сътрудничили на нацистките сили по време на Втората световна война:

"В същото време, когато става въпрос за бялото знаме, ние познаваме тази стратегия на Ватикана от първата половина на 20-ти век", каза Кулеба.

"Призовавам да не повтаряме грешките от миналото и да подкрепим Украйна и нейния народ в справедливата им борба за живот", добави той.

Той също така благодари на папа Франциск за неговите "постоянни молитви за мир" и заяви, че Киев се надява духовникът да посети Украйна.

"Продължаваме да се надяваме, че след две години на опустошителна война в сърцето на Европа понтификът ще намери възможност да направи апостолическо посещение в Украйна, за да подкрепи над един милион украински католици, над пет милиона гръко-католици и всички украинци", каза Кулеба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
18
 
19
 
! Отговори
СПОКО преди 2 месеца
Путин няма да ви превземе всичките! Ще ви остави няколко области, че все пак ще трябва да плащате репарации с които ще се възстановява Донбас!
103
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така е, Турция гледа нашите Продажници как си дават последните оръжия на Украйна и ще се възползва. Тагаренко предпочита Турция да го превземе, отколкото Русия.
102
5
 
18
 
! Отговори
запознат преди 2 месеца
Хайде, развейте бялото знаме и върнете достойно територията на украйнската съветска социалистическа република на законния и собственик, че има да плащате репарации на руската федерация в следващите 1000 години и има да ви пукат ушите!
101
3
 
10
 
! Отговори
гробар преди 2 месеца
Тази снимка става за некролог!
100
3
 
7
 
! Отговори
Путин преди 2 месеца
"Терпи мая красавица!" Ще те работя още 6 години и накрая ще се изкендзам върху теб и така ядрено заразена ще те предам на запада, замърсена, употребена и неизползваема!
99
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прошляците да не се помайват,ами направо да почват да искат запориране на сметките на Ватикана а пък на самият Папа да му бъде издадена заповед за арест от оня измесленият"съд"в Хага!Ама ха,копейката му с копейка,ще иска той мир и краят на трепането на бедните украинци!Няма да се учудя ако дрогираната Киевска шайка вземе,че анатемоса светият отец!!!!!!
98
3
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО преди 2 месеца
До СМЕХ...По скоро в твоя ще го забода, че върху червеното добре ще изглежда кафяво.Вашата е изпята не мой човек. В близкото бъдеще ще сте на една педя земя колкото под една круша така, че за чужда земя не ламтете, че вашата няма да опазите.
97
3
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 месеца
Зободи си го у ГЗ , мой човек-----там му е мястото , щото е червено!!!!!!!!!!!!!!!
96
3
 
4
 
! Отговори
КЕФ.... преди 2 месеца
Ше си пазаруваме вече домати, зеле и чушки директно от Истамбул и Бурса на тънкана ,бе...!
95
1
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО преди 2 месеца
До ...И АЗ ИСКАМ...Ей турски радикалист знаеш ли къде ще ти го забода това знаме ?
94
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Заради такива уродляци осраина няма да я има като държава
93
3
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 месеца
...за Украйна зора на Русия е от 2-години ----за Турция , зора за България ще е само 2-часа......ха,ха,хаааа...ЩО ДА НЕ ИСКАМЕ...????!
92
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще развеете,ще развеете,и вратовръзките си ще ядете.И много вазелин ще ви трябва,*** дрогирани
91
10
 
3
 
! Отговори
...И АЗ ИСКАМ... преди 2 месеца
...ЕРДОГАН ДА НИ ДЕНАЦИФИЦИРА---ВЕДНАГА ВДИГАМ ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ /с полумесеца/ЗА 2-ЧАСА ЩЕ Е У СОФИЯ ---С ГАРАНЦИЯ...ХА,ХА,ХААААААААААА
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Папата вече е в сайта и списъка Миротворец. Кулебата го прибави.
89
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин разказа за геройството на украинските руснаци. Обградили ги, казали им да се предадат. Украинските руснаци казали:Руските не се предават. И загинали геройски.
88
7
 
8
 
! Отговори
Слава на Русия преди 2 месеца
Тоя се прави на твърд, ама не му стиска да отиде на фронта, че там нещата с думи не стават. И да няма да издигате знамена руснаците ще ви ги издигнат и върнат в пределите на Русия където винаги ви е било мястото.
87
4
 
3
 
! Отговори
July преди 2 месеца
Папата въобще не го интересува , че внуците на Бай *** в България искат война с Русия.
86
14
 
7
 
! Отговори
До87 преди 2 месеца
При вас жълтопаветните*смелчаци*първо със сигурност ще има дефекация,чак после ще развеете и белият байрак!
85
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
''да подкрепим Украйна и нейния народ в справедливата им борба за живот" е това ме утрепа...колко справедливи живота бяха погубени... връх на цинизма !