Кулеба отговори на папа Франциск: Никога няма да издигаме други знамена

Украйна обеща да не се отказва от територията си
10 мар 2024 17:25, Нели Христова
163
Кулеба отговори на папа Франциск: Никога няма да издигаме други знамена
Снимка: БГНЕС

Украйна отхвърли призива на папа Франциск да преговаря с Русия две години след инвазията си, като се зарече "никога" да не се предаде, след като понтификът заяви, че Киев трябва "да има смелостта да вдигне бялото знаме", предаде АФП.

Католическият лидер разпали гнева в Киев, след като в интервю, публикувано на 9 март, заяви, че Украйна трябва да преговаря с Русия, която завзе големи части от територията ѝ по време на войната.

"Нашето знаме е жълто-синьо. Това е знамето, с което живеем, умираме и побеждаваме. Никога няма да издигаме други знамена", заяви в социалните мрежи външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба.

Докато се сражава с по-големия си съсед, Украйна обеща да не се отказва от територията си.

Папата разпали гнева, като каза: "Когато виждаш, че си победен, че нещата не се получават, да имаш смелостта да преговаряш."

Кулеба призова понтифекса да застане "на страната на доброто", а не да поставя враждуващите страни "на една и съща основа и да нарича това "преговори".

Изглежда, че той спомена и за някои от членовете на Католическата църква, сътрудничили на нацистките сили по време на Втората световна война:

"В същото време, когато става въпрос за бялото знаме, ние познаваме тази стратегия на Ватикана от първата половина на 20-ти век", каза Кулеба.

"Призовавам да не повтаряме грешките от миналото и да подкрепим Украйна и нейния народ в справедливата им борба за живот", добави той.

Той също така благодари на папа Франциск за неговите "постоянни молитви за мир" и заяви, че Киев се надява духовникът да посети Украйна.

"Продължаваме да се надяваме, че след две години на опустошителна война в сърцето на Европа понтификът ще намери възможност да направи апостолическо посещение в Украйна, за да подкрепи над един милион украински католици, над пет милиона гръко-католици и всички украинци", каза Кулеба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре де..ако някой наш"съсед"реши да ни денафикира или нещо друго..ще веем ли белия флаг,за да свършва по бързо всичко?
83
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само си припомнете как се безочливото и нагло държане на въпросното човече при посещението си във България и после пак"славете"Украйна !
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Справедливостта и доброто, явно, всеки по своему ги разбира.
81
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наглостта на киевската шайка е огромна,а пък точно на това очилатото ренегатче е направо безгранична!А бялото знаме така или иначе ще бъде издигнато,но тогава ще бъде късно и за вас,украинците ще ви избесят като псеета!
80
3
 
10
 
! Отговори
Колко му е... преди 2 месеца
Мдаааа дааа... имаш го при Путин"Дмитро Кулеба: Нужни са неограничени запаси от оръжия и боеприпаси за Украйна"..... Ами връщайте се в Русия... имате го!!!
79
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дмитро са го излъгали съюзниците, че е чист ариец и са с него и той сега се докарва да се докаже. Колко му трябва на глупавия и лекомислен човек - малко побутване....
78
3
 
7
 
! Отговори
КокоБийч/СаутБийч преди 2 месеца
Украинците, които са всъщност чисти руснаци, доказа на света, че руския народ е най-смелия в Света. Те, украинците не отстъпват по безстрашие на войните на Лионайдис! Или на нашите дружини на Шипка! Незабравяйте, че Украйна е руския вариант на Македония. А украинците са много смели мъже! Да изчезнат до крак от братската ръка, но да не се предадат. Това го може само Руския Дух
77
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е, браво на Кулеба, много добре го е казал! Не трябва да се поставя знак за равенство между жертва и агресор, както у жертвата да бъде принуждавана да се предава. Много наши политици и Радев трябва да се учат на достойнство и национална гордост от Кулеба и Зеленски.
76
2
 
16
 
! Отговори
КУЛЕБА Е ОТСЛАБНАЛ преди 2 месеца
НЕЩО ГО ИЗМЪЧВА ОТВЪТРЕ
75
4
 
16
 
! Отговори
Абееее.... преди 2 месеца
Ще клекнете.... ама трябва да спазите приказката.... 100 тояги на голо, или да се изяде една торба сол, или да се плати 100 гроша глоба. Ееее ... Хохъла като тарикат ще мине през трите условия ... и накрая ще си плати и гяволъците!!!
74
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще исколат и жените и децата.
73
5
 
21
 
! Отговори
по време на ВСВ преди 2 месеца
украинските фашисти ( не само Бандера ) са били най-злите съюзници на Хитлер
72
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Папа, който приема хомосексуалните дефекти, не е никакъв папа и може да си дрънка каквото иска.
71
6
 
16
 
! Отговори
маалатъ преди 2 месеца
Съгласен съм с Кулебъ, ве, никакви мирни преговори до пълната Анихилация на уСраина!!! -)))
70
3
 
12
 
! Отговори
тоя кукумявката преди 2 месеца
направо зелен от злоба бе. Пусто дърво само че го оправи.
69
5
 
13
 
! Отговори
Руснак преди 2 месеца
Укрофашистки ***,скоро няма да има държава Украйна той се репчи на папата !!!
68
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И тоя дава ум на папата ,гад
67
2
 
11
 
! Отговори
Фък дъ ЕУ преди 2 месеца
Интересно, а ние защо издигаме други знамена .... за това може да вземем пример от укрите !
66
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кулеба, никога не казвай никога
65
2
 
11
 
! Отговори
до 64 преди 2 месеца
Има типични черти на поляк.