Безследно е изчезнало делото срещу Митьо Очите

Няма го нито в СГС, нито в БОС
31 мар 2024 17:24, Нели Христова
102
Безследно е изчезнало делото срещу  Митьо Очите
Снимка: БГНЕС

Делото срещу Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите е изчезнало. Процесът не се гледа нито в София, нито в Бургас, където се смяташе, че е преместен, твърди вестник "България Днес", позовавайки се на проверка в двете съдилища.

Процесът срещу Желязков и компания прави фалстарт, след фалстарт и не може да тръгне вече няколко години. Първо в спецсъда не се случва нищо, после делото е разпределено в Софийският градски съд, но на грешен съдия, а накрая уж столичните магистрати го изпратиха в Окръжния съд в Бургас, но се оказа, че там го няма.

Тук изниква въпросът къде отиде делото срещу Желязков.

Повече от година знаковото дело се гледа от съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, а преди месеци мегапроцесът бе пренасочен към съдия Лилия Георгиева, защото се оказа, че има сериозна грешка.

Именно на съдия Георгиева се падна делото преди години, още когато съществуваше Специализираният наказателен съд. По закон само тя можеше да продължи да гледа казуса, но в началото това бе сгрешено. Въпреки, че Темида поправи грешката и делото се върна в ръцете на съдия Лидия Георгиева, спънките не спряха дотам.

Всичко уж беше добре, докато съдийката не си направи самоотвод. Тогава делото се падна на съдия Иво Хинов, който от своя страна пък го е изпрати в Бургас. От Окръжния съд в Бургас твърдят неофициално, че процесът няма да се гледа там, но не знаят къде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
17
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Докато не се вдигнем и излезем Борисова-Догановата мафия,нищо добро няма да се случи в тая държава.Щеше да е смешно,ако не беше жалко.Ще видим Шенген и еврозоната ,през крив макарон.Тия ще ни довършат ,като народ,ако продължаваме да сме толкова глупави.
70
2
 
5
 
! Отговори
До 72 преди 1 месец
И то основно фесове у нас Турция и Германия и не само
69
1
 
4
 
! Отговори
Алоо преди 1 месец
Левски и компания не са тормозели и без това изстрадалия си народ! Колко български дъщери са подтиквани под една и друга форма да задоволяват *** по света и у нас? Повечето още не могат да се измъкнат защото са изнудвани, заплашвани и тормозени по един или друг начин!!!
68
0
 
11
 
! Отговори
ЗНАЕЩ преди 1 месец
ПАК БУШОН НА КАЛПАВАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА РАЗБИРА СЕ ИЗГОРЯЛ ПЪЛНА ПАРОДИЯ
67
1
 
11
 
! Отговори
Главчо преди 1 месец
После ПП са ви виновни. Това е пародия на съдебна система и прокуратура.Иначе всичко си е наред каза Бойко, нали така?
66
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По големите медии нищо. Играта е голяма!
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слави Трифонов си търси нов кандидат за премиер и се е спрял на окото? Той все избира успели в областта си личности :)
64
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето това е Българското правосъдие - пълна пародия.
63
0
 
16
 
! Отговори
а преди 1 месец
е па като е изчезнало делото, явно е знак от алах. пускайте го човека, да си продължи убийствата, наркопродажбата и сводничеството.
62
3
 
11
 
! Отговори
Ушеф преди 1 месец
Този е спонсор на БКП и подържа канала за Опиум на терористите от БСП ,който датира от 1923 г......
61
0
 
18
 
! Отговори
Маг Минчо преди 1 месец
Щом е дело срещу Митьо Очите,изчезването му не е безследно,а БЕЗОЧЛИВО!
60
0
 
18
 
! Отговори
д преди 1 месец
ами просто му гръмнете пъпеша на тоя и да се свършва
59
0
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
То тва трябва да го притеснява повече.
58
1
 
8
 
! Отговори
Mоа ли да питам преди 1 месец
Дали чедото Божие вече не е осъдено?Между двете убави очи ще вмъкнат трето/5,65 или 7,62/.Дни на Национален траур в Бургас и околията
57
0
 
7
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Влезе ли в политиката ще го изядат жив.В Хасковско е имало 20 те години на 20 век разбойник Митьо войвода.В местните приходи всеки ден грабил богаташи и добре си бил,ноооо през 1924 влязъл в чета на БКП като заместник командир След атентата я "Света Неделя" през1925 командира с повечето се укрили,някои в Гърция,а Митьо войвода се върнал към старото си занятие,но вече бил белязан за властта и в сражение ги избили всичките девет,отрязали им главите и ги набучили на колове армията влязла в Хасково.
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя Митьо след сто години ще го обявяват за Левски защото е лежал в турски затвор. Избяга в Турция. Там го тикнаха в зандана и започна да цвърчи че обстановката в затвора била зле не се държали добре с него. Накрая Турция го екстрадира и нашите го пуснаха на свобода.
55
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изчезването на това дело е с цел, да се забави още и покрият някой неща чрез някой действия. Обаче този път нещата са повече от "нотариуса".
54
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най добре да изчезне безследно Митю, да направят детски градини от имотите му, които са придобити по незаконен начин и да пратят лудата му майка в психиатрията
53
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прасето Цацаров е виновен за тези свинщини в правосъдието
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ще го обявят за светец.