ДАНС арестува директора на Агенция "Митници" Петя Банкова

С нея е бил отведен и нейният заместник
Обновена: 3 апр 2024 12:49 | 3 апр 2024 12:31, Нели Христова
77
ДАНС арестува директора на Агенция "Митници" Петя Банкова
Снимка: БГНЕС

Държавната агенция Национална сигурност провежда операция на територията на София и страната.

Арестуван е директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова, както и заместникът ѝ Людмил Маринов. Според информацията, с която БНТ разполага, преди да постъпи на работа в Агенция "Митници" в началото на март, Маринов е бил служител на ДАНС, съобщава БНТ.

Към момента тази информация е неофициална като органите на реда нито потвърждават, нито отхвърлят това.

Пред агенцията в момента има засилено полицейско присъствие.

Според информацията, с която разполага БНТ, операцията на ДАНС е свързана с раследване на сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и неговите евентуални връзки, чрез които е осъществявана контрабанда.

Освен в София, операцията на ДАНС е в ход и в Хасково..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
11
 
10
 
! Отговори
Про100 Киро и Гнома преди 1 месец
Сега разбрахте ли защо искаме цялата власт и смяна на ръководството на ДАНС...защото ни мътят водата и ни пречат на АЛА-БАЛА....! Не искаме КОНТРОЛ и РАЗСЛЕДВАНИЯ... искаме ШАРЛАТАНИЯ !!!
50
0
 
7
 
! Отговори
аха преди 1 месец
Може да е било погрешка. Те нали така по времето на Цецо качулатите бяха пребили някакъв певец. Погрешка. Пък един друг, не певец, беше застрелял няколко от тях, докато влезали през терасата в жилището му. И той погрешка.
49
6
 
5
 
! Отговори
Kokoрчо преди 1 месец
Ойде коню у реката...секнаха ми далаверата!
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брей, тая Банкова много способна бе. За месец и половина успя да организира контрабанден канал, който действа от 16 години
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
e от една агенция в друга агенция .. ще ги пуснат невинни и двамата ..
46
2
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Аз мисля, че далеч по опасно за националната сигурност е попадналата госпожа от ГЕРБ в конституционния съд
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По канала на Паскала, който действа горе-долу от времето на служебното правителство на Георги Близнашки (комунист като Борисов, преминал на страната на мутрите), всяка седмица преминавали по 4 тира с контрабандни цигари от Турция. Това се случва през най-корумпирания пункт на Европейския съюз ГКПП Капитан Андреево. Стойността на тези 4 тира е около 8 милиона лева. Турските власти многократно са подавали информация за канала на Паскала, но митничарите са скривали и унищожавали регистрационните номера на камионите.
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не за това е нервен Бойко,точно обратното е. Той го познава този Паскал мноооого отдавна и дори знае за бизнеса му. Ами ако този Паскал проговори?Ето затова е нервен Бойко, контрабандата е стара слабост на Бойко, а Киро и Асен са още с жълто на устата относно контрабандните канали.
43
1
 
2
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 1 месец
МИМИКРИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ!
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно искат да разкарат Банкова, няма за какво и са спретнали този театър за омаскаряване. Как се организира контрабанден канал? Та тя е от месец-два, кога е успяла да сформира групата по граничните митници? Бас хващам че е "Кажи, че сестра му е к.рва, па той да доказва, че няма сестра"
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Залагам бира, че от тази трънка няма да изскочи заек. Само малко дим над водата.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ква митница бе, откъм ул Драган Цанков близо до телевизионната кула в момента некви престъпници секат дърветата на Борисовата градина, изсекли са огромна площ вече - вижда се откъм" Драган Цанков" кво се случва на тая изоставена от Бога територия бе...
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво не е направила тази? ))
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С две думи няма нищо конкретно, но националните бойковизии и сайтовете на приятелчето му прасилян, от сутринта ни проглушиха ушите с тази "новина".
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още Алеко е прозрял авантата от митниците и сега новите,бай ГaHьobцu,се възползват от"Заръката"на Бай ГaHьo:-"Бе ти ми дай митницата(тогавашната Солунска),пък глей после, какъв келепир ще има".Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено от днешните управници.
36
0
 
2
 
! Отговори
Тая митничарка преди 1 месец
Ще се откупи, освен ако не е достатъчно нагла да не се е отчитала по- нагоре. Тоя Паскал, ако е още жив ще му направят инфаркт като на Мишо Бирата или ще се самоубие и нещата ще приключат. Най- много калинката Петя да я сменят с друг бушон-калинка.
35
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДАНС за пореден път се явява бухалка на мутрите и Русия. Тази агенция се държи здраво от Бойко Борисов и Делян Пеевски, които между другото са обявени за контрабандисти на цигари със забрана за влизане в Турция от турските власти...Явно новата шефка е ударила схемите
34
6
 
11
 
! Отговори
до 34 преди 1 месец
Все по-големи и по-гръмки димки ще са необходими. Замитането на националното предателство Турски Поток става все по-трудно. Защото е и международен скандал. Дори бих казал скандала на скандалите. Да колаборираш с терориста Путин и срещу България, ЕС и НАТО...
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще бъде общо-взето същата пушилка като Нексо, когато Дельо Фактурата и подобни ни проглушиха ушите.
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само в мутренския ДНЕС не разбраха, че акцията е свързана с Кольо ПАСКАЛА и Дельо ФАКТУРАТА, прителчета и пълначи на чекмеджето на Боко ТИКВАТА.