Учителите до 35 години с по-високи заплати от 1 юни

МОН преговаря със синдикатите
47
Учителите до 35 години с по-високи заплати от 1 юни
Снимка: Булфото, архив

Заплатите на учителите до 35 години ще бъдат увеличени от 1 юни, съобщи министърът на образованието Анелия Клисарова в Бургас.

Още по темата
В момента министерството води преговори с представители на синдикатите, които поискаха 5 процентно увеличение на заплатите на всички учители от 1 септември, предаде БТА.

Клисарова каза, че на дневен ред са две стратегии за развитие на висшето образование и комуникационно-информационните технологии. Те са готови и до 15 дни ще влязат за решение в Министерски съвет, поясни Клисарова.

По думите й министерството обмисляло и въвеждането на стажанти учители, които да работят в училищата.

По-рано днес Клисарова съобщи, че в Бургас ще има нов здравен факултет, в който ще се обучават медицински сестри и рехабилитатори. През учебната 2014-2015 година във факултета ще бъдат приети 140 рехабилитатори, 80 медицински сестри, а преподавателите, който ще работят там на трудов договор ще бъдат 46.

Факултетът ще бъде формирован към университет "проф.д-р Асен Златаров". По новото изискване медицинските сестри трябва да имат степен "бакалавър" и да учат 4 години.

Министърът каза още, че одобрените такси за кандидатстване и обучение в държавните висши училища като цяло остават на нивото от миналата година. Увеличение от 2 лв. до 100 лв. има в седем университета, но никой от тях не е предложил максимално възможните по закон такси, които са в размер на 2/3 от нормативите за издръжка, обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 9 години
Не ви щем.. Колкото и да искате турското робство няма да го има. Булгара само разрушава. Ще вземем *** само ако един *** не остане там.
23
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако тази година съм на 34 и ми увеличат заплатата, догодина като навърша 35, ще ми я намалят ли пак??? Откачалки- воглаве с таз стара чанта!
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Десетилетие на ромското включване, ама на наш гръб!
21
2
 
22
 
! Отговори
дааа преди 9 години
дискриминация ... предлагам да се намалят и пенсиите на тези над 75 год, на тези под 75 да се увеличат. така едните нямат да се умират продъжително и мъчително а по-бързо, а другите ще живеят по-добре...ах тези ВАКови професори, безценни са!
20
2
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
колеги,ако сте над 35 предлагам да си ходим,да си блъскат главите тези до 35 г.възраст с тъпите и миризливи ***.пък и нали министерството плаща по 80 лв. на месец за 3 месеца да се завършва клас,та много учители не й трябват на тая държава,щом 80 годишна ***,дето не знае две думи да каже смислено на български,завършва 5,6,7 клас с отличие,че получава и 55 лв награда за отличен успех.на вас някой да ви е плащал за да завършите университета??!!
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ПЕНСИОНЕРИТЕ С ПАМПЕРСИ СНАЙПЕРИ КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ ЗА ДОЙДАТ МЛАДИТЕ НА ТЯХНО МЯСТО?
18
3
 
35
 
! Отговори
Castor преди 9 години
По - тъпо нещо не съм чувал! Практически няма как да стане! Може да се увеличи стартовата заплата! Другото е дискриминация по възраст и е подсъдно, г - жо Клисарова!
17
2
 
19
 
! Отговори
Негласуващ преди 9 години
Важното е да има пари за ***, защото са сигурни гласоподаватели, а даскалите вълци ги яли!Що да им се увеличават заплатите, като България скоро ще падне отново под турско иго, а на агаряните им трябва *** рая, която да не се бунтува.
16
1
 
30
 
! Отговори
Castor преди 9 години
Тая е уникално *** и некомпетентна!
15
2
 
33
 
! Отговори
еее преди 9 години
Да, това е дискриминация! Учителите от 36 до 66 години спокойно могат да съдят"образУвателното" си министерство и със сигурност ще спечелят! Заплатите трябва да се увеличават на кадърните и на работещите, а не на "солташ...те"на директорите и нюхарите им!Не може да се назначават хора без нужната компетенция или имащи само тапия без грам учителски подход, па отгоре на това и пари да им дават. В училищата останаха малко свестни и работливи учители с много опит и подход-ХА сега смажете ги и тях и после през 2030 всичкото Ви електорат ще гласува с палец в мастило!!!!
14
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната подигравка с учителите.
13
5
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Берем реколтата на Демокрацията !
12
0
 
30
 
! Отговори
ak преди 9 години
По положението на учителите може да се разбере какво е състоянието на цялата държава и какво ни очаква в бъдеще. За съжаление няма нищо обнадеждаващо.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не се превъзбуждайте.До 1-ви юни,изборите ще са минали и министерството ,,ще преразгледа'' това решение
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ги изпратят тия 10-15 лева на Клисарова.
9
0
 
46
 
! Отговори
Клисарова! преди 9 години
Смачкана кифло! Разделение на заплащането между млади и стари учители си е дискриминация! Гледай сега, как ще те съдим до дупка и в Страсбург, а после държавата ще плаща за глупостите ти!На всички учители трябва да се увеличат еднакво заплатите и то не с 5 - 10 лева, а минимум с 500 - 1000, защото децата тотално изтъпяха. Даскалите я карат пет за четири, защото и заплатите им са пет за четири.От това страдат децата и цялата държава.От такива кухи *** като Клисарова могат да се очакват глупости
8
0
 
7
 
! Отговори
Невен преди 9 години
До Гурбетчия. Човек, ти да не си втората самоличност на Сидни$$$$? Яко дразниш, парадираш с пари или възможности ...
7
1
 
17
 
! Отговори
Невен преди 9 години
Реален случай, защото аз се карах в Софийския инспекторат. Жена ми е под 35, но я оставиха на половин щат, зашото според инспектората старите учители имали повече нужда да работят, защото точно преди пенсия нямало начин ... Така жена ми сега взима 225 лева, явно след увеличението ще стане 235 :). Пълен та*ак. Жалко за учениците, само това ще кажа.
6
2
 
7
 
! Отговори
Iu преди 9 години
malii, ko shi gi praiat tolku pari? shi gi mirishat li?da doidat da gi ucha na klarneta da svirat. da vidat lesnu li i.
5
1
 
21
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 9 години
ПРЕДИЗБОРНО!