СУ не успя да запълни бройките – пуска четвърто класиране

675 са обявените свободни места за ВУЗ-а
Обновена: 25 авг 2015 13:39 | 25 авг 2015 13:14,
14
СУ не успя да запълни бройките – пуска четвърто класиране
снимка: Булфото, архив

След обявените три класирания в Софийски университет "Св. Климент Охридски", в кандидатстудентската кампания за учебната 2015/2016 г., 675 места остават свободни.

Почти 90% от плана за прием в образователно-квалификационните степени "бакалавър" и "магистър" след средно образование е изпълнен, съобщиха от учебното заведение.

За оставащите 675 места, субсидирани от държавата, Софийският университет обявява допълнителен прием.

Специалностите, за които е обявен допълнителен прием са: "Библиотечно-информационни науки" редовна и задочна форма на обучение, "История", "Археология,", "Етнология", "История и география", "Архивистика и документалистика", "Минало и съвремие на Югоизточна Европа", "Педагогика", "Социални дейности", "Неформално образование", "Българска филология", "Славянска филология", "Руска филология", "Немска филология" с избираем модул "Скандинавски езици", "Френска филология", "Италианска филология", "Испанска филология", "Унгарска филология", "Новогръцка филология", "Тюркология", "Иранистика", "Арменистика и кавказология", "Математика", "Математика и информатика" редовна и задочна форма, "Статистика", "Физика", редовна и задочна форма, "Инженерна физика" редовна и задочна форма, "Ядрена техника и ядрена енергетика", "Астрофизика, метеорология и геофизика" редовна и задочна форма, "Физика и информатика", "Медицинска физика", "Комуникации и физична електроника", "Квантова и космическа теоретична физика", "Фотоника и лазерна физика", "Оптометрия" задочна форма, "Химия" редовна и задочна форма, "Химия и информатика", "Екохимия", "Компютърна химия", "Инженерна химия и съвременни материали", "Химия и английски език", "Биология" редовна и задочна форма, "Молекулярна биология", "Биотехнологии" редовна и задочна форма, "Биология и химия", "География и биология", "Биомениджмънт и устойчиво развитие", "География", "Геология", "Право" задочна форма, "Връзки с обществеността" задочна форма, "Стопанско управление", "Теология" редовна и задочна форма, "Предучилищна и начална училищна педагогика", "Социална педагогика", "Специална педагогика", "Предучилищна педагогика и чужд език", "Начална училищна педагогика и чужд език", "Музика", "Изобразително изкуство", "Педагогика на масовата и художествената комуникация", "Физическо възпитание и спорт" и "Медицинска сестра".

Прием има и за кандидат-студенти, които се класират за специалности срещу заплащане. 40 са местата в специалностите "Психология", "Социология", "Политология,", "Публична администрация", "Културология", "Информатика", "Туризъм".

От 10 до 16 септември 2015 г. е срокът за подаване на документи за участие в допълнителния прием. Класирането ще бъде обявено на 22 септември 2015 г., а записването на новоприетите студенти ще бъде от 23 до 25 септември 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Право задочна форма.....в СУ? Много съмнително, впечатлена съм от специалността "Минало и съвремие на Югоизточна Европа". Къде може да се реализраш с тези познания?
6
0
 
11
 
! Отговори
Селяк преди 8 години
До Олег ИвановМииии не се имам за "кандидат-баровец" или "баровец", но започнах на 900 лв заплата, работно време от 8, не работя събота и неделя, служебен транспорт си ме взима от входа (чист късмет) и 27 дена платен отпуск, но не го взимам август, а декември. Тази работа си я намерих по време на магистратурата. Няма нищо лошо в това да искаш, стига да има какво да дадеш :)
5
4
 
4
 
! Отговори
Олег Иванов преди 8 години
До ШопЧичо Шопе, не се ли сещаш какво искат тези "кандидат-баровци":Да започват работа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО най-малко с 1000 лева . . . Стартова заплата !?Работното им време да започва най-рано от 9 часа !?Да не работят на смени и не дай си Боже, пък в СЪБОТА и НЕДЕЛЯ !?Работното им място да е близо до някоя спирка на метрото !?Платената им отпуска да е поне 1 месец и да могат да я взимат,както техните шефове , единствено през август!И Шопе кажи ми, да изброявам ли още . . .!?
4
0
 
8
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 8 години
Ние в родата сичките сме с вишо и работиме в политиката.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълна трагедия, вече има ли смисъл да се учи за приемни изпити. 1-2 класирания, след това прием по документи и пак вътре.
2
1
 
11
 
! Отговори
Олег Иванов преди 8 години
Дано най-сетне да се сетят тези "изтървани" ***,че спешно е нужна и РЕФОРМА в "скапаната" ни образователнасистема, която всяка година "бълва" на пазара на труда,хиляди безработни *** . . . с дипломи без "покритие"!Не може в такава малка и бедна държава като нашата,да има 56 висши учебни заведения !?За да се получи истински БАЛАНС в тази насока и нещатада се нормализират, от тях трябва да затворят повече отполовината . . .!!!
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е да махнат предметът Ислям . Писна ни комунистически главорези да ни говорят против запада като ни преподават ислям .