Няма да режат Ботев и Вазов от учебната програма

Служител от МОН пуска зловредни слухове, обяви проф. Тодор Танев
21 окт 2015 08:13,
29
Няма да режат Ботев и Вазов от учебната програма
Снимка: Архив Булфото

Недобронамерен служител на Министерството на образованието пуска "зловредни слухове, прави сензации и създава неверие сред народа към това ръководство", обяви просветният министър проф. Тодор Танев. Той обяви, че няма да се пипа обемът на изучаваните произведения от Христо Ботев, Иван Вазов и Уилям Шекспир, пише "Труд".

Още по темата

Преди дни изданието разкри, че МОН обсъжда стар проект за промяна в учебните планове. Според източници от Софийския университет проф. Адриана Дамянова, която участва в работната група, е сред защитниците на старите проекти и настоява те да бъдат разгледани отново.

"Как ще се случи по мое време такова нещо? Вижте кой е баща ми. (Композиторът Александър Танев е написал музиката на Ботевия марш - б.р). Тази сензация е тотална лъжа. Този човек е от министерството. Трябва да го санкционирам, но той ще съди вероятно министерството. Той иска да стане директор. Не са много хората, които имат достъп до учебните планове", обясни проф. Танев.

Той коментира и ситуацията с въшките в училищата. "Абсолютно всяка година има въшки. Неприятно е. Ще се вземат мерки. Случва се", успокои министърът.

Танев сподели, че всеки ден се чувства като пред класно. Една от основните му задачи била да осигури по-добри възнаграждения за учителите за следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
срамота преди 8 години
Дръжте Ботев щото бащата на министъра е писал някакъв химн за Ботев.Цц .Няма такава държава с такъв министър.После другия ще има реалните основания да махне Ботев,защото баща му не е писал химн.
12
0
 
1
 
! Отговори
КРИБ преди 8 години
Ужас,ами сега.Нищо ,после ще махнем и Ботев и Вазов .Когато сложат за министър някой турчин дето не може да чете и пише. Така ще в е новия свят на парите.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Режете Ботев и Вазов,да се изучава творчеството на Златко Баретата,Данчо Пръча,Братя Галеви и още много други.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не е предлагал Вазов и Ботев да отпаднат от учебниците.Като няма с какво в сферата на образованието да се похвалят управляващите, започват да си измислят врагове и *** идеи и да ги оборват публично. Хора, колко от вас се вързаха на предизборни агитации?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже мили ,трябва да сме благодарни за това ли? Министъра знае ли на колко езика е преведено "Под игото"? Не може да се променя историята без последствия за бъдещетоНищо свято ли няма да остане?
8
0
 
7
 
! Отговори
До Ястреб преди 8 години
Ястребе, поклоннико на Ердогана, скоро ще имаш право да избираш какво да учат пишлеметата ти. Или нашите български светии Вазов и Ботев , или кюрдска литература, защото твоите любимци тепърва почват да ги лекуват кюрдите. Пък м/у другото не се сещам за някой отявлен турски писател. Пък и как да имате... толкова млада държава има няма 100 лета.
7
0
 
5
 
! Отговори
Рая преди 8 години
И писателте са хора те също си имат лични драми,но да можеш да кажеш на хората чрез перото толкова много и красиви неща не всеки умее.Да гледаме хубавите неща от живота а не кой с кого спал и какво му се е случило.Махленско и дребнаво е ,този род приказки са от елементарни хора изпразнени от садържание.
6
0
 
14
 
! Отговори
Рали преди 8 години
Все Ботев и Вазов им е трън в очите,тези които никога не трябва да излизат от учебниците докато има държавата България
5
1
 
4
 
! Отговори
без резба преди 8 години
В новата учебна програма, Ботев ще реже Вазов, а Вазов ще реже Ботев, ухили се някой си Танев.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този след като обяви Кюри, Ломоносов и Златаров за кръгли нули, екскурзианти и фукльовци, реши да се захване с Ботев и Вазов. И защо още е министър. А защо още съществува този министерски съвет.
3
0
 
7
 
! Отговори
ученолюбив преди 8 години
Браво плейметки!
2
37
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
И така не разбрах какво има да се научи от "творчеството" на вечно пиян терорист, отвлякъл пътнически кораб, навил маса ти ми пишлигари с обещания за бързо забогатяване с обири и кражби и пр. и пр.! Другият дръвник пък написал най-великото литературно произведение в историята на българите - "Под игото"!!! В книгата, нашият доста богат "творец" описва робството на българите, съчинявайки истории под чардака в обширния двор на двуетажната си къща! И после се гътва върху ... братовчедката си!????
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя смотльо още ли е министър ?