Напрежение и сред ромите за стипендиите от МОН

Според "Евророма" не 600, ами 6000 ромчета покривали условията
86
Напрежение и сред ромите за стипендиите от МОН
Снимка: Булфото, архив

Програмата на просветното министерство, с която ученици от ромски произход ще получават стипендии при успех от едва 3,50, ще нагнети напрежение не само вътре в ромската общност, но и в цялото българско общество. Това пишат от партия "Евророма" в писмо до просветния министър Меглена Кунева.

Още по темата

От партията питат още защо българските ученици от социално слабите семейства трябва бъдат разделяни и "мотивирани" според етническия им произход.

От "Евророма" отбелязват, че отговарящите на изискванията за стипендия ученици са много над 6000, а не 600 в цялата страна, както твърдеше министърът на образованието Меглена Кунева.

"Обикновено, когато предприемете такива кардинални действия, министър-председателят Бойко Борисов публично взима мерки в противоположната посока. Да разбираме ли, че въпросните Ви действия са с негова благословия?", питат хората на Цветелин Кънчев, които предполагат, че целта в крайна сметка е да се премести вниманието на обществото от бежанците към ромите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
25
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Винетката трябва да стане 500 лева и от тези приходи в хазната да се изплащат осигуровките на всеки ром. С други данъци, могат да се изплащат по 500 евро помощ на всеки ром всеки месец. Но само за ромите. Това не е дискриминация или ако е това е положителна дискриминация. Трябва да се узаконят и гей браковете.Само така ще станем истински европейци.
15
0
 
23
 
! Отговори
Зибиде и мусайбе преди 7 години
Жена ми става рОМяна ,аз се кръщавам Ромул, няма да се къпя дорде стана син.чаветата нямат проблеми за нула време стават същински и 3ки ще изкарат.Абе ставаме роми.
14
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не им спирайте парите за цигари и бира на подрастващите, че са социално слаби! Спиш на топло през зимата на чина, покриваш /подаряват/ ти минимума от 3.50, само дейност да се отчита! И излизат без да могат да си напишат името без три грешки, но дипломирани!
13
20
 
7
 
! Отговори
Професор преди 7 години
При положение, че за бежанците се отделят по 1000 лева на човек защо всеки един ром да не получава по толкова? Пари има. Могат да се вдигнат данъци, винетки и прочие.
12
0
 
27
 
! Отговори
Аз там преди 7 години
Даже баш ромът (макар че е бял) Цветелин Кънчев му се стори несправедливо. От къде го измисли тая малоумница ...Май след отпечатъците в болниците, че трябва и ДНК тест за родословие вече. Бе нормално за Територията.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе не знам откъде се вмирисва рибата, обаче знам че се чисти от опашката... Като чета не ми приличаш на главата на рибата...
10
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дискриминацията продължава да тече с пълна сила. Кога прокуратурата ще се самосезира и ще подведе Куневица под отговорност?
9
1
 
36
 
! Отговори
Хюго Бос преди 7 години
Колко са гнусни тези на снимката!
8
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надушиха баницата poмлянитe и се разръмжаха като бecни кучета, още преди да е сложена във фурната. Лeшoяди...
7
0
 
25
 
! Отговори
Men преди 7 години
Т.е 6000 са с успех под 3.50 :)
6
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
добре,че не я назначиха тази за финансов министър. яко щеше да им напълни гушите на тези.
5
0
 
42
 
! Отговори
SD преди 7 години
Пореден ГАФ на ........ !
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
понеже кунева не може да смята,да и помогна. с парите за 600 ще задоволи 6 000 ромчета,като им изплаща на месец вместо по 60 евро,само по 6. сега по-доволни ли са?
3
0
 
46
 
! Отговори
ined преди 7 години
Те сега са 6000 ама ако почнат да им дават пари ще станат 12000, а догодина и 60000.
2
1
 
48
 
! Отговори
читалище рома преди 7 години
даже 60 хиляди ще станат, а даскалите ще им пишат четворки за присъствие, все пак училището зависи от бройките. жалко за останалите деца и ромчета, които наистина учат и са открили библиотеките преди Кунева да им поясни, че родителите им книга не са виждали и две смислени думи не могат да им обяснят на официалния език след столетие безплатно начално образование за всички, с изключение на сирийците, които за две години уроци говорят перфектно български даже по телевизията
1
1
 
49
 
! Отговори
321 преди 7 години
Не 6000 а 6 млн.не е луд този който яде зелника а който му го дава.....