Скандал и насилие в час, учителка изхвърли ученик с ритници

Тя била само по заместване, вече търсят нов преподавател за мястото
Обновена: 7 мар 2017 22:00 | 7 мар 2017 18:35, Камелия Цветанова
165
Скандал и насилие в час, учителка изхвърли ученик с ритници
Снимка: Кадър Нова тв

Напрежение и скандал между учителка и ученик във видео, публикувано в интернет, предизвика бурни и противоположни реакции.

Мястото е русенското училище "Йордан Йовков” и случката се развива в час по български език и литература на седми клас.
 
Видеото започва от определен момент, в който учителката гони от час ученик и го избутва през вратата, като замахва с крак. Според ученика - Николай, тя го е нападнала и ритнала без причина.
 
"Бяхме в час и аз исках химикал. Госпожата дойде и започна да ми хвърля раницата и да скубе другите за косите и да бие шамари. После ме хвана и блъсна”, разказа Николай пред Нова телевизия.
 
Според учителката обаче той се е държал безобразно и е нарушавал дисциплината в час. По думите на жената, тя не го е ритала, а просто замахнала с крак.
 
"Аз по никакъв начин не съм го ритала, просто той си е проблемен ученик, има проблем с дисциплината. Търпях го много пъти, той мяука, той прави всичко възможно да провали часа ми, всички го знаят”, каза Антония Бодурова, учител по български език.

 Според учителката Николай използвал и телефона си в час, както и ученикът, заснел клипа и отрича да е удряла някого наистина.
 
"Имам си тоя навик така да правя, нито съм го ударила, нито има нещо. Винаги така замахвам”, заяви учителката.
 
Веднага след случая заваляха обвинения срещу учителката. Тя е в училището отскоро. Директорът вече е поискал от нея писмени обяснения.
 
"Тя само замества и ще търсим друг заместник”, заяви Илия Костов, директор на СОУ "Йордан Йовков”, Русе.
 
Родителите на Николай няма да съдят учителката. А регионалният инспекторат по образование е уведомен за случая и започва проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: училищеРусеученик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
80
 
! Отговори
Еееей, директоре! преди 7 години
Защо ще търсиш друг заместник, бре?!Учителката е действала по начина, по който се държи определена категория ученици - онези, които от друго не разбират, защото така са възпитани у дома си и защото родителите им заявяват, че не виждат нищо нередно в хулиганското поведение на отрочетата си.Ти какво искаш? Да дойде да преподава някоя срамежлива даскаличка, която ще им се моли да слушат урока, а те ще й се подиграват!Ако тази изрита още 1-2 хулигани, да видиш каква дисциплина ще има в часовете й
23
0
 
49
 
! Отговори
123 преди 7 години
Леле мале,добре че се махнах от системата преди 15 години.И тогава беше страшно,но сега вече е ...нямам думи.
22
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се че жената е права. от такива л.айна и дошло до гуша.
21
1
 
67
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Колкото и да мразя комунизма не мога да отрека, че тогава имаше ред и дисциплина. А сега пък някакво си пишлeме може да се държи безобразно в час, а учителката не може нищо да му направи!
20
0
 
77
 
! Отговори
Crow преди 7 години
Да изгонят директора, който не е защитил учителката! Как да намериш учител, който да иска да се занимава с такива лекенца...
19
1
 
72
 
! Отговори
Фюрера преди 7 години
Сигурен съм, че жената е права щото явно мутанта я е изкарал извън релси!
18
2
 
56
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
До кога ще защитават тия *** и ще мачкат учителите? То горкичкото абсолютно нищо не е направило,учителката сама ей така решила да го бие..
17
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз обичам да ритам седмокласници, но още повече обичам да ритам седмокласнички!
16
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определено има насилие, но насилието е срещу учителката. На курсове за борба с агресията трябва да изпращат родителите на проблемните ученици! Задължително! И за тяхна сметка! Превърнаха училището в зверилник....
15
1
 
73
 
! Отговори
майорски преди 7 години
Реплика на баща ми :"Другарката винаги е права ! Ясно ! "Още я помня !
14
0
 
59
 
! Отговори
Даскала преди 7 години
Ей затова - видеоконтрол по 24 часа във всяка стая. Който не става - в някое "специфично" училище.И родителите да са ДЛЪЖНИ да изгледат целите записи на простотиите на отрочетата си и да ги коментират в писмен вид, след което видеото + коментара на родиТЕЛЕте да иде на вниманието на всички. И ако иска да учи - договор за глоби съобразно простотиите на келешчеето. Прогресивни...Знам, че тези, които са *** (а те са и мижитурки) по душа и сърце, ще протестират.
13
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по Тошово време можеше ли да се случи подобно нещо ученик да се изрепчи на даскал .....В училището и хляба и ножа трябва да е в даскалите ...иначе децата ни се превръщат в самоуверени мухльовци, които не знаят къде е границата между може - не може и трябва - не трябваама на демокрация ! СВобода на словото и права .. ...
12
1
 
63
 
! Отговори
А преди 7 години
Малко му е...
11
1
 
43
 
! Отговори
КЪДЕ Е ОХРАНАТА ..? преди 7 години
ЗАЩО СЕ ПЛАЩА НА ОХРАНИТЕЛИ -----КОГАТО ТРЯБВА УЧИТЕЛИТЕ ДА СЕ СПРАВЯТ САМИ СЪС СМУТИТЕЛИТЕ НА РЕДА В УЧИЛИЩАТА??!ТОЛКОВА ЛИ СА БОГАТИ , УЧИЛИЩАТА ---та охранителите да бездействат ??!
10
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха играйте им по правилата на лум.пените и после учителите не стигат !? Ами тоя хубавец ,!? Какво ще му направят !? НИЩО !!!
9
1
 
83
 
! Отговори
Даскала преди 7 години
Ей затова напуснах даскалуването - една камара деца идиотчeта на майки - героини, (майките женени по сметка я за апартамент, я за мутрагент...), щяха да ми късат нервите с простотиите си (нали знаете, че толкова са издухали от видеоигри, трева и порно, че не знаят как се пази равновесие вече). И затова се махнах. За съжаление вече виждаме резИлтатите от днешното образУвание... В университетите не знаят това, което децата знаеха в техникумите... Е, има и свястни деца, които успяват да учат ...
8
6
 
19
 
! Отговори
? преди 7 години
Ами ако ученика не е от боята -то не я адмирираш тъй ли ?
7
3
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учениците се държат безобразно в час, това е известно. Този "герой" е извел даскалицата от равновесие с наглото си поведение, а после се жалва...
6
1
 
75
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Правилно крайно време е деби.лчетата да разберат че са там за да учат а не да се правят на мъже и като се позамисля кой знае как се е държал за да стигне до тук като нищо си е било провокация.
5
76
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имала този навик да замахва с крак.И къде се намира,на стадиона ли...