Аз съм и Вие ще се... Говоренето на Слави за референдума

Политолог: Ултиматуми не може да дава никой!
29 мар 2017 10:07,
128
Аз съм и Вие ще се... Говоренето на Слави за референдума
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Добре е, че Слави Трифонов повдига темата за референдума, но го направи в не много възпитан план. Ултиматуми не може да дава никой, още по-малко каквато и да било гражданска организация, коментира политологът Димитър Димитров.

По думите му тонът на писмото му е "аз съм изключителен и вие ще се съобразявате с мен".

Още по темата

"Работата по референдума трябваше да се случи още при предишното Народно събрание. Неестественото е, че се забави толкова много във времето. Политическо лицемерие е да се правиш, че нищо не се е случило, когато 3,5 милиона души са гласували", коментира от своя страна социологът Мира Радева.

"Един мажоритарен вот изисква много сериозна подготовка. Трябва да си дадем сметка, че всяка една от партиите трябва да представи 240 кандидати. Нещо, което е в ресурса единствено на двете големи партии. В този смисъл в такива кратки срокове това е невъзможно", допълни Радева пред Нова тв.

"Тази комунистическа организация, която ти казва, че ти си избирател по рождение, трябва да се прекрати. Във всички демократични държави ти се самоопределяш като избирател, ти решаваш къде да бъдеш избирател", коментира още социологът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ултиматумът веднага изплаши т.н. полутолози които са на хранилка при герберастите. А кой ли вече не е. За българският управник-крадец-лъжец-предател, само ултиматум за да се свърши нещо за народа. Ще видите ако Слави, какъвто и да е той, обяви, че ще има протест,100 000 ще се съберат. Това Рапона не може да направи и дебелият си г-з да съдере. Ето защо ще му спират предавания.Както Рапона ще вдигне цената на газа и от там на всичко, само общ протест може да го спре да не краде и да бъде изритан!
64
5
 
14
 
! Отговори
kk преди 7 години
В изречението "аз съм изключителен и вие ще се съобразявате с мен" няма нищо лошо!Всеки е изкючителен и всеки трябва да може на го каже високо на глас!А, политиците трябва да се съобразяват с това, те са наши служители!Ако неискат да са ни служители, да си сменат професията!
63
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На този етап на Трифонов изобщо не му трябва национален ефир, за да достига до хората, които така или иначе го гледат по телевизията, все пак сме 21 век- какви кабеларки, какви мазета веднага му предложихте, като и аз мога да си излъчвам предаване от хола с един телефон и интернет! А вече колко са коректни призивите му е съвсем друга тема...
62
3
 
18
 
! Отговори
Идеалист преди 7 години
Върхушките на политическите субекти много ги е страх от ефекта, когато умни хора ще преобладават в НС. Назрял е моментът за ВНС, което да се избере по мажоритарна система. После не повече от 120 депутата в НС.
61
12
 
4
 
! Отговори
BABA POPADIA преди 7 години
SLAVI SE I*AKA.DA SI XODI VECHE.NE E INTERECEN.MNOGO GO TARPIACHA.NATRUPA MILIONI I SE GAVRI S NARODA. XAIDE GOOOOOOOOOOOOOO.
60
5
 
33
 
! Отговори
Крали Марко преди 7 години
Забелязвам как всички продължават услужливо да подменят темата.А темата не е Слави. Темата е РЕФЕРЕНДУМА.А това, че той е повдига темата е въпрос на чест, отговорност и респект към всички 3.5м гласували на референдума.Защо по време на цялата изборна кампания нито един политик, политолог, та дори и жирналист - защо никой неговори за РЕФЕРЕНДУМА.Аз знам, че днес журналитите са пр*ст*т*тк* -, че ако не са послушни вече няма да са в ефир - А ТУК ВЕЧЕ ИДВА ВЪПРОСА ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО
59
7
 
6
 
! Отговори
! преди 7 години
Ей, тоя разведе Сиромахов. Докато не направи с него семейство, не миряса. П..а...а му работа.
58
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радева от 20 години говори за мажоритарен вот, но не казва, че именно поради мажоритарния вот френската компартия е имала дълги години номинално най-много подадени гласове, но реално е била с най-малко на брой депутати! А Слави си е един чалгарски бokлyк!
57
1
 
3
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До Кром 59 - един единствен. Не пиши с моя ник. Какво ми харесва не е от значение, за теб. Ти не си и "тълпата". Освен ако не ти говорят гласове, което си е шизофрения. Щом нямаш въпроси, доволен съм. Значи всичко ти е ясно. Чао.
56
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на този работата стана като при лекарите. ПОЛЗВА държавната сграда / ток, отопление, ремонти/ за лична и часнна практика
55
9
 
11
 
! Отговори
боби преди 7 години
Браво на БТВ за решението! Телевизията казва, че не споделя политическите възгледи и амбиции на Слави Трифонов и не е длъжна да му ги финансира. Трябваше отдавна да го направи. Не, не е цензура! Свободата на словото означава, че човек има право да изразява своите идеи без опасност от репресии,намеса или наказателни мерки от страна на държавната власт.То не означава, че другите трябва да му осигурят трибуна, микрофон и камера.А що се отнася до възпитанието,при учиндолския тапир е кръгла О
54
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе,Слави,защо се пенявиш толкова?Нали си съмишленик с Борисов,ще се разберете.
53
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Носорозите е семейство едри тревопасни животни от разред Нечифтокопитни.
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ег*тиии Носорога
51
7
 
15
 
! Отговори
иван преди 7 години
Слави като иска да прави политика да си регистрира партия и да действа по закона,но не е коректно да използва национален ефир да се прави на ментор на цялата държава.Нека първо се махне от БТВ и всички останали телевизии и тогава да се прави на партиен функционер.Неговото т.нар. забавно предаване отдавна не е забавно и развлекателно...изчерпа се интелектуално и морално и е пълна боза...
50
8
 
8
 
! Отговори
Кром преди 7 години
И 100 мнения да напишеш в темата, няма да надвикаш тълпата, просто ще останеш без слушатели. Христо Иванов какво бил направил? Единствен имаше куража да поиска съдебна отговорност посредством съдебната реформа. Подкрепи ли го някой? Всички се уплашиха като се знаят какви са ги вършили през годините. Уж бяха за съдебна реформа, но се уплашиха. Христо Иванов подаде оставка. Колко политици познаваш, които пускат кокала, когато не могат да се борят за идеите си. Щом ти харесва ГЕРБ, нямам въпроси.
49
4
 
8
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До do 42 - ами не е толкова трудно. Ако имаш идеи и хора които ги знаят - не е проблем да направиш партия. Покажи ми идеите си - може и аз да те подкрепя. Но не като онзи тъпир Светльо Витков - с фалшивите подписи. А за "Да България" - недей. Познавайки част от хората вътре, тея освен клонинг на Бай Радан просто нищо друго няма да направят. Лидера им беше правосъден министър. Какво направи? Нищо произхождащо от Ваньо Мавъра не може да има стойност. Не се лъжи. Само ще послужи нему.
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунева беше най-върло против мажоритарния вот , защото си мислеше , че партийно ще се добере отново до парламента, но даже и партийно хората и биха шута.. На дупедатите, едно събиране им трябва на 200-300 хилядида блокират София, те такова нещо не са виждали, и ще се разбързат да си свършат работата..Апропо който е хитър сега, ще играе за мажоритарна система и ще извлече дивиденти, който е платен или просто глупав, ще се инати като магаре и ще загуби всичко!
47
3
 
3
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До ист - но пропускаш силата на популизма. Чалгаджия или не, той е яхнал вълната на търсената от хората промяна. И неграмотния страх на българските политици, които се страхуват и трепетликат ще го издигне още. Също, като да покажеш на изгладнял питбул сурова мръвка. Освен това, Борисов също иска мажоритарна система. Така че, напъването на патриоти, червени, и прошляци като "реформаторите" няма особен смисъл. Освен, че още от сега си правят харакири. И да се правят на мрени, нямат избор.
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпрос на време е , а то изтича. Няма връщане назад, и един милион мъртви души в списъците не им помогнаха. Тик-так, тик-так..