Аз съм и Вие ще се... Говоренето на Слави за референдума

Политолог: Ултиматуми не може да дава никой!
29 мар 2017 10:07,
128
Аз съм и Вие ще се... Говоренето на Слави за референдума
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Добре е, че Слави Трифонов повдига темата за референдума, но го направи в не много възпитан план. Ултиматуми не може да дава никой, още по-малко каквато и да било гражданска организация, коментира политологът Димитър Димитров.

По думите му тонът на писмото му е "аз съм изключителен и вие ще се съобразявате с мен".

Още по темата

"Работата по референдума трябваше да се случи още при предишното Народно събрание. Неестественото е, че се забави толкова много във времето. Политическо лицемерие е да се правиш, че нищо не се е случило, когато 3,5 милиона души са гласували", коментира от своя страна социологът Мира Радева.

"Един мажоритарен вот изисква много сериозна подготовка. Трябва да си дадем сметка, че всяка една от партиите трябва да представи 240 кандидати. Нещо, което е в ресурса единствено на двете големи партии. В този смисъл в такива кратки срокове това е невъзможно", допълни Радева пред Нова тв.

"Тази комунистическа организация, която ти казва, че ти си избирател по рождение, трябва да се прекрати. Във всички демократични държави ти се самоопределяш като избирател, ти решаваш къде да бъдеш избирател", коментира още социологът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
13
 
! Отговори
до 50 преди 7 години
Бъркаш много сериозно, на Тиквата Слави избщо не й пречи. Та нали той му разрши да си прави концерта на Орлов мост, затваряйки движението, макар че националният стадион е буквално на 50 ме и беше свободен. А кой разреши референдумът да е точно на датата с президентските избори, та да има повече участвали на референдума? Пак Тиквата. ГЕРБ са за мажоритарния избор, многократно го обявиха. Слави се прави на поборник, а всъщност играе за статуквото. Ама за тези неща се иска мислене, което не обичаме
44
5
 
11
 
! Отговори
123 преди 7 години
Следващ път, ще се съберат повече гласували за национален Рефередум за тези и подобни въпроси, и тогава ще е задължителен!Дали този Слави или друг ще отганизира хората, е БЕЗ значиение!УЛТИМАТУМ ще има и той ще е от българския народ!А иначе разните му либерастчета, могат да сравняват с дикататура каквото си искат!
43
3
 
8
 
! Отговори
do 42 преди 7 години
Как да си направи партия човек като за да чуе някой за теб трябва да хвърлиш милиони. А милионите не са при почтените граждани. По телевизията се въртят само познатите муцуни, при мажоритарен вот ще е отново същото + корпоративен и купен вот, които си ги имаме и сега. Само дето при мажоритарен вот няма да има изненади от някоя малка опозиционно настроена партия. "Да, България" опита без реклама, понеже нямат мръсни скрити пари, ама без рекламни клипове не става и хората пак тикви избраха.
42
7
 
18
 
! Отговори
ист преди 7 години
Ултимат могат да налагат само диктатори. Слави е чалгажия.Бърза промяна в държава се прави с революция и кръв. България пропусна момента, а и хората не искат кръв.Слави го гледат чалгажии като него, които щракат с пръсти, и въртят гюбеци. Няма да ни липсваш.
41
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Тиквата , Слави много му пречи и ще го махне от екран!Някой задава ли си въпроса защо Милен Цветков беше избутан в полунощ!?
40
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя на снимката прилича на костенурка скрила се на сянка, а до него е братовчедката и.
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 43 благодаря, но не се налага.Нито ще стрелям , нито ще протестирам.
38
1
 
19
 
! Отговори
=== преди 7 години
Това е този толкоз популярен политолог, който предрече победа на мама Цецка още на първи тур :))) - и неуважаеми господин политолог тонът не е "аз съм изключителен и вие ще се съобразявате с мен", а е "аз съм суверена, народа, властта, а вие политиците сте ми подчинени и ще се съобразявате с мен" - капиш - или не вдеваш, което е по-вероятно....
37
3
 
10
 
! Отговори
Смислов преди 7 години
Борисов не постави ли ултиматум преди президентските избори ? /Ако изберете Радев, подавам оставка /
36
1
 
23
 
! Отговори
Krom преди 7 години
А, и да не забравим нещо още по важно. Премахване на двойното поданство. Веднага. Безусловно. Без турско-говорящи гъ-зове живеещи от 30 години в Измир, Бурса и къде ли не, загрижени за един ден в годината за "демократичното" ми бъдеще. Не ги искам. А и мажоритарния вот ще ги отсее съвсем. Те името си не могат да напишат на български, камо ли да разпознаят мажоритарния си "избор". Инак, ще се обезличим.
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак слагат каруцата пред магарето. За да е мажоритарна системата за гласуване, управлението на държавата трябва да е конституционна монархия или президенска република. Иначе става анархия от отделни градове държави, което води до загуба на държавност - раздробяване и подчиняване другимо.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 39. Взимай калашника и отивай да ги стреляш. Аз съм с теб и тялом и духом, успехи ти желая.
33
2
 
10
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До Анонимен 36 - ами създай си партия, покажи, че имаш повече идеи, придобий повече електорат от Борисов, и Премиер ще си ти. Пропорционалната система не дава вече нищо повече от това което и сега имаш. Няма защо да се правят на ни лук яли ни лук мирисали. Ще я приемат мажоритарната система, ако ще и по корем да се влачат. Шушляци, попаднали в Парламента от неведоми паланки, които кротко да си въртят синджирче, ближейки г-ъза на Вожда не трябват никому. Точка.
32
7
 
14
 
! Отговори
До 36 преди 7 години
Не е така! При мажоритарен вот специално за Борисов ще гласуват само фанатизираните му фенове, дето в портфейла си вместо снимка на детето си имат негова снимка!Тези 32 % няма да ги вземе! Просто сега взеха гласове от десния електорат, който пък е против БСП и затова вдигнаха! Имаше и корпоративен вот, натиск от кметове по места и т.н., затова вдигнаха вот!
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой е казал, че трябва всяка партия да представя кандидат във всеки избирателен район, т.е. 240 кандидатури? Мажоритарният избор дава повече възможности за независимите кандидати. Тогава наистина може да си проличи колко са (не)долюбвани партийките у нас.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нема суверен,бе. Това е химера. Има тълпа от малки стада-фенове на партии и разни лидери.Сега нов лидер. Вие сте тълпа, доведена до ръба на оцеляването и най-силният глас, който чуват е зова на дебелото черво. Това е. Вие сте като бебета, които реват и се хвърлят на врата на всеки, готов да ги мъкне на някъде. Ние дори нямате смелостта да НЕ СЕ ПОДЧИНИТЕ на командата-гласувай и ми се сравнявате с Левски)) Левски е спечелил с гласуване на референдум и чакал султана да му зачете гласовете.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На яве излиза въпроса :Кое е по-евтино,да купиш изборите или да си ги изчакаш,а след това да купиш правителството.Явно който и да физическият ни управник,реалният е МАФИЯТА !
28
5
 
12
 
! Отговори
Ленторез Тиквуний I преди 7 години
След време ще има само една телевизия и в ъгъла на екрана емблемата ще е тиква!В нея от сутрин до вечер ще говорят за благоденстваща България и незаменимия й Вожд!
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно при мажоритарния вот ГЕРБ биха имали още повече депутати. Прочетете малко, преди да пишете. А за честните, добри кандидати ще чуете ама друг път, като рекламните клипове въртят едни и същи кандидати на големите партии(понеже малките нямат ниаккви пари за клипове ), а чакайте бабите из социалните мрежи да се информират за тия честните без пари, те мислят, че преференция е име на партия.
26
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберюгите не искат мажоритарен вот , това значи нови избори след които няма да имат тая преднина! Затова реват полираните тиквени мозъчета!