Как столицата ще стане интелигентен град? Отговорите в "София – град на знанието"

Международни експерти ще споделят опита си на 28 септември
Обновена: 30 авг 2017 11:37 | 28 авг 2017 13:55, Анисия Иванова
6
Как столицата ще стане интелигентен град? Отговорите в "София – град на знанието"
Снимка: Investor Media Group

Бъдещето на столицата като интелигентен и още по-конкурентоспособен град е темата на първата международна конференция "София – град на знанието“ (Sofia Knowledge City). Тя е организирана от Investor Media Group и клъстер "София – град на знанието" на 28 септември в Capital Fort, бул. "Цариградско шосе" 90, и ще се проведе под патронажа на Столична община. Достъпът е свободен.

Целта на събитието е да привлече вниманието на гражданите, бизнеса, научните, образователните институции и администрацията върху предимствата на дигитализацията, новите технологии и оптимизацията на ресурсите в градската среда, така че да се подобри качеството на живот в града.

Участниците ще представят конкретни решения за дигиталната трансформация и превръщането на столицата в интелигентен град, а чуждестранни експерти ще споделят международния опит в изграждането и управлението на "градове на знанието".

Панелистите в "София – град на знанието" ще акцентират върху доброто взаимодействие между публичния и частния сектор, управлението на знанието за подобряване на градската среда, зелената икономика и цялостния облик на града, потенциала на технологиите за повишаване на стандарта на живот и инвестициите в местната икономика.

Сред лекторите са Светлана Ломева, председател на Асоциацията за развитие на София, д-р Андреас Бранднер, управляващ директор на Knowledge Management Associates, Австрия, д-р Стефан Веерс, Европейска Комисия – представител на Digiresearch, генерална дирекция наука и иновации, д-р Майкъл Перо, COST – Европейска кооперация за наука и технологии, Луис Лапидаире, Knowledge4Innovation и други.

За актуалната програма следете сайта http://sofiaconference.bg/

Обобщението на най-важните акценти, тенденции и решения ще се случи на 29 септември на заключителната среща на участниците - Sofia Knowledge Café в Capital Fort.

Генерален партньор на Международна конференция "София - град на знанието" е Telelink. Събитието се провежда с подкрепата на Давид Холдинг. Институционален партньор на събитието е Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сайта на Столичния транспорт е толкова дървен, че ако поискаш да намериш транспорт от точка А до точка Б със сигурност ще се изгубиш! Ако поне успеем да се оправяме с администрацияна дигитално, няма да си чупим краката по кривите тротоари на Юрданка! Та първо ни трябва интелигентен кмет!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София няма шанс да стане такава стошица, те едни умни светофари съсипаха. Жива и здрава тъ пата кметица.
4
0
 
1
 
! Отговори
До Прованса преди 6 години
Има такова приложение от поне 3 години
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е чак, пък интелигентен...... ми никога няма да стане
2
5
 
4
 
! Отговори
Прованса преди 6 години
Първо да пуснат едно приложение за смарт телеофони както във Варна,че да се знае кой автобус къде е, с колко е напред/назад е от разписанието, къде има спирка и други прости наглед работи. Иначе като дойдем за нещо в столицата се лутаме като калинки, няма табели, няма схема.....е метрото е ОК, даже ти казват къде си...а за разни "копърки" и разни бусове не искам да мисля как ще интегрират. Доста е глупаво, ама като се наложи идвам с кола за по-сигурно!
1
2
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Първо трябва да се смени населението с по интелигентно и след това всичко ще си дойде на мястото