Вълчев за грешките в матурите: Да се потърси отговорност!

Работна група ще чисти грешките от учебните програми, обеща министърът
20
Вълчев за грешките в матурите: Да се потърси отговорност!
Архив: Булфото

Работна група подхваща всички учебни програми, за да изчисти грешките. Въпреки това учебниците за следващата година вече са отпечатани, така че няма как да има поправки в тях. Това обясни просветният министър Красимир Вълчев заради идеята депутата от ВМРО доц. Милен Михов, който поиска преразглеждане на учебното съдържание.

"Още този месец ще я сформираме. Предполагам, че ще бъде до няколко дни, а срокът й на работа ще бъде няколко месеца", заяви Вълчев.

Още по темата

А за грешките в матурите по български и математика, той отсече, че трябва да бъде потърсена отговорност на съответните длъжностни лица.

"А аз мога да търся отговорност само на нашите експерти. Не бих я нарекъл груба грешка, тя беше дискусионна. Грешка е, че този въпрос беше включен в бланката с въпроси. Аз самият бях в спор с колегите от академичната общност. Такива грешки са нежелателни и експертите трябва да носят отговорност. Догодина към разработването ще включим и специалисти от БАН", увери той.
 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Министърът казва, че трябва да се потърси отговорност, защото той не носел отговорност за министерството.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Има г-н Вълчев, има. Просто няма да се използват тези учебници, а това пряко ще удари по джоба алчните издатели и хората, на които са платили за съдържанието и одобрението на това съдържание. Няма как да се отпечата учебник без одобрението на Инспектората по образование. Ако искаш промяна - трябва да прережеш корените на членовете на този инспекторат. Няма как да направиш нов бардак със старите к***
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Побъркаха децата от тестове!!!!!Като се започне в 4,7,12клас.Дали министъра е държал в 4 ,клас матура?Най-голямата подигравка е че и неправилни въпроси!!!Въобще се чудя за какво са тези тестове!!Всяка година промени,после защо децата не ходят на училище?
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Виновният досега трябваше да е обявен.
Какви работни групи ще правят? Още хрантутници на държавна хранилка. Досега никой ли не е проверявал учебниците?!

Защо да не се посочат грешките във вече отпечатаните учебници? Някога и в нашите учебници имаше допуснати грешки и към последната страница добавяха едно листче, съдържащо изброени всички грешки по страници.
13
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Смятам, че прекалено много се драматизира. Преди около 20 г. имаше подобен случай с изпит във Финландия. И там имаше грешка. Никой не е застрахован от грешки. Във финландския случай признаха задачата за вярно решена от всички ученици.
Прекалено много емоции.
12
0
 
13
 
! Отговори
Аврора преди 9 месеца
Кажи имената на съставителите на теста, ***! Колко българисти има в МОН от 400 души чиновници? Колко от тези 400 души са приети с конкурс и трудов стаж, , ***! А ти, който като гл. секретар покриваше дивите нарушения на закони и пълната неграмотност на чновничетата? А ти самият имаш ли нещо общо с образованието? А защо те бяха уволнили от МОН? Мълчиш, защото сте оплетени като свински черва, мръсни неграмотници, нагли до обезумяване!
11
0
 
2
 
! Отговори
До Отговорност от ко преди 9 месеца
Браво, не мога да сложа повече от 1 плюс, затова Ви поздравявам с коментар!!!
10
0
 
7
 
! Отговори
Цирк преди 9 месеца
Държавата цирк. Щяли да търсят може би ще видим отговорност. В тази държава нилой никога не е отговорен, всичките са ни чул ни разбрал.
Държавата цирк, не може да направи една матура без да има грешки.
Положението драги зрители е ниво Сомалия.
9
0
 
9
 
! Отговори
Хрис преди 9 месеца
А кога ще потърсите отговорност за глупостите които пише в учебниците по история и музика......
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато в теста за матурата зададеш некоректен въпрос, не проверяваш знанията на изпитваните, а ги поставяш в ситуация на невъзможност за трезва оценка на останалите въпроси
7
0
 
5
 
! Отговори
Отговорност от кого? преди 9 месеца
Нали корифеите са в МОН и в БАН?
Кой да бъде съдникът? И кой ще накаже точно тях, неграмотниците, заели научни длъжности или щатни бройки за висши държавни чиновници, отговарящи за образованието?


Какво да правим?

1. Редуциране на висшите училища до 10-ина на брой.
2. Много строги норми за прием на добре подготвени млади хора.
3. Ако това стане, малограмотните преподаватели сами ще отпаднат - студентите им ще ги подиграват.
4. Закриване на паразита БАН. В МОН -само хора от ВУЗ-овете.
6
0
 
5
 
! Отговори
до Секспертъ преди 9 месеца
не, той никога не може да бъде виновен, по пример на шефа си .... и ако някой си помисли да им търси отговорност или да им вменява вина.... ще се обидят жестоко на неблагодарния народ
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Интересно ми е, след като Боко каза, че носи персонална отговорност за МС, какво му е отношението към малоумията в МО, МЗ, МТ, към всички министрчерства. Аз не виждам нормално и качвствено работещо министерство в България. Само калинки, калинки, калинки
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да, търсим отговорност! Министърът да бъде глобен с няколко десетки бона и бързо ще разбере как се работи! Ако и това не става - оставка!
3
0
 
11
 
! Отговори
Секспертъ преди 9 месеца
Само едно не ми е ясно - министъра на безобразуванието някога поема ли вина или само е търси?
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да вземат да раздадат на всички от МОН един медал където да пише аз съм неграмотен.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Напълниха министерствата с калинки. Сега щели да търсят виновните. Гербаджийско лицимерие!