Вълчев: 90% от децата използват дигиталното обучение

Няма да има нулева година, заяви министърът на образованието
26 мар 2020 09:31,
72
Вълчев: 90% от децата използват дигиталното обучение
Снимка: БГНЕС

„За нас беше предизвикателство да стартираме дистанционното обучение, както и да се компенсира изоставането поради грипните ваканции. Това, което се случи, ни изненада приятно. За много голяма част от учениците в страната дигиталното обучение стартира ефективно. Разбира се има възможности за подобряване“, каза министърът на образованието Красимир Вълчев, съобщава NOVA.

Още по темата

90% от децата използват дигиталното обучение. Малка част са тези, които нямат достъп до интернет или компютри. Някои от тях пък имат телефони, но нямат компютри“, каза още той.

Няма да има нулева година", категоричен бе министърът на образованието.

Запитан дали има възможност за отмяна на матурите, той отговори: „Силно съм обнадежден, че системата за толкова кратко време успя да се мобилизира. Имаме 2-3 месеца до изпитите. За 3 дни успяхме да минем на дистанционно обучение. Предполагам, че бързо ще се адаптираме и към променени дати, ако се налага. Ако дигиталното обучение е до 13-ти или 20-ти април, може и да не се наложи промяна на изпитите. Ако продължи и след това, не е невъзможно отлагане“.

Министърът допълни, че е най-трудно с учениците в 12-ти клас. В момента се обменя информация с министрите на образованието на другите страни. Всички са предпазливи да вземат такова решение, тъй като това изисква и съгласуване с висшите училища. Вълчев е убеден, че те също ще отложат приема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До увоДиректорите нямат право да регистрират учениците, от училището само се раздават имейл-адресите и първоначалната парола.И не се пише Й в думи от мн. число. Голям капацитет с нулева грамотност.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нима толкова бързо съкратиха работещите от кол-центровете, че толкова много безработни "ИТ-специалисти" дават акъл?Ще проверява, когато е купил компютъра/лаптопа и платил таксата за интернет на учителите.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо, след като знаеш, че си незапознат с тийм министър не наемеш екип от специалисти - българска фирма, която да настрой всичко? Защо не пуснеш и поръчка за допълнителнителна разрабтока на екстейшъни, автоматзирано настройване на стаи и акаунти за учениците.Има толкова много работа , а в този момент министъра спи. Ставай и почвай работа. Защо в този момент 80% от учителите не са във виртуалните стаи? Защо не се чува гласа на учителите от компютрите? НЕКОМПЕТЕНТЕН! ТИ ЩЕ УЧИШ МАЙКРОСОФТ, ЧЕ
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
https://docs.microsoft/en-us/microsoftteams/platform/Майкрософт има дори API чрез, което може да се правят справки, плъгини, екстеншъни и какво ли още не. Вие не може да ползвате тази система дори на 1%Веднага да се наемат български ИТ фирми, които да развият тази платформа и да ползват нейното APIАко не работи, то проблема е свързан с отговорника на домейн контролера и лоад балансер сървърите където са инсталирани Майкрософт Таймс сървърите. А, те са инсталирани в министерството.
42
6
 
5
 
! Отговори
IB786 преди 4 години
Бързо уволнение на този министър и бърза замяна на човек, който разбира от Майкросафт Тиймс и може да прави проверки на учителите и да изисква присъствието им онлайн 8 часа дневно, а не да ми пращат съобщения и нотификации през някакви измислени техни сайтове, които са пълен ***.Уволнявайте го. Този не прави проверки.
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 38 некомптентенМинистърУчители са споделили, че системата на микрософт не работи стабилно и има бъгове. Има съмнения , че не е на микрософт а е менте правено от " наша фирма". Провеждат уроците с видео платформа
40
5
 
5
 
! Отговори
абсолютен профан преди 4 години
Този некомпетентен министър бил издал заповед всеки учител да позлва какъвто си иска софтуер за провеждане на уроци онлайн и масово хитрите учители ползват мейл.Пращат само едно съобщение по пощата или през някаква измислена система от типа на:"Марийки днес трябва да четеш това. Довиждане" Боом, готово, учителя си е свършил работата за днес и това е!!! Спазил е министерската заповед.Абе, ***-министър. Защо не издадеш заповед всички да са онлайн от 8:00 до 14:00 в майкрософт тиймс ?
39
1
 
7
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 4 години
Родителите готови да пуснат където и да било децата си в тоя момент са безотговорни. После,ако детето се тръшне на легло,ще съжаляват. Дори младите да не умират от вируса, при някои хора остават трайни увреждания на белите дробове след лечението. Вирусът мутира. В момента в САЩ 12годишно момиченце се бори за живота си в болница в Атланта с корановирус. Аз НЕ искам с моето дете да се случи същото и няма гаранция кой какъв имунитет развивал, или не спрямо вируса.
38
5
 
6
 
! Отговори
некомптентенМинистър преди 4 години
Бойко Борисо, журналистите??? Колко пъти изисквахте от този министър да ви представи документи свързани с проверки на учителите? Къде са документите? Кога са направени проверките? Защо няма наказани директори и учители? Нима всички провеждат в момента часове? Защо всички деца нямат получени акаунти в edu.mon.bg , за да ползват майкрософт тиймс? Заящо няма заповед на министъра, коя система да се ползва задължително? Защо трябва едно дете да има 100 вида софтуер инсталиран? Пълен хаос. Некомпетент
37
1
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 4 години
Здравето е по-важно от каквито и да било измислени матури. Представете си отворят някое училище през юни,едно дете да е болно от тоя вирус,всички в класа ще са болни. И в един момент цялото училище под карантина. И да нямат достъп до дигитално обучение, нали си имат учебници и помагала на хартия? Ако трябва ще ги изпитат в определени дати,като вирусът е изчезнал. Само МОН са с претенции.
36
7
 
3
 
! Отговори
уво преди 4 години
Защо няма един наказан директор затова, че не е регистрирал успешно всички свои ученици и не им е раздал акаунти в edu.mog.bg ? Защо няма заповед на министъра, че всички учители трябва да бъдат следени, дали отбиват номера или ползват усилено майкрософт тиймс.Колко проверки има направени? Кой са учителите, които не преподават онлайн в продължение на 8 часа дневно както е по програма и защо няма наказани? Нима всички работят ? Защо тогава децата спят пред телевизиите масово и нямат акаунти
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При нас уроците се провеждат стриктно! Няма мърдане! Ако някой се пробва да кръшне от час класната прозвънява родителите, уж да се осведоми дали всички са здрави! Познайте дали отсъстват или не участват в урока. Зависи много от училището, но също и от родителите!
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25 този мин.еЗаЗатвораИ как ще направи министъра тези внезапни проверки Като има извънредно положение ? Ако си мислите, че може да го направи онлайн значи гледате много филми фантастика. Между другото много ученици по селата са с само с телефони и мобилен интернет които е с месечен лимит а учителите преподават с видео уроци , бързо се изразходват данните а операторите отпуснали бонус само 10гига. какво са десет гиага за един месец видео уроци 5 дни в седмицата ?
33
8
 
1
 
! Отговори
Бил преди 4 години
При положение, че Тиймс платформата работи и може да се следни. Защо 80% от учителите не провеждат часове онлайн? Защо министъра не е уволнил дори един учител затова, че не си спазва работното време? Защо?Бойко Борисов, защо министъра няма изградена стратегия? Къде е написамо в тази стратегия, че учителите ще бъдат следени дали преподават или ни залъгват с писма по ел.поща.Едно е да преподаваш , друго е да си лежиш и да пращаш мейло на децата да се самоподготвяли. Защо Бойко Борисо позволяв
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До nulaНе работят в тази платформа, защото от 1-2 дни започнаха да правят виртуалните класни стаи - централизирано от МОН, не може от училище/учители.Известно ли ви е как става регистрацията и как работи тя? Известно ли ви, че трябват два имейл адреса, тел. номер, два кода и поне три пароли за регистрация? Досега не съм се сблъсквала с по-тромава и по-нефункционална платформа.
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата се справят страхотно! Ние сме в държавно училище, учителите са отговорни и помагат на децата по всички възможни начини! Децата отговарятна въпроси в реално време и за време. Има специални учебни системи, които са страхотни! Учат сякаш дори повече отпреди. Зависи много от учителите! Има хлапетии, които пробват да правят номера, но учителите ползват с-ми които не позволяват вмешателство на децата и нещата са под контрол.
30
6
 
3
 
! Отговори
dg преди 4 години
Спешно този министър трябва да бъде уволнен!!! Преди може да е ставал, но сега е некомпетентен. Той проваля всичко. Мисли си, че това е временно. Това е дълъг преход и трябва да задължиш учителите да преподават онлайн в майкрософт тиймс и директорите да правят проверки и следат дали учителите спазват работното си време.Масово не се провеждат уроци и учителите спят сутрин до 13:00. Масово на никой не му пука.Бойко Борисо да изисква, колко часа учителите са били онлайн и са преподавали в Тиймс
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само в нашето училище 20% от децата нямат подходящи устройства за работа онлайн. Това, че ще напиша прочети урока на стр. 123 от учебника или уший маска, не е обучение!Децата висят по цял ден на компютрите/телефоните. Десетки регистрации и неработещи платформи. Това не е обучение! Спрете с глупостите!
28
4
 
3
 
! Отговори
nula преди 4 години
Защо Бойко Борисо не поиска от мин на образованието, колко внезапни проверки е направил на учителите докато провеждат онлайн уроци? Списък с имената на учителите, които са проверени и дата на проверката.Бойко Борисов, има ли твоя мин. на образованието такъв списък и има ли установени нарушения?Защо учителите не са задължени да провеждат уроци по програмата си в майкрософт тиймс, а отбиват номера с разни сайтове и ел.писма, в които принуждават учениците да се самоподготвят.Защо не работят?
27
6
 
2
 
! Отговори
До 24 преди 4 години
Присъствието е просто до ги изпитат. Винаги учебната година започва с входящ тест, уж да покажат знанията от предната година. Умишлено се пиша по-ниски оценки,за да може ученикът в края на първия срок оценката му да е 5, не 6, за да има по-малко ученици класирали се за стипендия.В училището,което аз завърших, се правиха икономии. Детето в училище се научава само да мрази в българското училище,защото учителите като цяло са несправедливи и трябва да лансират определени деца.От 97-*** насам, е тъй.

Спонсорирани публикации