Учител по математика: Децата имат огромен ентусиазъм

Все още има ученици, които не разполгат с дигитални устройства
19 мар 2020 09:43, Ния Христова
14
2430 гледания   |  Още видео
 
В училищата из цялата страна от 16 март е въведено дистанционно обучение. Тази мярка беше предприета заради разпространението на коронавируса и затварянето на всички учебни заведения. 
 
Но пълноценно и достъпно ли е дигиталното образование?
 
"Четвъртият ден върви все по-добре, и то заради усилията на учениците. Те са си вкъщи, в момента ползват компютрите на родителите си, ползват интернета на родителите си, но има ученици, които нямат дигитални устройства", каза учителят по математика Иван Миронов в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Той коментира, че има много пропуски, но благодарение на ентусиазма и желанието на учениците, те се справят. 
 
"Моят апел е да ползваме най-лесните ресурси, да се радваме на тези, които работят. Аз се карам, строг учител съм. В момента с колеги си коментираме, че в средата на нашата мечта - учениците учат това, което искат, с този, който искат", добави още той.
 
Според него дигиталното обучение не е толкова трудно, тъй като в училище също се налага да се работи по този начин.

14
Още от Образование
#ОставамВкъщи: VIVACOM дарява 500 таблета за дистанционно обучение на МОН
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Колега преди 2 седмици
Нека преподава на 8-12 клас в масово училище, пък да видим ентусиазмът къде е?
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пълна пародия на образователен процес с цел да не се отменят матурите и да не се анулира година . Да , в началото всички бяха надъхани и деца и родители , и учители . Но още след 1. ден си пролича , че ще бъде "ходене по мъките " .Още една седмица такава и всички ще психясат . То платформи , то сайтове, то ел.учебници , телевизии ...... ми идват в повече като родител . Изолацията и невъзможността да се излиза , и с това учене , ще побърка хората .
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Децата имат огромен ентусиазъм- глупости! На кой са тези деца - за пред камерата да ги дават по телевизията може да кажат каквото им се каже.
По този начин не се учи - по възрастните учители не се справят, учениците са с условие - да не гледаш в страни, да се молиш да не спре нета или тока - че ще ти пишат отсъствие. По малките през вайбър учат - направили си група - което се явява чат между децата.
10
0
 
9
 
! Отговори
6 преди 3 седмици
В Древна Гърция пайдагогос /педагози/ са били робите ,които водели детето на робовладелеца до гимназиона .Тоест детеводител в буквален превод със статут на роб .За съжаление ,такъв си остана учителя и до днес -роб . Как пък не се намери един достоен учител или директор открито да каже на властниците , че това не е дистанционно обучение , а излъчване на учебно съдържание -нещо като изпращане на кораб във Вселената към незвестна звезда !Или като захарен памук-*** нещо ,гълташ нищо!И раболепните
9
1
 
15
 
! Отговори
Учител. преди 3 седмици
Глупости. Нито децата,нито учителите имат подготовка и желание за дистанционно обучение. Министерството просто отчита дейност,защото ги е срам да си признаят пълния провал и липсата на умствен капацитет да се справят със ситуацията.
8
1
 
17
 
! Отговори
Вива преди 3 седмици
О, сега установихте колко много усилия има в учителския труд. За три дни Ви дойде много работата вкъщи с прекрасния ви наследник. Защо не попитате преди, как се справя в клас учителя не с един, а 25 разглезени хлапета. А сега се гневите на дъъъългия имейл от учителката, която си пиела кафето на вилата! Радвайте се, че все още има учителки, които са ви изпращат задачи с имейли. Защото след 10 години с фенер да ги търсите, няма да намерите. Трябва да се научим да ценим и уважаваме труда на другит.
7
0
 
2
 
! Отговори
Родител преди 3 седмици
До Анонимен
На поставилия минус.... Ти си един подмазвач. Който троли, за да захлеби някоя и друга стотинка от държавните хрантутняци.
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Майка съм на първокласник. Според мен онлайн обучението е пълен провал защото:
- един от родителите трябва да асистира на детето непрекъснато до обяд (платформата ни изхвърля поради претоварване)
- следобяд трябва да обяснява на детето материала от сутринта и да помага за домашните
- нощем трябва да работим, поради невъзможност през деня
- децата се изнервят от висене пред компютъра и технически проблеми
- учителите нямат достатъчни дигитални умения и умение да редуцират материала до най-важното
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За 2019-20 г броя на учениците е около 600 000. Да приемем, че половината имат компютър или лаптоп, от останалите половина половината таблет или смарттелефон. Остават едни около 150 хл на които държавата/министерството спокойно може да осигури по един компюрър или лаптоп. Но на тях не им е важно децата да знаят и могат повече, а да ги моделират и превърнат в послушковци, без мнение и мечти.
4
0
 
18
 
! Отговори
Фо 2 ива преди 3 седмици
Ива, учителите не могат да помагат за домашното защото то трябва да е дело на учениците иначе за какво е домашно. Когато сте била ученичка нима учителите са ти писали домашното ? Учителят преподава а ученикът учи ако му се учи а дали си учи уроците в къщи това трябва да контролират родителите.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЛЪЖАТА КАТО ПРОПАГАНДА
2
15
 
5
 
! Отговори
Ива преди 3 седмици
Но не и техните родители, които се налага да им преподават цял ден, не само домашните и т.н, а работата на учителката за учебния ден е сутрин в 9 да прати дъъъъъъълъг имейл какво трябва ние да свършим. Дъщеря ми е III клас, но те очакват че тя ще си прави всичко сама. Че и чакат на обяд снимки със свършеното, докато си пият кафето на вилата. Чакайте! Бях въодушевена,защото мислех,че учителите ще участват активно в този процес, но да взимат заплата за един изпратен имейл с инструкции - ще чакате!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Имат огромен ентусиазъм да не ходят на училище.Направо прекрасно се получи.