Повече от 600 деца в Бяла Слатина учат по телефона

Дарител е осигурил 160 таблета за семействата в нужда
27 мар 2020 23:15, Ния Христова
8
Повече от 600 деца в Бяла Слатина учат по телефона
Снимка: Pixabay
Над 600 деца в Бяла Слатина са принудени да учат по телефона, защото семействата им нямат финансовата възможност да осигурят нужните технически средства за електронно обучение, съобщава "Монитор". 
 
Учителите се свързват с родителите на тези деца по телефона, дават указания и поставят задачи на учениците за работа по учебниците и тетрадките. В началото цялата комуникация между учител и ученик се осъществява през родителя.
 
От учителите са разработени специални листи, които се дават на учениците от образователни медиатори и социални работници. Някои от учениците получават чрез съобщение готовите работни листи с изпълнените задачи за проверка. Останалите се носят от родители в края на седмицата в училището. Учениците се насърчават да гледат уроци по телевизията.
 
Очаква се от началото на следващата седмица още учени да бъдат включени в онлайн обучение, тъй като дарител е осигурил 160 таблета и 250 карти за достъп до интернет. За останалите 1836 ученици в общината вече се провеждат онлайн уроци. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такава масова кампания по облъчване на малките.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3 АнонименЖивееш в свои измислен свят в който ти угаждат родителите с всичко. Знаеш ли , че много хора в провинцията са безработни и нямат възможности да купят компютри и телефони на децата си.
4
2
 
1
 
! Отговори
Нов преди 4 години
Ти така ли си учил на газова лампа и със перо
3
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време майка ми и леля ми са учили на газениче (малка лампичка, която се пълни с газ и пуши), писали са с перо, капне мастило, започваш отново. И двете завъшиха висше и полувисше преди половин век! Сега има ток, има учебници, телефони, който иска намира начин, който не - намира оправдания. И честно - не вярвам, че родителите на дете, което няма компютър, изобщо държат на образованието, още от 4-ти клас започват есета, презентации и други, за някои от които се ползва goggle. Има и изключения
2
2
 
3
 
! Отговори
ED преди 4 години
На български множественото число на лист хартия е листове. Или става въпрос за нещо друго?
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало, Банев съм...