Въпреки скока на заразени, родители против онлайн обучението

Решението трябвало да е и разумно, и балансирано
93
Въпреки скока на заразени, родители против онлайн обучението
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Няма решение за централно преминаване към онлайн обучението, но следим процесите. Има много молби от родители, че не искат децата им да минават към онлайн обучение. Когато се взима едно решение, то трябва да е и разумно, и балансирано", каза зам.-министърът на образованието Таня Михайлова пред БНТ.

Още по темата

Когато се налага, ще се премине и към онлайн обучение, но това е алтернативният вариант, каза Михайлова.

И обясни, че един от факторите е повишена заболеваемост.

"Това означава, че по критериите на Министерството на здравеопазването областта е в червена или оранжева зона. Това, за съжаление, е основен критерий. Мисля, че никой не иска да е в такава ситуация, коментира зам.-министърът. Трябвало да се следи и заболеваемостта в едно училище.

"Ако допреди няколко дни трябваше задължително да има предписание от РЗИ, тук вече може да се вземе решение, което да е адекватно за обстановката в конкретното училище. Има много ясно разписан алгоритъм, по което трябва да се случи. Също се следи и броят на отсъстващите учители", каза още Михайлова.

"Директорът е този, който вижда какво се случва. Например в училището в Търговище само за един ден имаше 200 заявления от родители за преминаване в такава форма. Вчера сме издали 3 заповеди от министерството, много е важно да се следи. В Търговище един от факторите беше притеснението", добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
7
 
! Отговори
Те са преди 3 години
И против децата си, против разума и против всичко по принцип. Лекарите категорично казват, че трябва да се ограничат контактите и да се затворят училищата. Заради няколко заблудени неграмотници, жертвате живи хора!!!
86
2
 
12
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Предупредих ви преди две седмици да си спрете децата! Който не ме е послушал, не мога да му помогна. Може да изчака още малко, после обаче, не знам дали ще има легло за него в ковидотделението. Естественият подбор на Дарвин в действие.
85
2
 
13
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Като си ходил присъствено, защо си неграмотен? Как може да напишеш ПИТЪЛ?
84
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз СЪМ РОДИТЕЛ Й СЪМ ЗА ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ. И НИКОИ НЕ МЕ Е ПИТЪЛ!
83
5
 
23
 
! Отговори
???? преди 3 години
Кога пък питаха родителите. НЕЗАБАВНО започване на дистанционно обучение!
82
2
 
6
 
! Отговори
Груйо Михалев преди 3 години
Като гледам плюсовете и минусите на някои коментари се сещам са ония 80%.
81
2
 
4
 
! Отговори
Тъй тъй преди 3 години
До До Въй..Бай ти Тошо накрая беше под домашен арест.
80
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента се търсят лекари-доброволци. Както е тръгнало скоро ще се търсят и учители - доброволци!
79
4
 
14
 
! Отговори
11 преди 3 години
Чакайте малко бе ,родители ! Миналата учебна година го славославехте и ни обвинявахте в консерватизъм ! Какво ви стана ?Запомнете : то е само един от елементитена учебния процес ! Набийте си го в тъпите глави и слушайте тези , за ,които това е наука исъдба , а не МОН от некадърници !
78
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството успя да уплаши хората с тоя вирус и да измести фокуса от себе си!! Не казвам, че го няма и не е опасен, но броя на тестовете е малко съмнителен! Интересно ми е колко пср теста е закупила държавата!? По 4хил. Теста дневно, 7 дни в седмицата, 30 дни месечно... накъде в нета намерих инфо, че ще поръчваме 42 000 теста от Южна Корея?!
77
2
 
2
 
! Отговори
До Въй.. преди 3 години
При бай Тошо не беше...
76
9
 
3
 
! Отговори
Закон! преди 3 години
"Нова - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Който в нарушение на чл. 8, ал. 7 остави без надзор и достатъчна грижа дете до 12-годишна възраст, за което полага грижи, с което създава опасност за неговото физическо, психическо и нравствено развитие, се наказва с глоба от 1000 до 2000 лв. за първо нарушение, а при повторно нарушение - с глоба от 2000 до 5000 лв., ако не подлежи на по-тежко административно наказание по специален закон или деянието не съставлява престъпление."
75
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За работа във вредна среда трябва да осигурят съответното заплащане на учителите! И не после като измpат, а сега!
74
1
 
6
 
! Отговори
Гражданина с БМВ то преди 3 години
До Селянин с колело2 и 4 г. деца оставени сами и "лекарствата разпределени" абе хора вие нормални ли сте ?
73
4
 
8
 
! Отговори
Въйй преди 3 години
До Селянин с колелоДа оставиш деца на две и четри годинки сами е престъпление !
72
3
 
25
 
! Отговори
аз преди 3 години
А нужно ли е да напомня,че повечето родители са по неграмотни от учениците.
71
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незабавно подайте заявление за Обучение в електронна среда до директорите и махнете децата си от училищата! Хиляди ученици вече учат вкъщи безопасно. Не чакайте скоро общо решение от ид иоти! Разумните ще ме разберат. На безумците и Господ не може да им помогне....
70
5
 
18
 
! Отговори
Фелшер преди 3 години
То в тия комунистически килии-панелни блокове няма как да се спре каквато и да е зараза.Всеки път като посещавам такъв блок и си мисля ,че съм в някакъв филм на ужасите.Асансьорите са като камери за заразяване ,а стълбищата пълни с "изненади".България има достатъчно земя за да живеем в къщи с двор-слънце въздух,изолация от съседа както е било преди да дойдат човекомразците от БКП
69
17
 
6
 
! Отговори
До 58 преди 3 години
На "Родителите" на които не им се ходи на работа ,вируса им е идеално" миене на ръце "! Много мързелив този българин ,ей...То пък да работеше нещо да е изморен...Идеално оправдание за всичко ... Убеден съм ,че тези дето искат дистанционно ( не всички) ,но повечето си веят коня из улиците без маски, казват ,че няма никакъв вирус като си говорят с приятели,но видиш ли :" дават ли ти вземай "! По - добре лежане дома и наливане по цял ден пък така и на посредствените ми иначе деца ще пишат отличен.
68
8
 
14
 
! Отговори
Селянин с колело преди 3 години
Един основен аргумент се откроява против онлайн обучението-няма кой да гледа децата и родителите не могат да ходят на работа.Аз съм възрастен човек,но моите деца-едното на 2 а другото на 4 г.стояха сами в къщи,когато се налагаше.Ние с жената-на работа.Храната приготвена,лекарствата разпределени на масата и те се гледаха сами.Какво е туй хленчене-мамини синчета.Връщаш се вечер и контролираш.Хора,българи,има ли нещо по важно от живота и здравето?