Психическата стабилност на децата онлайн - едва 2 седмици

След това те започват да се преуморяват, липсва им комуникация
25
Психическата стабилност на децата онлайн - едва 2 седмици
Снимка: БГНЕС

Максималната психическа стабилност на учениците, които са на дистанционно обучение, е две седмици. Това заяви пред БНТ педагогическият съветник Вирджиния Трайкова.

"Това, което забелязахме и при предишното дистанционно обучение е, че максималната психическа стабилност на учениците е максимум две седмици, след което те започват да се преуморяват, започват да усещат липсата на комуникация с приятели, на това да бъдат с хора, и всичкото това им се отразява на възможностите за възприятие", обясни Трайкова.

От понеделник по-големите ученици се върнаха в реална класна среда. По последна информация обаче те ще останат в класната стая едва до петък.

Още по темата

В 1 "в" клас трябва да има 24 ученици, но в момента те са максимум 15. Дали са болни или под карантина все още не се знае, но това вероятно ще са едни от последните им часове в клас за 2020 г.

Учителката на децата сподели, че не се притеснява, защото те вече са преминали една седмица дистанционно обучение, тъй като са били под карантина. По думите ѝ те са справили добре, а с помощта на родителите - ще се получи и сега.

За момента учителката подкрепя предложената от здравния министър мярка всички ученици да преминат на дистанционно обучение.

"Може би съм "за", защото положението е много тревожно. Аз виждам колко деца отсъстват. Една голяма част от тях преминаха доброволно на обучение от разстояние", обясни учителката.

Зам.-директорът на училището Симеон Ангелов изрази съжаление, че при 5-и и 12-и клас ще има голямо натрупване на престой вкъщи, защото те от началото на ноември са дистанционно и по този начин ще прекарат цели два месеца в домовете си.

Зам.-директорът каза, че за последните четири седмици всяка седмица карантинира по два или четири класа и това опустяване по коридорите притеснява преподавателите. Въпреки това до този момент няма подадени заявления за отпуск поради притеснения.


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Мими преди 2 месеца
Ами когато са грипна или дървена ваканция,пак ли нещо им става на психиката?Аман от измислени психолози!!!
23
1
 
2
 
! Отговори
гУмен преди 2 месеца
Моето си е на домашно обучение от миналата година. Верно е - трябва да му помагам, но вече сме на уроците от горния курс. Нищо му няма. Най много да му е скучно като се върне в училище.
Стреса е САМО за родителя. Но нали затова сме родители (уж големи).
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хайде да спрем да драскаме глупости? Много им се ходи на училище, а сега не мога да ги спра да бягат, за да ходят по кафета, голяма социализация. Като са цял ден на телефона - нищо им няма, ама да седнат ( легнат, полегнат) пред компютър ( лаптоп, телефон), голям зор. Ти да видиш.
21
1
 
4
 
! Отговори
GB0 преди 2 месеца
Нищо подобно не забелязвам все още. Продължавам да наблюдавам за признаци...
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 16

В много голяма грешка си. Ние по цял ден сме на работа, никой не ги наглежда. А това, че не могат да дремят е вярно, защото направо си спят. Не могат да преписват? Ти в кой точно свят живееш? Лаптопа е отворен, по тел отсреща му подсказва и решава задача с него група от поне още 10 човека. Учителите твърдят, че нямат камери, защото не искат децата да ги гледат по гащи и пижами.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"психическа стабилност" ..айде... добър, лош - тва е опит. Опита (грешките) учат, да се бориш с трудностите и несгодите (в някаква умерена форма) е единствено позитив, ае стига сте ги лигавили.
18
0
 
16
 
! Отговори
Дете с разстройство преди 2 месеца
МНОГО СЪМ РАЗСТРОЕН по цял ДЕН СИ ЦЪКАМ онлайн игри, гледам кино, видео, клипчета, и фейса пускам да си цъкам с приятели. Стоя си на топло вкъщи ям шоколад и дъвча дъвки за здрави зъбки. Мама и Тати бачкат и ми носят всичко вкъщи. От големият кеф или от шоколада се разстроих малко като ходя в тоалетната.
17
5
 
16
 
! Отговори
Учител преди 2 месеца
Ок съберете учители, педагогически съветници, родители и пр. ще чуете хиляда различни мнения и становища. Но за съжаление всички ще бъдат субективни. Тоест пречупен през личния интерес на всеки един. От март до края на юни всички ученици бяха в дистанционен режим на обучение и не съм видял или чул някой да е отишъл на психиатър или постъпил в такова отделение поради причина, че не ходи на училище. На когото му липсват социални контакти може да си се събира с приятели, но да запази учителите живи
16
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми преуморяват се, щото не могат да дремят в час както в училище. В къщи все някой ги наглежда кви ги вършат и една цигара не могат да изпушат в междучасието. А и като са онлайн трябва да са по-отговорни, за да се справят. Не могат и да препишат от другарчето наготово, дори за да препишат трябва сами да си намерят от къде и какво. Ами нормално да се преуморяват, горките!
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
na angliiskite kralski deca li?
14
6
 
15
 
! Отговори
хипоподил преди 2 месеца
Ами прекъснете учебнита година, бе умници. Учение и пъри се догонва, загубен човешки живот-никога не се връща. Хората са ходили на война по 4-5 години и пак са ставали ликари, адвокати. Само ако оцелеят разбира се. Аман от скопени мозъци, които не могат да вденат кое е по-важно и ръсят и без това крайно оскъдния си мозък.Стига шаманстване. При положение, че има възможност за дистанционно обучение, което ще спаси хиляди човешки животи, защото контактните на децата не са само учителите тия не спряха да се изказва неподготвени.Хайде стига дивотии. А да носят смърт е по-добре. А да загубят близък
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лапетиите 90% от времето са онлайн, ама сега им пречи. Защо, защото някой в къщи ще трябва да ги търпи целодневно и да бере плодовете на възпитанието дето са приложили.
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами прекъснете учебнита година, бе умници. Учение и пъри се догонва, загубен човешки живот-никога не се връща. Хората са ходили на война по 4-5 години и пак са ставали ликари, адвокати. Само ако оцелеят разбира се. Аман от скопени мозъци, които не могат да вденат кое е по-важно и ръсят и без това крайно оскъдния си мозък.
11
4
 
14
 
! Отговори
психохондрик преди 2 месеца
Хайде стига дивотии. А да носят смърт е по-добре. А да загубят близък или учител е по-добре за психиката им. Абе защо не си е...тъпите мозъчни трътки!! Ситуацията е на живот и смърт, а не да си чешите яловите езици негодни и вредни творения!
10
3
 
7
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 месеца
Чест и почитания господин Борисов и адмирации. Призовавам незабавно децата и непълнолетните да бъдат забранени. Същото да се отнася и за възрастните над 70 години. Аз съм на 68 и не подлежа на забрана.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хайде стига дивотии. А да носят смърт е по-добре. А да загубят близък или учител е по-добре за психиката им. Абе защо не си е...тъпите мозъчни трътки!! Ситуацията е на живот и смърт, а не да си чешите яловите езици негодни и вредни творения!
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига шаманстване. При положение, че има възможност за дистанционно обучение, което ще спаси хиляди човешки животи, защото контактните на децата не са само учителите тия не спряха да се изказва неподготвени.
7
3
 
17
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Малки лигльoвци - мамини отмяни.

Аз израснах с баща пропаднал алкохолик, оцелях след всекидневния тормоз.
6
1
 
10
 
! Отговори
Ако преди 2 месеца
Менгеле не беше върнал децата (за да усвои милионите на муркел) нямаше да има и 5% смъртност!
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще трябва да си учат уроците вместо да се шляят и блеят.