Учениците от 5 до 12 клас в училище от 18 януари?

Всичко зависело от ситуацията след празниците
Обновена: 4 яну 2021 12:35 | 4 яну 2021 12:17, Камелия Цветанова
41

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Предстои да бъде обсъдено дали е възможно учениците от 5 до 12 клас да се върнат в класните стаи след 11-и януари, но е по-вероятно това да стане след 18.
Още по темата

Причината е, че трябва да мине една пълна седмица на присъствено обучение и да се проследи развитието на ситуацията преди да се вземе решение, обясни образователният министър Красимир Вълчев.

„Ситуацията може да се подобри, може да се влоши, заради празниците или новия щаб. Ако се подобри, ще пристъпим на режим на редуване – една част от учениците да са вкъщи, една в класните стаи”, каза Вълчев.
Следващата седмица обаче ще бъдат разрешени някои дейности - държавните изпити по професия, олимпиади, които не могат да са онлайн.

Красимир Вълчев посети столичното 143-то ОУ „Георги Бенковски”, за да разговаря с учителския екип в първия ден, в който децата  от 1 до 4 клас се връщат отново в училище.

Според министъра по-голямата част от родителите искат деца им отново да се върнат в класните стаи.

Той отново напомни, че обучението в електронна среда е временна мярка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
6
 
! Отговори
Питанка преди 3 години
Докога ще мрем заради тези кре.тени, бре?
33
4
 
3
 
! Отговори
Калашников преди 3 години
Разгърната и дислоцирана по чиновете - новата армия безмилостни убийци. Всяко едно от лигавите ухилени ид.иотчета на снимката ще убие от един до трима възрастни. Но то и държаватаще е на икономия от пенсии така....Как пък едно не е с маска. Иначе за мерки говорим. Мерки да си мерим .....
32
4
 
6
 
! Отговори
Фък преди 3 години
Малките ле.кенца на мамите кафеджийки вече ПРИСЪСТВАТ!Готови да разнесат смъртта. Мамите им СВОБОДНИ! Хайде на прическа, маникюр, шопинг и "яздене". Мамите мислят, че само старчоците ***, ама иде новият бонус от Англия и за тях.
31
2
 
15
 
! Отговори
Радка-Иван Кирилови преди 3 години
обучение и никаква нулева година!Онлайн може да се изкара една учебна година в ситуация като днешната.В някои държави може да има присъствено, но да не забравяме какъв е нашият хал, недисциплинираност и ганьовската ни бабаитщина.Което дете иска да учи, ще учи и онлайн. Който ходи от дъжд на вятър на училище и там само се мотае на двора, и при задължително присъствено обучение пак няма да научи нищо, но ще вземе диплома за основно образование, стига да не се ожени/омъжи междувременно.Това е!
30
4
 
13
 
! Отговори
Дидка Стоянова преди 3 години
Всички, които казват, че онлайн не разбират нищо, са същите, които и в училище не разбират нищо 😀 I choose to speak fax today 😃
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината казва министърът. Всичко зависи от "новия щаб". Ако нодият щаб каже, че няма висус, учениците ще тръгнат на училище.
28
1
 
15
 
! Отговори
От снимките преди 3 години
към статията ясно си личи колко се спазват мерките за предотвратяване на разпространение на заразата в училищата. Децата по 2 на чин, без маски, а в коридора пълно с лозунги и плакати как да се пазим. Само на последнните 2 кадъра фотографът се е сетил, че трябва да се появи и някое дете с маска.
27
9
 
3
 
! Отговори
---- преди 3 години
До Никакво присъственоима училища със специални предмети,КОИТО НЕ МОГАТ само онлайн! НУТИ, музикалното и т.н., за децата е пагубно да са онлайн!
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека всички имунолози,вирусолози,спецове по образование и футбол,врачки и разбирачки се изкажат тук и сега!..."Архитект,урбанист и ...еколог"-Т.Колев.
25
9
 
26
 
! Отговори
2Loop преди 3 години
Значи да очакваме "поетапно" към средата на Февруари да си върнем първоро място като Световен Шампион по смъртност на глава от населението. Явно им е много мъчно, че сме изпуснали така трудно завоюваната корона на водеща нация... по трупове. И сега "поетапно" ще връщат училищата присъствено за да наваксаме изоставането. Но "поетапно" за да не личи от космоса, че това е проблемът веднага. Това обаче само означава, че също толкова "поетапно" просто това ще проличи малко по-късно.
24
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кога ще си правят експерименти с нас, това ще пробваме, онова ще пробваме, а като се омаца работата - оправяйте се сами, места има само за ВИП-ове по болниците, вие *** по цимента на стълбите. Експерименти може да си позволи да прави много богата държава с много адекватна здравна система , за да може да поеме последствията от тези есксперименти тип "проба-грешка". Ясно е на всички , че ние не сме в тази категория!
23
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Адекватно би било да мислят за присъствено обучение при положение, че осигурят паралелки по 10-15 деца, висока хигиена и дезинфекция на повърхностите в училищните сгради, както и безплатно тестване на деца и персонал преди започването и след това при съмнения или симптоми отново тест, както и на контактните им ако дадат положителен.Всичко друго са празни приказки и симулиране на дейност в момента.
22
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЕЗГРЪБНАЧНИЯТ УБИЕЦ НА УЧИТЕЛИ....
21
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква учебна година бе т'ъпаци?Хората ***, като мухи, а те за учене коментират...
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОтваряйTъпак...
19
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тези глупости бе! Една седмица в къщи,една в училище.......И какво ще научат?Как ще се подготвят за матурите и изпитите след седми клас ? Годината е загубена ТОТАЛНО !Некъдърници!Хем оная работа отзад,хем душата в Рая не става!
18
4
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Така аз съм този който написа коментар 4.Прав си по добрия вариант е още от сега да им напечатат дипломите и да се знае че всичко е приключило.
17
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме ми за децата и учителите, пуснете фитнесите, отворете моловете и клубовете!
16
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ако искат пак 45% от тестовете да станат положителни, да ги пускат на училище. Тъкмо дойде и новият щам. Перфектен тайминг.
15
14
 
15
 
! Отговори
българин преди 3 години
Според мен тези от 7 и 12 клас трябва да се върнат в класните стаи още днес.Имат матури а от това онлайн обучение нищо не става. От година на година децата ни стават все по-неграмотни и по глупави, а тези деца ще трябва да управляват страната някой ден.