Завършилите ВУЗФ студенти имали 120% шанс да си намерят работа

"80% от кандидат-студентите се възползват от консултациите"
23 авг 2021 09:36, Ния Христова
18

Новата академична година скоро ще започне, а Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) се подготвя да посрещне своите настоящи и бъдещи студенти с иновативни и обновени програми. 

 
Какво ново ще предложи на своите студенти университетът? 
 
"Първата програма, която е магистърска и с изцяло нов дизайн, е финансов мениджмънт на социалните и здравните системи. В тази програма ние ще дадем малко по-различен поглед върху този бранш, тъй като досегашните програми са засягали предимно здравните и осигурителни системи, без да се дава сериозен финансов поглед върху управлението на паричните потоци. Именно там се крие разковничето", обясни заместник-ректорът по европейски проекти и продължаващо обучение във ВУЗФ доц. Радостин Вазов в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Приемът тази година се осъществява изцяло онлайн – само по документи, а към момента доц. Вазов отчита 10-процентов ръст над миналогодишния прием.
 
"80% от кандидат-студентите се възползват от нашите индивидуални консултации, тъй като това е свързано с правене и избор на специалност, особено когато говорим за бакалавър. Когато ние проведем един разговор с кандидат-студента, ние усещаме с какво иска да се занимава основно и към какво точно иска да се насочи", посочи зам.-ректорът на ВУЗФ.
 
Той допълни, че ВУЗФ е напълно подготвено да посрещне новата академична година в условията на пандемия. Има оборудвани зали за онлайн обучение, които да направят учебната среда по-удобна и по-ефективна. Доц. Вазов разкри и какъв е шансът завършил студент на ВУЗФ да си намери работа:
 
"Ще прозвучи нескромно, но 120%. Казвам го не заради друго, а тъй като в момента ние имаме свободни позиции, запазени от компании при нас, които не можем да запълним докрай, тъй като нямаме чак толкова много студенти", завърши той.  
 
Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може да филтрирате ***, празноглавци ? Цензура на *** ми сложили...
15
2
 
4
 
! Отговори
До младите преди 2 години
Бягайте с 300!!! В тая *** няма бъдеще !!! Отивайте и си оправяйте живота навън - в България нормален живот за кадърни хора няма.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** работа колкот щеш, стига да ти се работи. Вече ако искаш и да ти плащат нормално - е те там става трудно.
13
2
 
1
 
! Отговори
Американ преди 2 години
До РадославТъй де, това имах пред вид.
12
1
 
2
 
! Отговори
Вузовете преди 2 години
Да се акредитират само при наличие на 100 хабилитирани преподаватели, една трета от които големи доктори. Специализираните научни съвети да бъдат междувузовски и в тях да влизат само големи доктори на науката.
11
1
 
1
 
! Отговори
зоро преди 2 години
в бг те образоват за съвременната форма на еничарство,нямаме собствена държава, нямаме национална кауза,просто те използват враговете ни от историята ни и даже да сме горди от този факт, така ли
10
1
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До Американ.Явно си учил история на Сталинизма, малко чети като ще коментираш! Аз какво съм написал? Че всеки иска да е икономист или правист, а на тази държава не и трябват по 2000 счетоводителя на година или 5000 адвоката! Работници трябват, а не дипломите да са толкова често явление, че да се чудиш дали не се падат в зрънчо!
9
4
 
3
 
! Отговори
Американ преди 2 години
До Радослав:Ми като учите джендеризми каква работа искате да немерите?
8
2
 
17
 
! Отговори
Моловете преди 2 години
В Молове и по-големите магазини е пълно е с такива продавачки на щандове.
7
3
 
21
 
! Отговори
Дфдд преди 2 години
Мхммм Даже на 210% си намират работа... като сервитьори и продавачи на сергии.
6
3
 
20
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
И да имат 120% шанс да си намерят работа, но 0.5% да е по специалността им!
5
1
 
18
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Докато свободните места за студенти са повече от кандидатите, а парите са на глава, не за качество от нашите университети няма да излезе нищо читаво! В момента вузовете ни се водят от максимата, че количеството е качество само по себе си! На тази държава не и трябват толкова много икономисти и прависти, а работници!
4
2
 
13
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Хахах минути за реклама!)
3
2
 
17
 
! Отговори
ПОЛОВИНАТА преди 2 години
ВИСШИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ ЗАЩОТО В СТРАНАТА НЯМА НУЖДА ОТ ТАКА ИЗМИСЛЕНИТЕ ,,ВИШИСТИ,,БЕЗ ГРАМ ПОЗНАНИЯ.ТЕЗИ ВУЗ СА РАЗВЪДНИЦИ НА КОРУПЦИЯ И *** НЯМА НУЖДА ОТ ТОЛКОВА МНОГО ВУЗОВЕ И НИКАКВА ПОДГОТОВКА В ТЯХ.ПРИЕМАТ СТУДЕНТИ И С ДИПЛОМА -СЛАБ
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 1. Важното е да почнеш отнякъде.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че аз преди 8 г завърших магистратура и друго освен продавач и мияч за 300 лв не намирам