Учители: Геноцид е да се затварят децата при положение, че възрастните работят

Трябваше по-рано да се вземат тежки мерки, смята Петър Велков
1 сеп 2021 22:12, Петя Славова
213
Учители: Геноцид е да се затварят децата при положение, че възрастните работят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С наближаването на 15-и септември все по-актуална става темата за онлайн обучението. Вчера пред МЗ родители протестираха срещу идеята децата им и тази година да се обучават дистанционно. В същото време расте и броя на новозаразените с коронавируса.

"Предполагам, че в момента и в Министерството на образованието не знаят какво ще се случи с учебната година. Децата в гимназиален етап бяха най-ощетени от непрестанните локдауни и дистанционното обучение. Трябва да се помисли повече за децата тази година. Да бъдат последно затваряни и първи отваряни. Имаше момент, в който моето дете стоеше вкъщи, а дискотеките работеха", заяви пред Нова тв учителят Нели Хинова.  

Колегата й Петър Велков коментира, че държавата и обществото не са направили нищо, за да се гарантира присъствено обучение.

Още по темата
"Трябваше много по-рано да се вземат тежки мерки. И да се спазва контролът. Виждаме тотално неспазване на мерките. Училищата трябва да се затварят последни и да се отварят първо. Но това трябва да се случва при навременни мерки, контрол и мерки в училищата", добави той.

Според него при тази заболеваемост ситуацията на 15 септември ще е притеснителна и в училищата трябва да се извършва регуларно тестване за коронавирус.

"Много важно е редовното тестване. Всички държави, които останаха отворени, имат такова. Практиката на държавите е един или най-добрият вариант е два пъти седмично тестване. За децата има неинвазивно такова", обясни Велков.

Хинова пък смята, че училищата не трябва да бъдат поставяни под общ знаменател. "Трябва да се даде автономност на директорите. При нас във всяка класна стая има въздухопречистватели", каза тя.

Двамата преподаватели коментираха и срещата при министъра относно мерките за учебната година. "Министърът излезе с обобщение, че вирус има. Имаше хора, които се подиграваха на проф. Добрин Василев - един от най-реномираните лекари по темата за коронавируса. Той споделяше данни за смъртност при децата и тези хора се смееха. Нивото беше изключително ниско. Така няма да го докараме доникъде", обобщи Велков.

За Хинова, ако децата бъдат затваряни и принуждавани да стоят у дома, това е геноцид за тях, особено ако възрастните са на работа и нямат промяна в ритъма си на живот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То не е все едно да си правиш селфи по Фейсбук и да преподаваш уроци. Много ясно,че неграмотниците ще протестират. Освен това заплата им тече и по време на карантина. А карантини ще има непрекъснато през цялата година . Така се очертава.
86
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало ,,геноцид,,... в Българиия? Защо? Защото има мерки срещу разпространение на инфекцията? Ами да отиват в Афганистан. Там няма мерки срещу пандемията и забраниха ваксинирането. Следователно- няма геноцид.? Мястото на тая Хинова е сред редиците на талибанските учители. Така излиза. Търкулнало се гърнето и си намерило похлупак . Да не реши сега да се обижда. Просто разсъждава като талибанка.
85
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 161..... Ако смятате, че децата се опасни, или се ваксинирайте, или си сменете професията. За дистанционно нямате и квалификация, поне не и по образование и длъжностна характеристика. А разбирачи и мислители има много - тук сте прав. С мислене работа не се върши, обаче. Не са малко хората, които по цял ден "мислят" и на работното си място и чакат някой *** да свърши работата вместо тях.
84
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "А учителите не били на първа линия а?" ........А защо не са се ваксинирали, кота са "на първа линия"?
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много разбирачи тука ее. А учителите не били на първа линия а? А децата като преносители на заразата не били опасни така ли?
82
0
 
6
 
! Отговори
Жени преди 2 години
Всичко е "Ако". Само хората, които са запознати със случващото се в училищата са наясно. Останалите да си лалат каквото си искат.
81
0
 
9
 
! Отговори
158 преди 2 години
А и това "редовно тестване" в училищни условия как точно си го представяне? Аз си го представям по два начина - тестване на влизане, вследствие на което ще има струпване в двора на училището (особено интересно ще стане, ако в същото време вали) или дълги опашки и навалица пред лекарския кабинет. А който не желае да се тества - отпада от системата ли? И кой ще ги плаща тези тестове?
80
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората са свикнали да искат всякакви неща, които очакват да се случат точно така, както си го представят. А си го представят погрешно. Хубаво - всички тръгват на училище при висока заболеваемост в обществото. Добре, обаче нали искате и тестване. Следователно се пригответе половината класове де се карантинират почти веднага, дори и да нямат симптоми децата. Нали все ще хванат някой положителен. И пак става дистанционно. И за другите "идеи" по същия начин.
79
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 139Какво общо има ГЕРБ? Сега мерките ги налага Президента - служебното му правителство те затваря. От 6 месеца Радев въвежда мярка след мярка.Дори въведоха маски на открито. По закон си длъжен да носиш маска на открито от две седмици.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да протестират срещу вирОза. Егати *** .
77
2
 
4
 
! Отговори
До 149 преди 2 години
,,не обижда ли,,? Разбира се,че е цинично да сравнява мерките за запазване здравето на нациите с геноцид. Хората,които бяха подложени на геноцид издъхнаха в Освиенцим,Белене,Скравена,Ловеч.,ГУЛАГ. Или тя сравнява къщата си с Освиенцим? Или тя не храни детето си в къщи, или го преуморява с тежка физическа работа?
76
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наште даскали го закъсаха. Сега ще трябва всеки ден да си подготвят уроците. Преди беше лесно. Не си е подготвила урока- цял час изпитва или прави контролни. Или гони Гошко и Тошко из стаята, защото ,,не слушали,,. Или просто ги води при директора. Сега- ядец. Всеки може да види кой учител колко струва.
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая патица не е разбрала,че ниската смъртност означава,че тия индивиди са разпространители на инфекцията.
74
13
 
5
 
! Отговори
... преди 2 години
...апелират да се затварят децата. Скоро ще искат да ни затварят и в лагери - Адолф Хитлер е започнал по същия начин. ТОВА Е ФАКТ. Някои хора познаваме историята.
73
2
 
8
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
ДО 132 Какъв е проблемът? - Потърсете в Нета "Какво е прозорецът на Овертон?"... Нас ни лъжат... Джоузеф Овертон описва как съвършено чужди за обществото идеи се изваждат от помийната яма на общественото презрение, измиват се и, в края на краищата законодателно се приемат.
72
4
 
0
 
! Отговори
До атакист преди 2 години
Искаш ли да ти кажа ??Ще дойдеш ли ??Джудже недоразвито !!!!
71
2
 
13
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
До 122 - това, да ваксинират възрастните, звучи грубо. Те невменяеми ли са, та някой да взема решения вместо тях? ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ИНФОРМИРАН ИЗБОР! И РЕШАВА САМ!!!
70
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте се бе,пл?ме неграмотно !!!!Какво толкова се чудите и философствате !Един път помогнете на държавата ,стига само сте я крали,плюли и обвинявали за всичко !Погледнете колко народ има в болниците,погледнете колко умират !!!Сравнете с ваксинираните нации !!Стига сте нищили конспирации,ще се самозатриете следващия път от дебелоочие !
69
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атакист, нищо не агитирам! Само казвам, че преди да гледат да ваксинират деца, да видят дали са ваксинирали възрастни. А аз съм категоричен антиковидваксър. Ако зависеше от мене и 1 ваксина не бих дал на никого. Но има хора дето това им е фикс идея. Като искат да се ваксинират, моля. Нямам намерение да спирам никого. Вярвам в демократичното право на избор на всеки индивид. За това да прави кой каквото иска. Аз за себе си и семейството си знам че сме пас на ковид препаратите.
68
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Hoho_Boho 16% е споредд "официалните" статистики. Най добрата статистика е, когато всеки сам си зададе въпроса - колко иннжектирани познавам. Това е истинския процент. Аз познавам 4 зомбита. Зъболекар, ветеринар и двама луди които ги зариби детето им.