Шушу-мушу в чат групи: Шестокласници обсъждат къде да пласират дрога, дози...

Пласирането на дрога е в затворени групи, където се комуникира с кодове
2 фев 2023 19:22, Анисия Иванова
88
Шушу-мушу в чат групи: Шестокласници обсъждат къде да пласират дрога, дози...
Снимка: Pixabay

Полицията в София е засичала деца в шести клас да обсъждат в чат групи цени, дози и места за продажба на наркотици. Това разказа инспектор Петьо Петков от СДВР. Той уточни, че пласирането на дрога сред учениците вече става в затворени групи в интернет, където се комуникира с кодове.

Децата посягат първо към марихуаната, а след това и към синтетичните наркотици. Инспектор Петьо Петков от сектор “Наркотици“ на СДВР обяснява: “Лошото е, че марихуаната, която се предлага на нашия пазар, е с по-силно активно вещество в повечето случаи. От синтетичните наркотици водещ от няколко години е т.нар. “кристал“.

Пласирането на наркотиците се случва основно в интернет.

“Така наречените “кодирани пространства“, чатовете, са най-различни и се гони една анонимност при кореспонденцията. Има групи на класове, в които има чатове, не толкова за разпространение, колкото за обяснение – каква е цената, къде може да се намери, какъв е начинът и какво трябва да се каже“, посочва още Петков пред БНР.

Полицията в София е засичала и затворена чат група на шестокласници, в която свободно са били обсъждани цените, качествата и грамажа на отделните видове наркотици. В групата освен шестокласниците е бил и младеж на 20 години, обяснява инспектор Петков.

В момента на пазара на наркотици в София цари хаос твърди още той. “Всеки по един или друг начин може да се сдобие с определени вещества, да ги надгради и да ги продаде за това, което се търси“, допълни Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василе, раZZия е най-наркоманизираната държава в света. От години. Русия е най-големият потребител на хероин в СВЕТА. И там ли "евро-атлантиците"? Те ли им го инжектират, а? Пак някаква конспирация сигурно за унищожаването на "горката" РусияАман от мал_умни га_ньовци, дето все другите им виновни. Ние корумпираме, ние сме корумпирани, но Запада ни е виновен. Той ходи/не ходи на избори, той прокарва лобистко законодателство, той не разследва определени хора и блокира институциите, така ли?
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не виждам проблема с тревата, стига да се пуши след 18 и с мярка." - Само дето почти винаги е на 13 и почти никога нее с мярка ...
70
1
 
8
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Вие какво точно очаквахте бе евроатлантици, на запад е така от години сега ги догонваме.Само да не стане като в САЩ не само дрога а и да почнат да се стрелят...
69
3
 
5
 
! Отговори
Това са децата преди 1 година
на българите. Защо се изненадва полицаят? Това е България на техните родители, които са уморени дори и да изпълнят задължението си на граждани - да жертват един неделен следобед и да отидат да гласуват.
68
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо следят какво си говорят децата? Не е ли по-смислено да се следят дилърите?
67
0
 
7
 
! Отговори
Тито преди 1 година
Полицията само координира движението на дрогата или реагира както се полага на подобен вид действия? Като ги откриете в чата какво правите после? Делите печалбата с дилъра?
66
0
 
10
 
! Отговори
Ушев преди 1 година
Чакат те хората милиционерите да се справят с наркотрафика, а те самите го организират и покровителстват - справка Семерджиев
65
1
 
8
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Защо ли се сещам за ДПС И ТВУ. За непросветените, това бяха центрове за превъзпитание на подрастващите престъпници. Детски педагогически стаи и трудово възпитателни училища. Подобни има и по света и дори в САЩ. Там им разгонват фамилията и им " преподават" шамарено възпитание. Не че помага много но, поне ги озаптява за известно време в което иначе се "осъвършенстват" в тарикатлъка.
64
1
 
22
 
! Отговори
доналд преди 1 година
Помня като бях тинейджър как 50гр трева струваха 15 лв, еквивалент на 8 шницела по виенски или 20 наливни бири. Тези шницели струват днес 120лв, а бирите към 100лв. Тревата ни е била на еквивалент 2лв за грам, а не както сега искат по 20-30лв. Хем беше и по-малко генно модифицирана, наторявана или пръскана. Демек плевел и толкоз. Затова от години предпочитам шницел, картофки, бира и да не купувам мерцедеси на престъпници. Обяснете го това на вашите деца!!!
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оо- дайте на детенцето телефонче! Ооо, не се занимавайте, да му инсталирате родителски забрани и прочие! Оо, не ка миличкото не изостава! Не, няма да го гледам, какво прави, как так! Ще му наруша личното простарнство! В нета няма нищо лошо! - "Нета" е като улицата - всички са там и правят всичко. Няма да оставите 11 годишна, да си говори с 24 годишен батко, нали? Или някой 12 годишен, да кражи край грасктие дилъри?
62
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е новина от 25 години поне.
61
1
 
4
 
! Отговори
Док преди 1 година
Забравете дилърите. Покрай всяка рекичка към средата на септември след малко разходка из драките може да си намерите нещо за пушене, дето "хваща". Личен опит. А от 10 растения, поне едно буквално ще ви "махне" главата. Но внимавайте! Доста често самите дилъри хвърлят семена на такива места за да отидат след това да съберат малко шума, поне за пълнеж.
60
0
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Докъде стигнахме !
59
0
 
3
 
! Отговори
Румяна Димитрова преди 1 година
Това са деца,които нямат никакво самосъзнание. Големият ми внук е на 15г и за тези негови връстници,а и за по-малките от него,които употребяват наркотици,казва,че са хора с Бони мозъци.
58
3
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ами да попитат директорката или тъпия пъзач на училището,нали е бил полицай някога нещастника !!
57
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има търсене, защото има предлагане. Ако няма предлагане - 6 клас ще гледат голи мацки в нета. Много е тъжно е това. Всички чакаме МВР да си свърши работа, но и родителите трябва да си свършат своята.
56
2
 
13
 
! Отговори
хаха преди 1 година
И пак разни глу.паци обвиняват промяната. Тези деца не са родени, израснали и възпитани последните две години. Това е резултат на последните 10-15 години.
55
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато вие *** се карате за и против Русия и някви подобни идиотщини, децата ви пропадат, надигнете си задниците и се погрижете за тях, никой не ви е длъжен да го прави вместо вас
54
1
 
57
 
! Отговори
loves2drive преди 1 година
Децата на тая възраст са за спорт - да капнат от умора и да нямат време за простотии!
53
0
 
27
 
! Отговори
Марианската падина преди 1 година
Да." Децата посягат първо към марихуаната, а след това и към синтетичните наркотици.".стават безмозъчни смръдльовци...!