Нинова за вулгарния текст: Силни хора с много пари и влияние стоят зад това

Ако искаш да подчиниш един народ, се заеми с образованието, припомни тя
18 апр 2023 14:30, Анисия Иванова
299
Нинова за вулгарния текст: Силни хора с много пари и влияние стоят зад това
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Звънят ми разгневени родители, които са чули, че отдавна се боря за съдържанието на учебници и помагала на децата ни. Това е добрата новина: има хора, които реагират на пошлото. Лошата е, че процесът на обезличаване и обезродяване на децата ни продължава. Казвам процес, защото в годините, в които се боря, се убедих, че е така, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка със сигнали на родители, че книга със сексуално, вулгарно съдържание и насърчаването на употребата на алкохол била представена на ученици в 4 и 5 клас.

"Министерство на образованието насърчава това. Не искам да пресъздавам тук написаното в нея, за да не разпространявам пошлостта и цинизма", се казва още в позиция на лидера на БСП по повод детска книжка, съдържаща вулгарно съдържание, която възмути родители на петокласници.

Още по темата

"Това е добрата новина: има хора, които реагират на пошлото. Лошата е, че процесът на обезличаване и обезродяване на децата ни продължава. Казвам процес, защото в годините, в които се боря, се убедих, че е така.

"Много силни хора, с много пари и влияние стоят зад това. Първо се опитват да те спрат. Когато не успеят, те удрят жестоко. Знам го от опит. Над 100 млн. лв. плаща държавата, тоест всички ние от джоба си на НПО, за да пишат учебници, в които съдържанието е сложно и неразбираемо, българската история е подменена, българските класици са заличени, езикът е циничен, няма ценности, няма морал. Висши чиновници от Министерството на образованието ги одобряват.(защо ли?) И никога никой не носи отговорност. Не случайно този процес е ориентиран към децата", каза Нинова.

Тя цитира поговорката: "Ако искаш да подчиниш един народ, се заеми с образованието на децата му".  

Лидерът на БСП отново предлага решение: един учебник по един предмет, в един клас.

"Съдържанието да бъде отговорност на държавата, а не на всякакви НПО-та. За мен децата са кауза. Може да ви е писнало от политика, може да не обичате политиците. Но със сигурност обичате децата си. Прогледнете", призова Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПЕРОТО Е ПО-СИЛНО ОТ МЕЧА! ПЕРОТО УБИВА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ДИКТАТОРИ!
129
1
 
6
 
! Отговори
Толерастия либерасти преди 1 година
Трите ни главни телевизии са най-виновни за всичко. За промиването на мозъците, толерастията, неолиберастията, ЛГБТ ценностите, НЕВРОатлантическите ценности, ВМЕНЯВАНЕТО НА ЛИБЕРАСТИТЕ, ЧЕ, ВИДИШ ЛИ, ГИ ГРОЗИ УЖАСНИЯ КОМУНИЗЪМ ОТНОВО.
128
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧЕРВЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ ПИЩЯТ НА УМРЯЛО
127
5
 
2
 
! Отговори
Да отговори преди 1 година
Защо сина и е кръстен от нея с противното гейско име Рафаел, а не например СерГей? И защо се препитава като милионер в гадния ФАЩ, а не е работник или селянин в Русия?
126
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
ПО ВРЕМЕТО НА ПРЕСТЪПНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ В УЧИЛИЩЕ СЕ ИЗУЧАВАШЕ ТЕРОРИЗЪМ, ВЪЗХВАЛЯВАХА СЕ ТЕРОРИСТИ А БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА БЕ ОТРИЧАНА С ОСОБЕНА ДЪРЗОСТ И ЦИНИЗЪМ.
125
2
 
5
 
! Отговори
до 135 преди 1 година
Има....огледало имаш нали?
124
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОРНЕЛИЯ НИНОВА Е ТЕРОРИСТ НАСЛЕДНИК НА ТЕРОРИСТИ РАЗВРАТИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРА.
123
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЯМА НИЩО ПО-ГНУСНО И ПРОТИВОЕСТЕСТВЕНО ОТ СОЦИАЛИЗМА.
122
1
 
8
 
! Отговори
до 131 преди 1 година
По добре от жендърщина и позьорщина !!!!
121
12
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
ПО ВРЕМЕ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ПРЕСТЪПЕН РЕЖИМ ЦИНИЗМА, ТЕРОРИЗМА И БЕЗБОЖИЕТО БЯХА ЧАСТ ОТ ОФИЦИАЛНАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА В УЧИЛИЩЕ.
120
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДРУГАРКАТА НИНОВА ИСКА ДА СПРЕМ ИНТЕРНЕТ В БЪЛГАРИЯ,ДА НАКАРАМЕ ДЕЦАТА ПО ЦЯЛ ДЕН ДА ЧЕТАТ ФЕЙЛЕТОНИТЕ НА БОТЕВ,ЖИТИЯТА НА СОФРОНИЙ ВРАЧАНСКИ И ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ДА РЕШАВАТ ТРИГОНОМЕТРИЧНИ УРАВНЕНИЯ,А ВЕЧЕРТА ДА ОБУЯТ ПОТУРИТЕ И ЦЪРВУЛИТЕ,ДА НАХЛУЗЯТ КАЛПАЦИТЕ,ДА ВЗЕМАТ ПО ЕДНА БЯЛА КЪРПА И ЦЯЛА НОЩ НАРОДНИ ХОРА И РЪЧЕНИЦИ ДО ПРИПАДЪК!!!
119
1
 
6
 
! Отговори
Юлиян е русалка преди 1 година
Юлиян е русалка. Проверете какво се дава на нашите деца в училищата.
118
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Децата биват учени на LGBT ценности още от ранна възраст. Все пак сме част от запАдния блок и трябва да запАдаме заедно с тях. Ние сме истЕнски съюзници хахахахах
117
2
 
3
 
! Отговори
Капитан Хой преди 1 година
Кацнал бръмбар на трънка кой го на Лена одрънка?...
116
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този така наречен джендъризъм има същите марксистки основи, както партията на ***. Разделяш хората на групи по някакъв принцип (пролетариат, буржоа) или (гей, цветен, транс, тротинеткаджия) и твърдиш, че цялата история е сблъсък на тези групи за социална справедливост. Като стигнеш до утопичното състояние, в което всички са си извоювали правата, в света повече няма да има конфликти, болести, природни бедствия и т.н.
115
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Къвто народа, такива и децата му-посредствени...лесно манипулируеми и управляеми :)
114
1
 
4
 
! Отговори
Българи преди 1 година
Все пак в наши дни се раздават и книжки, като ЮЛИЯН Е РУСАЛКА. Пишете в гугъл да видите какво представлява тази книжка :)
113
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те точно левите партии са *** в Европа, *** вие нали сте руска левица! Иначе доста от 26 депутата са с доста влажни погледи, гуци,свиленски,айде божанков обърна резбата....
112
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПНИК
111
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДРУГАРКО НИНОВА СИНЪТ ВИ НАЙ-ВЕРОЯТНО И ТОЙ ВЕЧЕ Е ГЕЙ КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД,ЧЕ ЖИВЕЕ И УЧИ В САЩ?