ВУЗФ стартира Академия за бизнес лидери през новата академична 23/24 година

Първият частен бизнес университет продължава приема и през септември
Обновена: 31 авг 2023 11:22 | 30 авг 2023 10:39, Камелия Цветанова
13
ВУЗФ стартира Академия за бизнес лидери през новата академична 23/24 година

ВУЗФ е едно от малкото висши училища в България, което предлага иновативни бакалавърски и магистърски програми в сферата на финансите, в партньорство с водещи икономически университети по света и у нас, а така също поддържа реална връзка с бизнеса и използва техните компетенции, за да доусъвършенства обучението на студентите си.

Най-новият проект на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) е насочен към всички записани бакалаври в различните специалности. От началото на новата академична 2023/2024 година висшето училище ще стартира Академия за бизнес лидери. Всички новозаписани студенти в бакалавърските програми на ВУЗФ автоматично стават част от Академията без допълнителна такса. Целта на участието им е, паралелно с базовото им обучение в бакалавърска степен, студентите да получат допълнителни умения и компетенции, необходими за изграждане на успешна кариера в различни сектори на икономиката и да се подготвят за заемане на високи управленски позиции.

Обучението в рамките на Академията за лидери ще е организирано в 8 модула (по 1 модул на семестър). Във всеки модул детайлно ще се разглеждат различни аспекти на управлението в бизнес организациите. В рамките на модулите ще бъдат включени водещи мениджъри от български и международни компании, които ще представят реални практически казуси по темата на модула. В този интерактивен формат студентите ще получат обучение от най-добрите професионалисти в областта на банковото дело, застраховането, финансите, телекомуникациите, предприемачеството, дигиталния бизнес и др. Това практическо приложение на придобитите знания ще помогне на студентите да развият аналитични умения на високо управленско ниво.

При завършване на образованието си всеки студент от висшето училище ще получи допълнителен сертификат към дипломата, който ще удостоверява, че същият е преминал успешно специализираното обучение в рамките на Академията. Този сертификат ще бъде подкрепен от компаниите партньори на ВУЗФ и ще служи като доказателство за придобито високо ниво на компетенции и възможност за заемане на високи ръководни позиции в частния и държавен сектор.

Академията ще започне с модула „Умения на бъдещето“ (Skill of the future), в който ще се включат представители на IBM Bulgaria. Вторият модул ще бъде посветен на Маркетинга като управленска функция с лектор д-р Ивайло Илиев, Amazon Brand Manager. Останалите модули, през които ще преминат студентите са „Създаване на организационна и управленска структура“, „Създаване, развитие и продажба на финтех компания“,
„Лидерство,групова динамика и работа в екип“, „Устойчиви бизнес модели, иновации и предприемачество“ и др.
В програмата на лидерската академия са включени също така дисциплините „Бизнес етикет и бизнес комуникация за лидери“, „Управление на човешките ресурси и развитие на таланти“, „Лидерски перспективи в контекста на навлизащите ESG политики“ и „Управление на небанкова кредитна институция“.

Този проект на водещото бизнес училище доказва, че през последите години ВУЗФ отбеляза сериозен подем, както по отношение на развитието на академичните си програми, така и в позиционирането си като университет с европейски модел на преподаване. Всички тези обновления безспорно правят бизнес университетa едно от най-реномираните частни бизнес висши училища в България, а доказателство за това е и последното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България на МОН.

По данни на образователното министерство дипломантите на ВУЗФ са едни от най-високоплатените университетски възпитаници у нас, със средна брутна месечна заплата от 2956 лв. Тя поставя студентите на ВУЗФ в топ 3 на най-високоплатените икономически специалисти след завършване на университета.

ВУЗФ е един от най-авторитетните бизнес университети в страната, които работят в тясно сътрудничество с бизнеса и лидерите в икономиката. Именно високият процент на професионална реализация по специалността сред дипломантите на бизнес университета е и едно от основните му конкурентни предимства.

Първият частен бизнес университет продължава кампанията си за прием на студенти за академичната 2023/24 година.
Приемът на новите възпитаници във ВУЗФ е само по документи и ще продължи през месец септември.

ВУЗФ предлага и възможностите за индивидуални консултации с бъдещи бакалаври и магистри, които биха искали да получат пълна информация за програмите и помощта на професионални консултанти да изберат най-правилната за тях програма. Консултациите се провеждат, както на място, така и онлайн в удобно за кандидата време. Всеки кандидат-студент, който желае да се възползва от тази възможност, може да си запази час за среща на e-mail: jgeorgieva@vuzf.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ВУЗФ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 7 месеца
Бизнес лидерите трябва да се учат от най-големите съвременни български икономисти - професорите Александър Томов и Румен Гечев.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"за бизнеса можеш да намериш и с 0 лихва финансиране от ЕС" . Който дава парите, той поръчва музиката. За нас остават правите краставици и щастливите кокошки.
10
3
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 7 месеца
Повече от добре казано, но дори бих поправил тебе и 7, че лихвите за бизнеса дори не са 3%, а около 1.2. И о да- всеки ще финансира адекватна идея. Просто мрънкането на българина е в повече. Знае си, че нищо не може и се е примирил със заплатата 3к в склада, както е форумният лаф.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Икономиката не е наука , а религия за грабеж и измама
8
2
 
3
 
! Отговори
do 6 преди 7 месеца
Бизнес лидершипът ще ти помогне да не мислиш така. Бизнес с готово финансиране няма на този свят. Капиталът ти го дава ЕС или банка. Или някой акселератор. А 20% ГПР не съществува, освен при измамниците с бързите кредити. В Общия случай за бизнес клиенти ГПР е това, което е написал номер 7.
7
4
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 7 месеца
Кредити 20% годишна лихва за бизнеса НЯМА. За физически лица в момента е около 4%, а за бизнеса можеш да намериш и с 0 лихва финансиране от ЕС, иначе са средно с 3%. Вижда се какъв лидер си. Аутсайдер.
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Допускам, че съм завършил Академията за бизнес лидери, получил съм диплома "бизнес лидер". Бизнес лидер ли съм станал? Къде ми е началният капитал? Ще взема кредит от банката с 20% годишна лихва ли?
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пази Боже от бизнес лидери
4
4
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 7 месеца
Врели-некипели. Тебе кой те спира да развиеш бизнес?! Никой. Било то малък или среден. Само мрънкалници сте бедните- факт. Беднотията е начин на мислене. Резултат от грешно мислене. Сигурно един иновативен младок, който има 2-3 малки бизнеса с гурме храна и консултантски услуги в ИТ сектора и той от тебе краде и ти е виновен за нещо. Еми не...
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кръстан Паралийчев Паралийчин от село Несла!
2
7
 
6
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 7 месеца
Аман от бизнесмени , банкери и банкови служители . Вашите престъпни схеми и практики вървят само за най-бедните , безработните и хората с нулеви доходи . Като добавим и репресивния апарат и неговите помощници от охранителните фирми вече няма да имате " почва " , за да виреете . От нас най-бедните , безработните и хората с нулеви доходи няма какво да ни вземете освен животът ни .
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мда, двама такива имам в екипа си от ВУЗФ с магистратури милите. Учили недоучили, пък дошли в ИТ сектора, че там на 21 се печели колкото директор на 50 в друг сектор.