Над 45% от телекомуникационна мрежа вече е цифрова

Едно от основните предимства на цифровата мрежа е премахването на така наречените “дуплекси”
15 дек 2005 16:19,
Към момента 45,06% от националната телекомуникационна мрежа е цифрова. Това става ясно от представения от Българската телекомуникационна компания (БТК) доклад за степента на цифровизация в България за 2005 г. Според доклада страната ни вече е постигнала поетите за 2005 г. ангажименти за цифровизация.

Едно от основните предимства на цифровата мрежа е премахването на така наречените “дуплекси”, при които два абоната с различни номера са свързани един към друг и не могат да говорят едновременно.

Също така грешните свързвания или разпадането на връзката е значително по-рядко при цифровите линии, уточняват от телекомуникационната компания. Клиентите на БТК могат да ползват и допълнителни услуги, като показване на номера на търсения (CLIP) и търсещия (CLIR), пренасочване на обажданията към друг номер, изчакване на повикването и разговори в група от фиксирани телефони, широколентов БТК ADSL и много други.

Изискванията на ЕС поставят цели както за общия процент на цифровизация за страната, така и за нивото на цифровизация в 27 български града, в които е съсредоточено около 90% от българското население. Към момента нивото на цифровизация в тези градове е над 67%.

В процеса на цифровизация БТК премахна по-голямата част от старите аналогови централи и инсталира нови възли за достъп на потребителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание