Турски учебници искат в Кърджали

Кметът Хасан Азис иска нови учебници на майчин език; иначе се затруднявала интеграцията на малцинствата
22 фев 2008 11:21,
598
Турски учебници искат в Кърджали
Снимка: Булфото

Кметът на Кърджали Хасан Азис е поискал нови учебници по турски език от министъра на образованието Даниел Вълчев, съобщава Дарик радио.

В докладна той посочва, че проблемът с учебниците и учебните помагала по майчин турски език затруднява качественото образование, равноправната интеграция и развиването на културната индентичност на децата и учениците.

Кметът иска да се открие процедура по написването на учебници и помагала по майчин турски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


598
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
478
0
 
0
 
! Отговори
fesa преди 16 години
kogo da pitame be maymuno:lyavata ili dyasnata ti mrusna ruka?
477
0
 
0
 
! Отговори
FESA преди 16 години
zubatiya o6te ne e yal TURSKI huy may,no zaJENA MU ne moga da kaja sa6toto.kakvo li nyama da kaja curvulite gyauri ot zavist 4e BG jenite vse pove4e nalitat na rezanite ,tova e fakt.may opraviyata e v HARAKIRITO.
476
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 16 години
Питай женка си за мен Мартинчо и и предай поздрави от Рицаря на леглото!
475
0
 
0
 
! Отговори
Ален фес 1 преди 16 години
ама вашите кавурски хубавици си ме харесват без кожа. затова ми се предлагат - някои срещу 50 лв, някои за да ги разкарам с БМВ-то, а други щото мъжете им са по мъже.и лошото за теб Иван ефенди /в бъдеще ти избрах името Орхан/ е че казвам истината и ти го знаеш. и сега се ядосваш.
474
0
 
0
 
! Отговори
bugarin s glavno BBB преди 16 години
az zapo4vam da pe4atya u4ebnicite po turski,i 6a pravya kinti,a vi produljavayte da laete pomiyari takiva.
473
0
 
0
 
! Отговори
Ален фесссс 4 преди 16 години
представям си след 25 год. как старата, зъбата и мустаката баба Марийка ще се представя с името Фатме. 4-та съпруга на някой мазен турски бей.
472
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 16 години
мерси за коментара Мартине!И да си залепиш там долу друга кожичка има лепила вече всякакви!
471
0
 
0
 
! Отговори
Ален фес 3 преди 16 години
християнино, който не си познаваш религията. нима не знаеш, че и в християнската богослужебна практика и ритуали присъства елемента на поклон. българските попове и вас миряните ви мързи и не ги правите, но я питай някой руснак.Около 40 поклона о земи правят руснаците на една молитва, а ние 40 на ден. *** сега и обладавай руснаците, тъй както те ви обладаваха 45 години...
470
0
 
0
 
! Отговори
Ален фес 2 преди 16 години
след 500 г. робство, ако е имало такова, 5 години с гяурско име се изтърпява. но вие не осъзнавате каква основа и повод ни дава Възродителниа процес за бъдещи геополитически претенции. така си го навряхте с този процес, че поколенията ще ви псуват по-жестоко, отколкото вие днес нас. това е един силен коз, който хората след либералния Доган ще използват умело. всичко е премерено и чака своето нормално развитие и ход. 25 години. Казах!
469
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 16 години
В България религията е една - ХРИСТИЯНСТВО!Тези които клечат по килимчетата и се дупят себеотдайно трябва да получат отзад полагащото им се!За да са доволни и предоволни!
468
0
 
0
 
! Отговори
Ален фес преди 16 години
бъдещето, господа е на Исляма.опитайте се да го разберете. исляма е дал много на балканците, европейците и света. няма как да го знаете, защото опошлявате във всичко, че даже и в неопровержими исторически факти. Четохте ли за мисията на Кирил и Методий при сарацините на проф. Донка Петканова. чети и ще получиш отговор Анонимен 463. тук не се коментира величието на отоманците/турците, а бутафоричността на българите, които искат да се наложат над един етнос, който иска да изучава майчиния си език по легален начин. не хвалим турците, а се чудим на българите.атентатите и свещените войни са патент на ***. тяхна провокация, започнала още по времето на кръстоносните походи, продължила през втората световна война и намерила реализация днес - в ирак, афганистан чрез американскя империализъм.за теб, драги, кое откритие на *** е по-важно - научно-техническото откритие на атомната бомба, двете световни войни или генно-модифицираните храни и добавки, които тровят милиони??? отговори, ***?!.
467
0
 
0
 
! Отговори
fesa преди 16 години
dokato nie vrajduvame tuk,politicite smyatat ot koy proekt kolko da kradat,tova normalno li e?koga nay-posle gyaurite 6te razberat 4e BG ne se deli na bulgari i turci,a na bedni i bogati.nie vuv foruma sme ot purvite,a kude li sa korumpiranite gyauri-broyat na6ite pari be.
466
0
 
0
 
! Отговори
lazo преди 16 години
Браво бате лекуваш ги пискюлите как си трябва!Евалла!
465
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ivelin4e az sam tvoya psihiatur ela da te pregledam ***.
464
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 16 години
възродителния процес - беше нещо фантастично!Бях малък но се кефих от сърце.На преименуваните другарчета им беше наредено да стават и си казват имената - Мартин Александър Светозар и тн.Яко смях падаше.Представяте ли си седемдесет годишна жена в шалвари с име Ани - шоу от всякъде!
463
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Брей, брей, брей. Оказа се, че башибузуците са светнали целия свят как се живее. Какво ли ще правим без тях не знам...Примерно, няма да има вече атентати и свещени войни...Какво ли биха правили Русия, Китай, САЩ, Германия или пък Великобритания? Може би ще се разпаднат? А ние в българия как ли щяхме да живеем? Може би ако не сте ни пречили и все още пречите на развитието нямаше да сме в това положение.....Я се замислете кой е най-бедния етнос след ***, дето само смуче парите на държавата. Вярно е, че има и богати, ама от къде им идват доходите? Богатите им чичовци в Инстанбул да не би да си перат паричките тука?А като мразите Европейслия съюз що стоите тука?
462
0
 
0
 
! Отговори
Косовар преди 16 години
пълна подкрепа на Феса. и още нещо - след 25 год. всеки гражданин с фес. На мюсюлманите пискюлите ще са алени, а на раята черни. да се знае кой кой е в тази държава. тези същите се шият вече в една текстилна фабрика близо до Истанбул. Но не ми е ясно защо шият 2 мил. с ален, а само 3 мил. с черен...И другата идея на феса не е за подминаване: хайде възстанете и тръгнете да дирите сметка от турците сметка защо говорят на турски, искат да изучават турски и защо обичат Турция? като сте ербап и толкова комити излезте на улицата и викайте докато някой ви чуе. хем ще видим колко сте, хем да се изживеете като истински българи, да се докажете.е, има вероятност и бой да ядете от жандармерията, но нали е за идеята. Пък и тя си е ваша, българска, народна милиция.
461
0
 
0
 
! Отговори
варненец преди 16 години
Бил съм там готино градче е само дето фесовете зацапват пеизажа.На тях не трябва да им се дава да излизат от селата.Да бачкат тютюн и тва е!За трета ръка хора и тва е много.
460
0
 
0
 
! Отговори
Ибрикчията преди 16 години
Абе момчета, с такова въодушевление приказвате за ибриците и шишетата, май сте тънки познавачи!Мй някой ви е "ощастливил" и вие като свенливи девойки не знаете как да си поискате пак! Да ви "резне" един "резан", че да видите що е кеф! Питайте и жените си- те по-добре знаят!!! Е, как е? Хубаво ли е да разговарят с вас просташки? Трябва да ви е хуваво-това е вашето ниво!
459
0
 
0
 
! Отговори
lazo преди 16 години
Не само пръст бате някои за целта ползват цялото шише.