45 дни затвор и „Мръсни бугари, че ви изтепаме”

Задържаните в Сърбия българи за поругаването на знамето им: Надзиратели ни пребиваха от бой, заплашваха, че ще ни убият
28 фев 2008 14:26,
109
45 дни затвор и „Мръсни бугари, че ви изтепаме”
Атанас Боруков и Деан Станчев. Снимка: БГНЕС

„Пияни сръбски надзиратели ни пребиваха от бой. През цялото време ни псуваха и заплашваха, че ще ни убият“. Това разказаха двамата активисти на ВМРО-Шумен, които лежаха в сръбски затвор по обвинение в поругаване на знамето на западната ни съседка.

На 13-ти януари 21-годишният Атанас Боруков и 24-годишният Деан Станчев бяха свалени от автобуса на границата, след посещение в Сърбия.

Групата активисти били от Добрич, Варна, Силистра и Шумен и са пътували до Македония, за да участват в поклонението пред паметната плоча на Мара Бунева.

Насочили се обаче към Босилеград, след като поклонението в Скопие бе отменено заради трагичния инцидент с македонския военен хеликоптер, при който загинаха 11 души.

В Босилеград активистите се поклонили пред паметната плоча на Левски и тръгнали обратно за България.

Сръбската полиция обаче има своя версия.

Двама българи се спрели пред Дома на културата в Босилеград, счупили държателя, на който било знамето, скъсали националния флаг и част от него внесли в автобуса.

На граничния пункт автобусът е спрян и в него е намерена скъсаната част от знамето.

Съдът във Враня ги осъди на 45 дни, които изтекоха във вторник.

„Още с влизането ни в ареста във Враня униформени започнаха да ме бият с юмруци и ритници. В това време не спираха да ни псуват и заплашват. Използваха изрази като „Майка ви бугарска” и „Мръсни бугари, че ви изтепаме”, разказа Атанас Боруков.

Казали им, че ако се оплачат на някого, ще останат в затвора още 6 месеца.

В тялото на другия арестант - Деан Станчев, надзирател пък счупил дебела тояга.

Мъжът показа днес окървавената си от побоите тениска.

Все още не ясно как и по какъв начин България ще отреагира на изнесените от момчетата данни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
до анонимната баба...По-скоро си девствената баба или по простонародному казано, дърта мома..."Тая" Мара, да която питаш коя е само ще ти кажа, че освен българка-патриотка от Вардарска Македония е била и доста секси-жена /да се изразим с днешния език/. Но всъщност , какво ли сам седнала да ти обяснявам на тебе, девствена бабо, която през живота си не си усетила мъжка ласка!?
87
0
 
0
 
! Отговори
anonimna baba преди 16 години
a be kakvo praviat tya *** tam i kakva e taya mara deto i se klaniyat da bi mirno sedialo ne bi 4udo vidialoooooo
86
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 16 години
Тези дето пишат против българите не са никви сърби а турчори,помаци и всяква подобна пасмина.
85
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 16 години
уЧУДВАМ СЕ,КАК ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ВАС ПРИЕМА ВЕРСИЯТА НА СЪРБИТЕ,ЧЕ НАШИТЕ МОМЧЕТА СЕ ПОГАВРИЛИ СЪС СРЪБСКОТО ЗНАМЕ.ЧЕТОХ НЯКОЛКО ИНФОРМАЦИИ,КОГАТО СТАНА ТОЗИ СЛУЧАЙ,СЛУШАХ ИЗКАЗВАНИЯ НА ОСТАНАЛИТЕ ПЪТУВАЩИ В АВТОБУСА И АБСОЛЮТНО СЪМ УБЕДЕН,ЧЕ ТОВА Е ПРОВОКАЦИЯ ОТ СТРАНА НА СЪРБИТЕ.ВСИЧКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ МНОГО ДОБРЕ ГО РАЗБИРАТ ТОВА,НО ТЪЙ КАТО ФОРУМЪТ Е ПЪЛЕН СЪС СЪРБИ,ГИ СЪВЕТВАМ СЛЕДНОТО-ОТИВАЙТЕ СИ ОПРАВЯЙТЕ СКАПАНАТА ДЪРЖАВА И НЕ ОСМЪРДЯВАЙТЕ ФОРУМА.
84
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 16 години
само едно - бой до смърт и тва е!
83
0
 
0
 
! Отговори
bbob преди 16 години
Абе Димитрова, по името ти личи че си соц-даскалица, що не си дигнеш дирника та право в сръбско, а седиш и дрънкаш глупости по форумите.
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Сърбите са психически болна пасмина. Те не са смели , а са луди, побъркани, сбор от шизофреници и душевни отпадъци. Те не са в състояние да оценят действителността и за това може би ви се струват "храбри". Сърбия трябва да бъде заличена от лицето на земята , а всички сърби да бъдат затворени в психиатрия!!!
81
0
 
0
 
! Отговори
Димитрова преди 16 години
браво на сърбите, те са единствената достойна нация на Балканите, която не лиже ***, а насажданото от историята внушение, че българите са някъв героичен народ ще си остане за съжаление само там - по-овче стадо от българите няма в света
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Добре че не ти я е заврял в гъ.а смотан активист
79
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 16 години
Принципно съм ЗА Сърбия в конфликта с ***.. ама си знам, че ни мразят. И като прочетох тая новина.. направо ми се обърна - ***, надути селяни.Да им взимат Косово, да им взимат Белград даже, да го дадат на кучетата и ***!Гадове са си сърбите, гадове ще си останат!Нека да ги смалят на една нещастна държава, да им се охлади малко самочувствието.
78
0
 
0
 
! Отговори
Da be! преди 16 години
"Все още не ясно как и по какъв начин България ще отреагира на изнесените от момчетата данни."Mnogo dobre znaem kak shte reagira - NIKAK.
77
0
 
0
 
! Отговори
Митков преди 16 години
Само един *** и *** човек може да каже подобно нещо . Пич,за да разбереш кой,кога,защо...трябва да отвориш някоя книга или учебник,а и достатъчно е някои сайт . В кръчмата докато жулиш ракия и сланина няма да разбереш,но разбирасе,ще вдигаш наздравица за твоите братя сърбите......
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ СА БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ, ТЕ СА ПОД СРЪБСКА ОКУПАЦИЯ И СРЪБСКИ *** НЕ ТРЯБВА ДА СЕ МАНДАХЕРЦА ТАМ!!!!!!!! БРАВО МОМЧЕТА! ЗА РАЗЛИКА ОТ БЛИЗАЧИТЕ НА СРЪБСКИ В НЕТА ВИЕ СТЕ ИСТИНСКИ МЪЖЕ И БЪЛГАРИ!
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Това, което прочетох в статията е най -пошлият опит да се влошат отношенията между Сърбия и България.Отишли ербап , скъсали националното знаме, даже и парчета от него си взели за спомен...А сега реват като вдовици за х..й що са им ударили по един шамар и настройват и манипулират общественото мнение! Това направо си мирише на долна поръчка!!!Четящите тази статия-не се поддавайте на платени манипулации!
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Смотльо прочети малко история! Западните покрайнини са дадени с Ньойския договор! БЕЗ БОЙ! А такива НЕ българи като тебе са срам за България!
73
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 16 години
Сърбите са ги взели Западните Покрайнини за да имат стратегическа граница - тежката им артилерия да обстрелва директно София и Перник.Не са имали никакви други аргументи (по точно другите им аргументи не са минали на Парижката мирна конференция) и ги окупират незаконно - без да е влязло в сила окончателно решение.Друг е въпроса после как населението от 60 000 сега намалява на 20 000 и защо е създадена организацията ВЪРТОП - сигурно щото сърбите са се държали много хубаво в новозавладените земи.
72
0
 
0
 
! Отговори
Жоро Фитила преди 16 години
Митков,познавам много членове на ВМРО. Всички са алкохолици,като се натряскат и нападат Сърбия,Турция,Гърция,Румъния,Русия,Македония,САЩ и Тазманийските остови! С една дума - ***! Иначе,пари има:"От София ги пратиха!" Гуляи и световни революции. Митков,и как ни взеха сърбите Западните покрайнини,а? Без бой ли ги взеха,как стават тези работи? Все това повтаряте,щото в кръчмата само това се говори. А,защо,как,никой не казва. Все едно слушам пияниците от МВРО!
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Сърбе на върбе!!!!!!!!!!!
70
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 16 години
Ами то нащо знаме не е за горене за разлика от сръбското и на някой други нам съседки!
69
0
 
0
 
! Отговори
Митков преди 16 години
Как може да сте такива ***,да плюете по нашите момчета и да защитавате сърбите.Да ревете ,че Косово е независимо,вместо да се сетят тапите ви глави,че Сърбия ни е забивала адски пъти нож ж гърба. Сърбите ни взеха Зап.Покрайнини и Македония,със страшен терор са пречупили нашите братя...Какво толко сърбеете бе, ! За това България е толко деградирала...трябва да напалнат затворите,или просто да ви изселат....както е казъл един владетел преди 60тина години.....10% от населението може да се пожертва,за благото на останалите 90%..... За съжаление вие сърбоманите,македонистите,алахаджиите не сте 10%.... И ,сега да не тръгнете да ревете ,че съм някой старец ***,не...23 годишен БЪЛГАРИН съм,за разлика от вас !