Съдят българи за късане на сръбско знаме

Активисти на ВМРО бяха задържани на сръбската граница; съдят двама от тях за късане на сръбското знаме, третият се отърва само с глоба
14 яну 2008 12:42,
50
Съдят българи за късане на сръбско знаме
Снимка: B92

Двамата българи, които бяха задържани в Босилеград, в момента се намират в окръжното следствие във Враня, в югоизточната част на Сърбия.

Повдигнато им е обвинение за оскверняване на национални символи.

Делото във Враня е по бързото производство и ще се гледа още днес, осигурен им е служебен адвокат.

Третият български гражданин ще плати само парична глоба.

И тримата са родени през 1980 г.

Dnes.bg припомня, че активистите на ВМРО бяха задържани в неделя на сръбско-българската граница при граничния пункт Олтоманци.

Двамата са арестувани по обвинения, че са скъсали сръбско знаме, а в багажа на третия била намерена бухалка, твърди сръбската полиция.

Групата активисти са от Добрич, Варна, Силистра и Шумен и са пътували до Македония, за да участват в поклонението пред паметната плоча на Мара Бунева.

Насочили се обаче към Босилеград, след като поклонението в Скопие бе отменено заради трагичния инцидент с македонския военен хеликоптер, при който загинаха 11 души.

В Босилеград активистите се поклонили пред паметната плоча на Левски и тръгнали обратно за България.

Сръбската полиция обаче има своя версия. Двама българи се спрели пред Дома на културата в Босилеград, счупили държателя, на който било знамето, скъсали националния флаг и част от него внесли в автобуса.

На граничния пункт автобусът е спрян и в него е намерена скъсаната част от знамето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
14
 
! Отговори
JonySofia преди 16 години
Извините ме за някои правописни грешки, но се вълнувах като писах и бързах. Срам , срам и това ми били българи...:( тъжно наистина. Едни *** сте всички тези ,които казаха и дума против момчетата ,ваши сънародници.
48
0
 
14
 
! Отговори
JonySofia преди 16 години
Гюнтер каза: "Съгласен съм на македончетата да им се правят мизерии, да им се късат, изгарят и поругават знаменца и символчета. Напълно оправдано е, защото и нацията и символите им са измислени и са едни комплексари.Но защо сърбите? С тях сме в прекрасни отношения през последните години и не би трябвало да се конфронтираме с тях сега.Ако тия двама *** са били малко по-умни и да разсъждават, може би щяха да разберат как се правят нещата."Абе идеоте, а кой мислиш промива 2 милиона българи и ги нарича "македонци" че да мразят своите роднини тук в България? Кой през 1920 г. пуска версията че сме татари ,за да ги учуждава, кой им написа учебниците ,където ние сме монголоиди а те поотмци на Александър Велики? Кой праща по затворите, пребива и уби хиляди българи през 20те години на миналия век за да се асимилират българите в Македония? Кой бе *** ***?! "В добри отношения" сме били.***, *** нещастен не заслужаваш да живееш тук, гадна гнида проджана.
47
0
 
14
 
! Отговори
JonySofia преди 16 години
Абе повръща ми се като чета мненията на 70% от пишещите. Нашите момчета са постъпили много правилно, Босилеград и Западните покрайнини винаги са били български, анексирани са в пределите на Югославия ,която вече не съществуват. Там живеят етнически българини ваши роднини, които са тъпчени и унижавани от сърбите. Мръсни предатели, явно наистина планът за тоталното профанизиране на нацията ни е успяло, та чак чета да "гният по затворите" не ви ли е срам бе ***?! Заради такива като вас сме на това дередже долни *** , а не заради онези 2или 3 момчета отишли да защитят български земи с българско население. И какви братя са ни сърбите ве ами войната ,която ни обявяват за Съединението, ами Македония?! Невежи *** , родоотстъпници , жалки ***! Срам е от вас!
46
0
 
14
 
! Отговори
netakabe преди 16 години
И аз съм Българка и искрено се надявам нашите момчета да не са сторили нищо лошо и да си се върнат скоро у дома. Но ако са се погаврили с чийто и да е национален флаг, заслужават да бъдат наказани. Българското гражданство не позволява на никого да се държи недостойно. Както не бихме искали чужденци да поругават нашите символи.
45
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
СВОБОДА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ МОМЧЕТА! ВЪН ОКУПАТОРА НА БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ!
44
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Abe... shut w gyza i cheren pechat za Srbija. Da pytuwat za Europa prez Rumansko.
43
0
 
14
 
! Отговори
българка преди 16 години
Как може да не сте зад български граждани,каквото и да са направили българският народ трябва да е стях!Изобщо знаете ли дали са виновни или не!Аз съм с тях дано по скоро се върнат!А всички вие които ги обиждате не сте по добри и за това България е на този хал,заради такива като вас !Кто не сте запознати не говорете!и не ги наричайте селяни и т.н.т....Те са българи и за това трябва да сте с тях!
42
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
А кой създаде франкенщайна - Македония! Кой им направи азбука, история и ги насъска срещу майка БЪЛГАРИЯ? Кой ни взе толкова много земи?
41
0
 
14
 
! Отговори
Гюнтер преди 16 години
Съгласен съм на македончетата да им се правят мизерии, да им се късат, изгарят и поругават знаменца и символчета. Напълно оправдано е, защото и нацията и символите им са измислени и са едни комплексари.Но защо сърбите? С тях сме в прекрасни отношения през последните години и не би трябвало да се конфронтираме с тях сега.Ако тия двама *** са били малко по-умни и да разсъждават, може би щяха да разберат как се правят нещата.
40
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Vzeh si makedonsko zname,onova s ventilatora,ot tehniat pavilion i si go okachih v toaletnata.Riskuvam li i az ????
39
0
 
14
 
! Отговори
Realist преди 16 години
Доколкото познавам сърбите, може само да са се изсмели на изцепката на нашите "герои". За тях така и така сме азиатци, само са затвърдили мнението им.
38
0
 
14
 
! Отговори
Realist преди 16 години
Като влезем всички в Европа и махнат границите от Бургас до Лисабон, много ще ми е интересно като как ще запълват празния си живот подобни ***. Между другото, в момента за Сърбия няма визи. Такаче до Пирот може да се ходи на разходка. Българите там пък са официално признато малцинство със всички права, които произтичат от това. Изчакайте още малко и проблемите ще отпаднат от самосебе си. Тогава ще се види кой колко струва и дали Босилеградчани са загубили или спечелили от сръбската окупация. Доколкото си спомням, когато ние бяхме крепостни селяни на бай Тошо, те бяха граждани на света едва ли не.
37
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Окръжният съд във Вране наложи арест до 30 дни на двама българи за уронване на авторитета на Сърбия
36
0
 
14
 
! Отговори
Нафталинчо преди 16 години
Аз знам,че Македония е суверенна държава. България,също. Картата не Европа е вече начертана.
35
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
31! Отивай си у Сърбия, дето я сърби тей, че скоро НАТО може пак да я почеше ! Явно си толкова ***, че си чак ***! xaxaxa Босилеград бил на римляните, хахахахахаха! Сори, бате, ама преди тях е имало траки преди тях първобитни хора, а преди тях динозаври! Да не излезе, че е на някой динозавър! Босилеград е български град, предаден незаконно на смешната държава Югославия по Ньойския договор! Бил е и ще бъде с българско население!!!!
34
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Горкичките,сигурно са си мислили,че са си в България и,че могат да си правят каквото си искат!
33
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Че какво толко са направили момчетата!Просто са искали да заменят старото и непотребно сръбско знаме с ново - Българско!
32
0
 
14
 
! Отговори
Данко Хаирсъзина преди 16 години
Срещат се двама сърби,приятели от детинство,в центъра на Чикаго:единият живее там от 5 години,а другият е новопристигнал.По стар сръбски обичай се прегръщат и започват да се целуват - три пъти.Хубаво,ама оня,с петгодишния опит в Щатите,след третото целуване,вместо да пусне приятеля си,го задържал плътно до себе си и продължил да го целува.-Миле,па ща ти йе,бре? - пита го учуден новопристигналият - Люди нас гледаю,па можда помислити да смо ***!-Чути и продужи да ме любиш,бе! - шепне му опитният и добавя - Болйе американци да мислею да смо ***,него узнати ща смо србе!...
31
0
 
14
 
! Отговори
Best for the best преди 16 години
За разлика от теб аз ходя доста в странство ,не си ми на възпитанието и на социалното положение .Виждал см много хора сбъркани по рождение и затова не ми прави впечатление иначе грамотно написаниет ти пост .И как го видя Босилеград Български ми е чудно аз предполагам съм италианец след като живея в град основан от римляните аман от дървени философи
30
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
bravo 28.dobre im go kaza