Антимафиотът - мафиот

Румен Петков знаел за случващото се в ГДБОП, знаел за ареста на Иван Иванов, но оставка няма да подаде
18 мар 2008 17:19,
62
Антимафиотът - мафиот
Заместник-директорът на ГДБОП Иван Иванов. Снимка: БГНЕС

„Има достатъчно основания, за да бъде отстранен зам.-директорът на ГДБОП Иван Иванов“, каза министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Допълни, че е информиран за ареста на Иванов.

Петков отрече задържането на Иванов да има връзка със спирането на пари от еврофондове.

„От това, с което разполагам като информация, не мисля, че могат да се правят връзки на случая със спирането на парите, допълни той.

Министър Петков каза, че е разпоредил пълно съдействие от всички звена на МВР по случая.

Помолен да коментира поисканата му от ДСБ оставка, Румен Петков каза, че щяло да бъде изненадващо, ако не са я били поискали.

Днес и от „Атака“ и от СДС поискаха оставката МВР-шефа.

Председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов коментира, че арестът на висш служител не е изненада за СДС, защото въпросът за корупцията в България при управлението на тройната коалиция "вече доста време се върти в публичното пространство".

Зам.-директорът на ГДБОП бе арестуван и обвинен за нерегламентирано разгласяване на държавна тайна и злоупотреба със служебно положение.

Задържането на Иванов става след възложената проверка на ДАНС във връзка с получена информация за извършени от него нарушения и "установени достатъчно данни за образуване на досъдебно производство", съобщиха от прокуратурата.

Според твърденията на депутат от опозицията "Иванов е предупреждавал разработвани производители и търговци на алкохол, използващи фалшиви бандероли".

Справката за престъпленията бе извадена от бившия директор на контраразузнаването и сегашен депутат от ДСБ Атанас Атанасов.

Миналата седмица той предаде на Главния прокурор Борис Велчев "документи и диск със записани разговори между полицай и бизнесмени от "сивата икономика".

Атанасов твърди, че е получил документите по пощата.

По думите му в МВР има кадрова търговия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Иван Иванов е светец!Същи Иван Рилски!Не го докосвайте с нечисти ръце!!!
60
0
 
0
 
! Отговори
tosunbey преди 16 години
hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi hi ihih ihihihihi ihihihihi i hi ihih ihi i ihhih h i ih i ihi hihihi ihih ih ih i hi hihih smeh,smeh,smeh....
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
явно тази тъпота е писана от една и съща бесепарска ръка :-))))
58
0
 
0
 
! Отговори
Григоров преди 16 години
румен петков да си пика по фонтаните в родния си град и да не се прави на борец с престъпността, мутрата му с мутра, корумпирана
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Румен Петков е най-качествения и адекватен политик в България в момента, ето защо има много завистници, които биха дали мило и драго да му навредят както намерят за добре - и вътре БСП и изобщо в българското политическо и обществено пространство. Недоброжелателите обаче не са си направили сметката, защото Румен има достатъчно трезвомислещи и сериозни привърженици, спечелил е уважението на достатъчно много хора и като човек и като политик. Тези хора няма да го предадат, независимо от политическите интриги в БСП и простотиите в МВР. Това което се случва напоследък е небивала кампания за очерняне лично на Румен Петков и на клеветниците не им пука за реда и законността в България, а искат само да дискредитират министъра и да го лишат от влиянието му в обществените процеси на България! Главните действащи лица в тази кампания са всъщност от самото БСП, но това е друга тема. Факта е, че с работата си като министър на вътрешните работи Румен Петков спря кранчето на доста заинтересувани от келепира и беззаконията в БГ и те на свой ред му спретнаха кампанийка, жалък опит да се наклевети един трудолюбив и съвестен човек и политик. Безсъдържателни са задявките и подхвърлянията за личността и поведението на Румен, такива твърдения са несериозни и жалки. Скоро няма да има такава политическа фигура като Петков в България, затова е нужно той да бъде запазен, защото е полезен за напредъка и добруването на нашата страна!
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ти явно си болен мозък и по-добре *** да се лекуваш.. 1% е подкрепата от народа към Костов- и тоя процен идва от структурите на ДСБ-ясно е ,че ще гласуват за себе си. Цяла България разбра що за стока е Костов само ти още не си си отворил очите май? Забрави ли какво каза Петър Стоянов на Костов- Кажи си бе Иване.. Защо като е голям демократ Костов не отвори досиетата? Защо подари Българската икономика на приближени и на зет си а? Защо единствено той каза ,че сестрите ни в Либия са виновни и им обърна гръб? Да не би по негово време Катаджиите да не се криеха в храстите ,за да те хванат и да изкарат лев от теб? Да не би данъчните да не си искаха при проверка пари под масата а? Митниците бяха пълни само с негови хора-забрави ли Югоембаргото как на нашата митница не е минавала влакова композиция с хиляди тонове гориво - но в Сръбската митница отчита ,че е минала такава композиция- Защото в митниците се покриваха незаконните сделки и документно всичко се покриваше.. Бензиностанциите на Безмитните зони хранеха СДС, Чорни и той забравили платежното бе публикувано дори. Корупцията си е същата и тогава и сега- разликата е ,че сега ги ловят и се вижда а Костов покриваше всичко. Затова беше и онова -Иване кажи си. *** си брадъре - по-радостното е ,че простите хора в страната са 1%- толкова е подкрепата за Костов..
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо ли не се изненадваме?...
54
0
 
0
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 16 години
ТОЧНО ПО ВРЕМЕТО НА ГЕН. А. АТАНАСОВ НСС РАБОТЕШЕ БЕЗОТКАЗНО ! АГЕНТУРНИЯТ АПАРАТ БЕ ДОБРЕ ПЛАТЕН И ИЗЦИЯЛО АКТИВИРАН , КАТО СЕ РАБОТЕШЕ И ПО НАЙ - МАЛКАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОРУПЦИЯ ! БЯХА РАЗРАБОТВАНИ ДОСТА ОТ МИНИСТРИТЕ ПО ВРЕМЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СДС ! ЗА ОНЕЗИ , ЗА КОИТО ИМАШЕ НЕОПРОВОРЖИМИ ДАННИ ЗА КОРУПЦИЯ БЕ ДОКЛАДВАНО НА ПРЕМИЕРА И ПРЕЗИДЕНТА И ИВАН КОСТОВ ГИ ОТСТРАНИ МОМЕНТАЛНО , КАТО РАЗРАБОТКИТЕ БЯХА ПРЕДАДЕНИ НА ПРОКУРАТУРАТА ! АКО ТАТАРЧЕВ И ФИЛЧЕВ НЕ БЯХА ВЕРБОВАНИ ОТ КЕГЕБИСКАТА МАФИЯ ДИРИЖИРАНА ОТ РУСКИТЕ СЛУЖБИ ЗА СИГОРНОСТ , НЕЩАТА ЩТЯХА ДА ИЗГЛЕЖДАТ ПО ДРУГ НАЧИН ! С ТЕЗИ ДАННИ ПРОКУРАТУРАТА И ДО ДНЕС ШАНТАЖИРА КОРУМПИРАНИТЕ МИНИСТРИ И ГИ МАНИПУЛИРА СРЕЩУ КОСТОВ ! ДРУГ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ И ПОЛИТИЧЕСКИ ВОДАЧ ЕДВА ЛИ БИ РИСКУВАЛ ДА РАЗЦЕПИ ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ И НЕИНОТО ЕДИНСТВО В ЗАЩИТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ И ЗАКОННОСТТА ! КОСТОВ ГО НАПРАВИ И В ТОВА СЕ ИЗРАЗЯВА НЕГОВОТО ВЕЛИЧИЕ НА ДЪРЖАВНИК И ПОЛИТИК ! А НА ГЕН . АТАНАСОВ МУ ПРАВИ ЧЕСТ КАТО ДИРЕКТОР НА НСС ДА СВЪРШИ КАЧЕСТВЕНО И ТОЧНО РАБОТАТА СИ ! И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ , ЧЕ СЛЕД ИДВАНЕТО НА ВЛАСТ НА СДС РУСКИТЕ СЛУЖБИ ЗА СИГОРНОСТ СА ПОХАРЧИЛИ ПОСРЕДСТВОМ КЕГЕБИСКАТА МАФИЯ НАД 2 000 000 ООО ЛЕВА ЗА ОМАСКАРЯВАНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СДС НАЧЕЛО С ИВАН КОСТОВ ! ТОВА КАТЕГОРИЧНО БЕ ПОТВЪРДЕНО ОТ ИНТЕРВЮТО ДАДЕНО НА БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТ ОТ АГЕНТА НА РУСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ - ЛИТВИЕНКО ! ЕДИН ОТ ПОСРЕДНИЦИТЕ ЗА ОМАСКАРЯВАНЕТО НА ИВАН КОСТОВ БЕ ПОСОЧЕН МАЙКЪЛ ЧОРНИ ! ПОЗНАЙ КАКВО СТАНА С СМЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТ ДРЪЗНАЛ ДА ДОКАЖЕ ИСТИНАТА ??! АЗ СЕ РАДВАМ , ЧЕ МАЙКА БЪЛГАРИЯ ИМА БЕРНИ СИНОВЕ КАТО ГЕН. АТАНАСОВ И БИВШИЯТ ПРЕМИЕР ИВАН КОСТОВ ! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И ХОРА КАТО ТЯХ ! А ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА ! АМИН !
53
0
 
0
 
! Отговори
dasdasasd преди 16 години
awe ei nash kvi mitnici shti dam be ahahah obitaaaaaak nishto neznaesh
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ти да не си се побъркал нещо бе? Какви Червени олигарси ти не знаеш ли ,че Иван Костов е най-богатия човек в България или и той е червен? Не си ли проумял ,че няма червени ,сини или жълти .. Всичко е леш цялата държавна-чиновническа машина е проядена от корупция.. Като се почне от Политици,министри, депутати та стигнем до редовите- данъчни,полиция,КАТ, лекари,митници, университети - всичко що е на държавна работа е корумпирано и смуче кръвта на работливия Българин- Това е при абсолютно всички правителства управлявали досега... Няма само червени всички са маскари и са за затвор.. Докато не проумеете ,че трябва да се изгонят всички муцуни и партии ,които гледаме от 19 години- а те са едни и същи а гарван ,гарвана око не вади е казал народа.. Мислете преди да хвалите едните и да плюете другите-НЯМА СВЕСТНИ...
51
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Сивата икономика и мафията се прикриват от червените олигарси и кардиналите от ДС!Има сливане на държавността с мафията!Законите се правят за да може някой държавен служител да си гушне пая ....СИК, ВИС, ИПОН...и други борчески групировки са гръбнака на днешните застрахователни дружества!Кражбите на коли и обирите в жилищата, наркотрафика... се дирижират от високо поставени политици и бивши и настоящи служители на МВР ...Назначенията в МВР се правят по роднинска връзка или с много пари. Постовете са наследствени и трудно някой външен човек ще бъде назначен в системата...Същото е положението и в политиката...същите фамилии, същите физиономии..Пирински, Бокови, Живкова...Б.Велчев...Станишев...Б.Борисов...ген Гоцев ..Семерджиев...Можете ли да посочете някой извън този кръг?Медиите се държат от червените олигарси и обществото се манипулира!ДОКОГА?
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Хайде стига сме се изненадвали, българи!!!! Въвеждане на смъртното наказание и това е! Оставки и други алабализми не вършат работа! Цялото правителство стои на инат и освен че не върши работа, е зловредно за цялата държава! Подкопахме дъното на дъното на алигаторите и да продължават да лъжат, че видите ли, ловим нечестните и непрофесионалистите и ги изтикваме навреме от властта, са показни бездействия!
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Какво очаквате? Та те всички са в кюпа. Пазят си гърбините един друг и всички са невинни... Оставка?...Глупости, я каква миловидна физиономия има Р.Петков, невинен е като бебе.
48
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Червените олигарси и кардиналите от ДС пак ще се разберат и последици няма да има!
47
0
 
0
 
! Отговори
Селянина с колелото преди 16 години
ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЯКО ДЕТЕ...........
46
0
 
0
 
! Отговори
Българче преди 16 години
Нищо ново под слънцето...........Защо изобщо се изненадвате,та ние сме в БГ.Това при нас е начин на живот.За политиците корупцията е единствения начин, от безлични мишлета,да станат богати патрони...
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Белите хора обвиняват с документи...това е празнодумство!
44
0
 
0
 
! Отговори
николай преди 16 години
Питай те го кой е ЗЕТЯ и ДАли е Оправял Емел Етем..Те повечето са я оправяли...защото и тякато всички останали политици е к*рва...Питайте Ббате Румен дали е пикал в шадраван мъртво пиян...?отговора е да!Но както Няма да подаде оставка така няма и да си признае защото няма Топки!!! Защо подаването на оставка им се струва толкова не реално и някак смешно едва ли не?!!
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Румен, мераклията за "кръстник", е най-безпомощния и смешен политик в РБ...
42
0
 
0
 
! Отговори
Viki преди 16 години
Чисто по български!Мафията на власт!"Изкупителната" жертва!И ако той отвори уста???