Етем отсече: Медиите са виновни за драмата около Челопечене

Информацията до хората не трябва да е паникьосваща, а успокояваща, смята Емел Етем
9 юли 2008 19:40,
163
Етем отсече: Медиите са виновни за драмата около Челопечене
Медиите объркаха хората за Челопечене, смята вицепремиерът. Снимка: БГНЕС

Медиите ескалираха напрежението в първия час след взривовете, заяви вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем пред парламентарната комисия по бедствия и аварии.

Етем обвини медиите за забавянето на информация за взривовете във военния склад край Челопечене.

Вицепремиерът каза пред парламентарните репортери, че законът задължава медиите да предават едно към едно официалната информация, подадена в 7 часа.

Акцентът в официалната информация тогава бил, че няма опасност за живота и здравето на населението.

"Това, че по никакъв начин медиите не са обърнали внимание, а ескалираха напрежението в рамките на един час, е друга тема. Те решиха да разпространят информацията, която са получили от столичния кмет", заяви Емел Етем.

Информацията до хората не трябва да е паникьосваща, а успокояваща, подчерта министърът на извънредните ситуации.

Вицепремиерът се позова на член 35 от Закона за бедствия и аварии, където пише, че когато се спуснат такива информации и указания от държавните институции, медиите едно към едно трябва да ги предадат на населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
0
 
! Отговори
1BG преди 15 години
Ако бяхме нормална държава до сега да си е подала ОСТАВКАТА, И държаваТА ДА Я Е ВКАРАЛА В "НЯКОИ" ЗАТВОР.
41
2
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 15 години
Тази бръснатата не разбра ли ,че който се за.е бе с журналистите си го навира сам. Явно не и е неприятно пък било то и зад вагинално. Е сега ще си го получи. Шута.
40
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Смях в залата
39
2
 
0
 
! Отговори
Makaveli преди 15 години
Ako gospod mi dade svryhestestvena sila ili neshto podobno 6tqh kato purvo da izmeta sqka *** mahala v Bulgaria i da obesq seki tur4in v bulgarskoto pravitelstvo. Dano gospod ne me 4ue 6tot mnogo hora shte izmrat
38
2
 
0
 
! Отговори
ние пак сме тук преди 15 години
на калпъв ..!.. вълната му пречи
37
2
 
0
 
! Отговори
Makaveli преди 15 години
Емел Етем???? XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXX
36
2
 
0
 
! Отговори
1BG преди 15 години
Не обвиняваитер и не продължаваитеда обвиняваите: Журналисти, Генерали, Кметове, Охрана и др. Одговорете на няколко въпрос! Защо утидохте толкова късно? След като разбрахте, че е безопасно от 20т. тротил? Вместо да обвинявате Журналисти, Генерали, Кметове, Охрана и др. Какво направихте, Уредихте автобуси, , минерална водо, санндвичи и "ИНФОРМАЦИЯ"? За такъв "Министър" и "Държава" неща да плащам данак. Много трудно ще може да се направи каквато и да било сметка за складовите наличности в момента на взрива. По лесно уволнение на министър Eм. Етем. Ako набереш 144 ще Ви кажат, номера е променен-118 00. В деня на взрива, 160, 166, 150. Никои нее вдигал никои нее одговарял, не са казвали, номера е променен-112. ДА ПОДАВА ОСТАВКА!!!!! От както се заговори за закриване, на министър, Тя изчезна от екрана, гледаме само Генерали. Тя е виновна, а най-сетне се показа, да не се крие, а да си ходи!
35
2
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
draga gospoja Etem...opazete si mikroskopi4nata 4astica dostoinstvo i podaite ostavka...tova 6te e naj dobre...Bylgariq 6te se opita da Vi zabravi..a i sled Vas nqma da ima pove4e problemi i zatova nqma da se se6tame za Vas...izpulnete molbata na 6 miliona grajdani i 6te vi spestim pozora koito Vi predstoi
34
2
 
0
 
! Отговори
Турбокибик преди 15 години
Етем ханъм нещо почва да си изпуска нервите, какво да се прави - пуста и природа не миряса най-сетне. Я наводнение, я градушка, сега пък военен склад гръмнал... защо все на нея? То човек не може две тавички баклава на спокойствие да обърне...
33
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
28 номер го е казал много точно факт. Бъдете много спокойни ще ни мачкат грабят ,както преди години и ще ни лъжат и жалкото ,е че голяма част от населението продължава да гласува за тях.
32
2
 
0
 
! Отговори
Ivan Angelov преди 15 години
ОТКЪДЕ Е ШУТА, ОТ ТАМ Е И БОДЛИВА. БИВА ТОЛКОВА НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ, НО ТОВА МИНАВА ВСИЧКИ ГРАНИЦИ! РАДВАМ СЕ, ЧЕ ВЕЧЕ 6 МЕСЕЦА ЖИВЕЯ В ДАНИЯ И МОЖЕ БИ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНА В МАФИОТСКАТА БЪЛГАРИЯ-СТРАНАТА, В КОЯТО ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА БИВАТ ПОГАЗВАНИ ВСЕКИ ДЕН. ДЪРЖАВАТА, ЧИЙТО НАРОД ИЗПИТВА МАЗОХИСТИЧНО ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ НАСЛАЖДАВА НА СОБСТВЕНАТА СИ АГОНИЯ!
31
2
 
0
 
! Отговори
mathur преди 15 години
Ква е тая туркиня бе нема ли кой да я нарита към Анадола,медиите били виновни , наглоста...Да мета забрадка и да оди да бери тутун...Алллах ще я накаже...
30
2
 
0
 
! Отговори
kgb_90 преди 15 години
kakva e tazi 4e prikazva gluposti ?? i kakvo da pravim?? zashto mediite ne gi napravim durjavni 4e da ni kazvat kakvoto si iskat!! Ia stiga gluposti, kakvato i da e istina tq trqbva da se znae! da jiveat mediite: I bes tova samo tova e ostanalo (po4ti) vqrno v surjavata
29
2
 
0
 
! Отговори
една Българка преди 15 години
Вярно медиите и кмета са "виновни". Сигурно защото те бяха първите ,които казаха нещо и бяха на мястото на събитието.А горната госпожа пътува дотам от 6.30 до 9.30 когато за пръв път я дадоха по телевизията ама на достатъчно разстояние.А хората си бяха достатъчно паникьосани ,а без медиите и без яснота тази паника сигурно щеше да бъде стотици пъти по-голяма. Освен това до този момент не виждам никакъв ефект от съществуването на това министерство- наводненията и другите бедствия го доказаха.А тази госпожа не става за министър и май и за нищо друго не става щом постоянно се крие зад някой друг и все някой друг и пречи да си свърши работа.
28
2
 
0
 
! Отговори
ligla преди 15 години
" Ще гръмнат 20 т. тротил" - от минестеството на бедствията" Увеличихве цената на билетите " - от министерството на транспорта" Сложихме ви няколко данъчета " - .........." Има някои престъпници ва свобода " - от МВР" Вдигнахме ви тока " -........" ..........................хляба " -.............." ..............възраста за пенсиониране " -.........и т. н. и т.н......................Повод за паника няма - те медиите само раздухват .......
27
2
 
0
 
! Отговори
mumu преди 15 години
Само че на Емел Етем трябва да й е ясно, че хората бяха паникьосани още в 6.00 часа при първите взривове. Аз живея в краен западен квартал на София и първия взрив отвори вратата на терасата. Представям си какво е било пък в Челопечене и Чепинци!!! Но на нашите политици им е в кръвта да обвиняват първо медиите, после опозицията, Господ и т. н. Как пък един не каза: Виновни сме, ще си понесем последствията!
26
2
 
0
 
! Отговори
BG преди 15 години
Ela da mi upravliava6 dedovija.I na vas 6te vi doide kraia negramotni,tupi ovce deto kato im skrucne Dogan i pod stroi mu se klaniat.Hodi da kopa6 tutuna,ta da ima za 6alvari *** prosta.
25
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДА - те медиите отидоха и запалиха полигона! А и взривовете са от , хвърляни от репортерите...Кретеноидна *** !!! Нямам против никого на този свят и мразя ксенофобията! ЗА МЕН НЕ Е ПРОБЛЕМ ЧЕ ЕМЕЛ Е ТУРКИНЯ, А ЧЕ Е НЕКАДЪРНА !
24
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Еми ТУРЦИЯ ще влезне ама след 500 години !!!КАЗАХ!!!ако ВЛЕЗНЕ -КАЗАХ!!!ДО ТОГАВА СЕ ОТОПЛЯВАЙТЕ С ОБОРСКА ТОР -ТИП КРАВЕШКИ И ЧЕТЕТЕ КОРАНА!!!КАЗАХ!!!американски ***
23
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тая пацеенка много бангьоз гледа на задълженията си. Чак и в суратя се е възсбръчкала от лъготенето. И с тая ухилено-озъбена пародонтоза. Диагноза: диабет от свръхпридобиване. Причина - есенциално и системно злоупотребяване с шекерлии неща като протекции, медоблизане, пръстоблизване и др.Терапия: извеждане от вредната среда на властта. Прогноза: катастрофална, ако не се предприеме незабавно лечение.