Лентата "Шестимата от Бенгази" зацикли

Никой от "Sixth Sense" не потърсил сестрите, за да разкажат историята, необходима за написването на сценария
22 авг 2008 17:13,
52
Лентата "Шестимата от Бенгази" зацикли
Снимка: БГНЕС

В задънена улица се оказа създаването на филма за съдбата на българските медици и палестинският лекар Ашраф.

Никой от компанията Sixth Sense не е потърсил сестрите, за да разкажат историята, необходима за написването на сценарий за лентата.

"От съвместната ни пресконференция през декември миналата година досега никой не ни е търсил, нито пък ние сме ги търсили" зави за БГНЕС д-р Здравко Георгиев.

"Нека да дойде есента, сега не ми е до тях имам си други проблеми и друга работа", каза още д-р Здравко Георгиев.

През декември 2007 година холивудските продуценти Ричард Хардинг и Сам Фойър дойдоха в София, за да представят проекта си за филм за съдбата на медиците.

Лентата даже имаше работно заглавие - "Шестимата от Бенгази".

Преди 9 месеца продуцентите дори обещаха филмът да бъде завършен до края на 2009 година, а през тази да се пише сценарият за него.

„Още не сме влезли в контакт с актьори, но бих искал ролите да бъдат изпълнени от имена като Анджелина Джоли, Джефри Ръш, Кейт Бланшет“, каза тогава Хардинг.

Тогава основен проблем пред холивудските продуценти беше стачката на сценаристите в Меката на киното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Стефка преди 15 години
Толкова злоба и жлъч срещу тези безкъсметни жени !Тази травма коята са я преживели никога нямя дя я забравят тя е доживот никога да края на живота си няма са спят спокойно ....8 године в лбибийски затвор е равносилно на по- лошо от колкото да са умрели.Спрете със тази злоба моля Ви ......Каквото и да им дадат няма да си върнат предишния живот...
50
1
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха преди 15 години
Темата е глупава.Дори и да беше направен се съмнявам ,че някой щеше да го гледа.Еуфорията мина отдавна,така че който се изтървал с обещанията вече се скатава и не засяга много темата.Аз лично ,много се съмнявам някоя звезда от изброените да се заинтересува.Да ги оставят намира вече тия медици.Че и на нас ни писна да ги въртят по медиите.
49
0
 
1
 
! Отговори
МОКОКО преди 15 години
Я ВСИЧКИ НЕРВАЦИ В ПО ЕДНО ЪГЪЛЧЕ И ДА СИ НАПРАВИМ ПО ЕДНА БЪРЗАЧКА ДА НИ ОЛЕКНЕ И ДА НЕ СЕ НЕРВИМЕ ТУКА - ДОСТАТАЧНО СТРЕС ИМАМЕ В ЖИВОТА
48
0
 
1
 
! Отговори
mokoko преди 15 години
нямате ли си да си играете бе хора - те нека си се оправят както знаят
47
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Не знам дали е вярно но това че нашите там масово варят ракия и се занимават с валутни далавери си е публична тайна.
46
0
 
1
 
! Отговори
малкият ужасен тасма преди 15 години
защо мълча досега това е новина която наистина си заслужава да бъде публикувана и с това ще им се затворят устите.ако имаш и доказателства приложи ги към изказванито си и търси съответната медия която няма да злоупотреби с материалите.
45
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Тези неблагодарни същества продължават да искат и да хленчат в медиите. Отишли в Либия на гурбет и не стига че са нарушили либийските закони и ги отървахме с 300-та зора, вместо да са благодарни сега искат помощи, жилища, филм, а може би и паметник ще искат.Бах ги у наглите :(
44
1
 
1
 
! Отговори
Кирил Иванов преди 15 години
Аз сам работил в Либия 6 години и познавам добре тези сестри и Здравко.Тези сестри през своя престой ж Либия се занимаваха с проституция и продаване и пиене на алкохол.Алкохола/ракията/ се вареше в базата/кампа/ на "Техноекспортстрой".По-голямата част от тези сестри бяха любовници на гл. лекар и другите шефове на болницата.Же ната на Здравко беше любожнижа на гл. лекар, и той уреди Здражко да доиде от България на работа със самостоятелен договор след нея. Всички те са нарушили Либийските закони.За всичко това по законите на Джамахирията такива се бесят.Те трябва да благодарят на Кадафи, а не да се прави филм на техните лъжи.
43
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Я сега тия дето пееха не сами,да ги върнат обратно .
42
0
 
1
 
! Отговори
gogo преди 15 години
Tezi med.rabotnici sa s "gioneni o4ila"!Ne vijdat li,4e celia balgarski narod gi pliue,a te misliat,"4e dajd vali"!Do koga 6te ni zanimavat s tehnite problemi?Triabva da celuvat krakata/ne racete/ na ciala Bg,4e zastana na tiahna strana/po pogre6ka/.Celia tehen problem be6e li4en i pri4inite za nego biaha 4isto komer4esi.Tiahnata vina e po-l6a ot vinata na narkotargovcite!Za6to?Za6toto medicinski rabotnik nemoje da raboti i izpalniava zadaljeniata si pri usloviata koito sa imali,no pe4elbata,gurbet4iistvoto,zelenite pari4ki sa gi nakarali da naru6avat i "zabraviat"ne principni,a zadaljitelni islovia pri tiahnata profesia.NIAKOI ZNAE LI,s kakvo se zanimavat sega tezi "ne6tastnici",imat li pravo otnovo da rabotiat kato med.rabotnici?za6toto te i samo te sa vinovni za ne6tastieto na stotoci deca.
41
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Не спря бе човек, много си наивен наистина. Недей така, приличаш ми на някой който още не е излязъл от Комунизма:)))
40
0
 
1
 
! Отговори
Lala преди 15 години
Възмутена съм! Я наред с българската държава да вземат да съдят и Sixth Sense, но ако вкарат малко адреналин като поскачат с бънджи, може и да им мине огорчението.
39
0
 
1
 
! Отговори
"жител" преди 15 години
Те не ги съдиха за немарливост.
38
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Как не се сетих Жител, че българските сили трябваше да атакуват затвора Джудейда.А тези наши красавици, като отидоха в тази болница и видяха, че трябва многократно да използват едни и същи спринцовки зако не си взеяха обратно куфарчетата и незабавно обратно у нас. Бяха ли предупредени всички да напуснат Либия- да, но тези решиха, че там добре плащат и нема страшно от мнокогократно използвани спринцовки. Боже, колко много е виновна българската държава!
37
0
 
2
 
! Отговори
"жител" преди 15 години
За това, че много служители от МВнР не са си свършили работата, за която им се плаща от всички нас включително и мед. сетрите. А работата им е да ни защитават правата на българи, където и да сме.
36
0
 
1
 
! Отговори
малкият ужасен тасма преди 15 години
кой артист ще се продаде за жълти стотинки и в защита на една срамна страница от човешката история.все едно е да се опитват да изчистят някой педофил или детеубиец.в затвора този вид престъпления стоят на най ниското ниво под земята.медици това название което им лепна пресата стана обидна дума в българският език.
35
0
 
1
 
! Отговори
"жител" преди 15 години
За бездействие най-вече.
34
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
И на какво правно основание ще съдят българската държава? За това, че имат издадена смъртна присъда, потвърдена и от Върховния съд на чужда държава, а българският президент ги е помилвал?
33
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
И тяхната работа ,като на бащата на Мануела .Газ да се свлича от народа със сълзливи драми .Всеки си има лични драми.ЗА СЪД СА ,ЧЕ ЛЪГАХА И КОГАТО СИ ДОЙДОХА ПРОДЪЛЖИХА ЛЪЖАТА !
32
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Кво бе отворко? Кво дело, срещу нашата държава ли бе мозъчко?!? По-добре дело срещу тях мисля аз, и то там, а ме тука. Такива леко пернати кат тебе за съжаление много.