Ромка кандидатства за дознател, от МВР й се подиграват

Мургавелката минала успешно първите два етапа от конкурса, но на интервюто се държали унизително с нея
30 ное 2008 17:30,
237
Ромка кандидатства за дознател, от МВР й се подиграват
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Петчленен състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалбата на Таня Таушанова от Мездра срещу МВР, съобщиха от пресслужбата на комисията.

Таушанова кандидатствала за работа като дознател в „Транспортна полиция” – Мездра.

Явила се на конкурс, минала успешно първите два етапа, явила се на третия, който е заключително интервю и проверка на правната подготовка.

Тук, според жалбоподателката, отношението на комисията към нея е било грубо и унизително, подплатено от провокативни въпроси, като основният стремеж бил да й се покаже, че мястото й не е там.

Първопричината за това Таушанова вижда в ромския си произход.

Тя настоява за провеждането на нова конкурсна процедура от независима комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
0
 
! Отговори
от баба ви преди 15 години
Прости-***,прости-***,прости-***-що е то?-Българи в България.
235
1
 
0
 
! Отговори
korleone преди 15 години
Мисля че тази тема трябва спешно да се закрие,защото коментарите взеха ужасен ексцентрик.От миризливата *** започнахме да се доказваме кой е по по - най.А всички псевдо емигранти,миячи на чинии,зидари,кофражисти,слугини,боклуджии да не взимат отношение това не е 1978 г а 2008г.и да си помислят кой им даде възможност да са там,аз мисля че майката България.Стойте си в дупките и когато Ви кажем тогава изпълзявайте,а нас ни оставете да си оправим държавицата,защото това е най-красивата родина в целия свят,няма по-готина от нея.Другите са красиви но без душа,лачени,напудрени,лъснати,но без душа,а тук се диша.Това е България и не я плюйте мизерници.
234
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сите *** да си одат у джамийката и те тва е.Там им е мястото,не в МВР.
233
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Къде си чул българин да плюе арменец? нещо не си наясно със ситуацията в страната, батка. Май и ти си се отрекъл от България, щом защитаваш 199. Трябва явно още да намалееме, да се отсеем и пречистим за да оцелеем като нация. Аман от родоотстъпници!
232
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз живея в България, работя тук, имам прилични доходи, семейство деца. Мисля, че България е хубаво място за живене стига да не си мързелив.
231
0
 
1
 
! Отговори
Tina преди 15 години
До гуша ми е дошло от хора, които се мислят за нещо по-специално и че всички други им завиждат! Събудете се вие, които живеете извън България и си мислите, че сте нещо велико. Да не би хората тук да не се трудят и да не постигат нещо. Колкото и да не ви се вярва има и щастливи и успели хора именно тук в България. Само вие си мислите, че щом работите в чужбина, българите тук ви мразят и обиждат. А не се сещате, че има много българи в чужбина, с които ние се гордеем. А ти 229, не се сещаш, че тези хора, които изброяваш - турци, арменци и т.н. никога не проклинат родината си и сънародниците си. Може да плюят по други етноси и националности /същото в което обвиняваш и българите/, но никога собствената си държава /аз лично мисля, че тази балканска черта "всеки срещу всички" е крайно ненужна и трябва да се научим да живеем в разбирателство/ . Само вие го правите, които сте много разочаровани от България и я проклинате, както проклинате и нас - истинските БЪЛГАРИ, които сме тук, трудим се и поне имаме някакво уважение и почит към тази страна. Тъжно и жалко е за хора като теб и 199.
230
0
 
1
 
! Отговори
Бръм преди 15 години
А ти каква си? Нали и ти си българка, и тебе българка те е раждала...
229
1
 
0
 
! Отговори
информатор преди 15 години
Като четох коментара на 199 не видях по-право неразбрах с какво толкоз ви е обидила жената та я нападате обиждате и критикувате.Останах с впечетлението,че вие сте тез за лечение,всеки има право да си каже болката и недоволството в нета,затова са и тез форуми,много време следя коментарите ви и мога да кажа,че вие скъпи сънародници,когато кълнете ,турци ,***,помаци,арменци и пр.сте прави,а когато се намери някой вас да настъпи се перчите като петли без пера,колко сте жалки вие мразите всички които са успели да излезат от БГ., а вие самите се гърчите в собствения си избор.Жената ясно ви казва,какво мисли и какво и е отнето,но вие ,неумеете да четете,а се повтаряте от един коментар в друг,защо не си го признавате,а критикувате една жена,която е принудена в чужбина да отглежда децата си за по-добро образование,че кой е виновен такива като мен ,нея и много други като нас са далеч,ами България и Българския политик и изберател,хайде за 18г.вие Българите в България какво постигнахте,ако не сме ние да пращаме пари от чужбина ептем ,ще затънете.Бре много голями родолюбци сте бе та намесихте и героите загинали за БГ.,ами това и за вас се отнася.Браво 199 която и да си и от където и да си,нямаш нужда да се извиняваш за нещо ,което си почуствала и си казала мнението си,аз мисля,че ти непроклиняш Родината ни,а самата България която на тоз етап е държава на мафията и на един заспал и страхлив народ,който не се е събудил от сън,защото е истина тъй ,като фактите говорят срещу тях,а не срещу теб.Обичайте си Доган,Станишев,и царя и си мирувайте,а незлобейте на хора които не са съгласни с вас скъпи ми корумпирани и мизерни сънародници.Поздрав от истинските Българи-те са извън България.
228
1
 
0
 
! Отговори
krivorazbrana civili преди 15 години
vsi4ki BULGARI DOLNI, ***, vashki i gnidi JALKI ste vie ! Ha-ha-ha ! I az podkrepqm nomer 199, zashtoto i az se otkazah ot tapata korumpirana strana ! Evala na nomer 199 ! Podkrepqm te, macko !
227
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо всияки така се възмутихте от коментара на 199? А вие да говорите същите неща по адрес на ***, турци и т.н. е нещо нормално! По чий адрес ще се изсипят тези глупости няма значение, все е толкова грозно. И вие сте като нея!
226
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Открих въпросните протоколи.Защо се е заоплаквала?!Има ниски резултати.Но това например да не го отбелязваме с големи букви.Факт е , че във въпросните протокли има и други кандидати с нейния резултат.Тук идва въпроса: С тях как са се държали?Те ще съдят ли министерството за дискриминация? (Например заради пола им или защото са майки с малки деца?)Хайде да ви разкажа и още нещо.Лично е.Когато кандидатствах в Академията на МВР имаше едно момиче-ромка.Баща й беше общински съветник в един град близо до София.Скъсаха я още на физическия изпит, но тъй като бях непосредствен свидетел на нейните възможности мога да кажа с чиста съвест, че същото момиче не можа да скочи от място изискващия се минимум, а след това издъхна и на коремните преси.Свалям шапка на девойката щото не се разправяха с баща си , че видите ли била скъсана щото била ромка, а тате е в политиката.Прие своето.
225
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
я кажи как да го намерим този протокол да се изясни всичко, че нещо не мога
224
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
я кажи как да го намерим този протокол да се изясни всичко, че нещо не мога
223
0
 
1
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Единствената, която плюе по форумите си ти! И то по най-грозния и отвратителен начин! Щом си се отрекла от България - добре. Живей си там, където си и възпитавай децата си да бъдат европейци. Но смей да говориш за България по този начин! И ние оплюваме политиците си, мафията, корумпираните представители на властта, но никой не прокринал, сквернил и мразил Родината. Най-малко, заради хилядите загинали по тези земи, за да можеш ти да си християнка като скъпите ти европейци, да си образована, да имаш култура /за което малко се съмнявам/ и свободно да си пътуваш из Европа! Жалко за родителите ти, за теб, може би и за децата ти. Все пак сигурно знаеш какво казват българите - Дърво без корен изсъхва.
222
0
 
1
 
! Отговори
Аплодисменти преди 15 години
Малеееееееееее, като ти ги четох коментарчетата да те "съжали" човек.Нали ти станала европеец кво те боли.Дръж се като такава , а не изпадай на по-долно ниво от нас БЪЛГАРИТЕ, защото това което пишеш звучи като чисто нашенска черта. :)))))Пожелавам ти това , което сееш тук във форума да си го ожънеш ! Децата ти да станат български полицаи :))))) Това последното го пиша в твоя ред на мисли
221
0
 
0
 
! Отговори
korleone преди 15 години
В живота си съм имал много жени,много си падам по криви п.тки такива дето носовете им са толкова вирнати нагоре че чак не виждат земята.Готиното е след това,когато мине през леглото и стане мека като памук,тогава борума в г.за и на гарата,а теб съм те пропуснал,че чак и изпуснал щом си отишла в чужбина.И нас ни глобяват п.тко и мен ме е яд чак беснея понякога,но никога не кълна България.Представи си само за миг колко,люде са ти прочели бисерите,и как със страшна сила всичко това ще ти се срине на главата.За това един съвет,вземи да се извиниш на всички докато е време,а пък аз ще те подмина в знак на уважение.А колкото до еврото и ние сме ги виждали хубави копюри,красиви.
220
0
 
1
 
! Отговори
199 преди 15 години
Da dobavq- ba6ta mi, 4ovekyt s glavno 4 v moq jivot, e slujitel na MVR. Blagodarq mu za vsi4ko, na koeto me e nau4il i prodyljava da me u4i v moq jivot. Toi e nai-stoinostniqt i svqt 4ovek v moq jivot.199, iskreno te syjalqvam, 4e v jivota ti nqma takiva hora, zatova si dopusnala zlobata da vleze tolkova navytre v teb...
219
0
 
1
 
! Отговори
Geri преди 15 години
Grozen, mnogo grozen komentar ot strana na 199. to horata sa ti go kazali- kato tolkova ne te interesuva BG stoi si tam, kydeto si i sega i ne se obry6tai nazad, za da sipe6 grozni izkazvaniq po otno6enie na tvoqta (i nasha Rodina). jivei si jivota takyv, kakyvto si go napravi6 i otnovo- nqma nujda ot takiva izkazvaniq, neka bydem po-dobri... Za6to trqbva vinagi da sipem gnusotii po ne4ii adres?
218
0
 
0
 
! Отговори
Илиянка преди 15 години
Виж, права си за тази държава... Но проблемите не се решават, като избягаш в чужбина. Яд ме е на тоя народ, защото наистина спи... Е, дано някой хубав, слънчев ден да се събудим. А колкото до "ромката" - евала, поне да дава пример на останалите от народа си :) , а не да краднат постоянно.
217
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
хахахах, горката луда женица? Дано да е наистина луда, защото тогава Господ и България могат д бъдат снизходителни към нея . Иначе за тези си скверни и срамни думи тя обрича собствените си деца и техните деца и децата на техните деца на проклятие. В такъв случай те , макари невиновни за безумните думи на своята майка , баба и прабаба , ще отговарят пред Божия съд! над тях ще тегне огромно и жестоко проклятие. Дано да е луда тази жена , поне да не дамгосва поколенията си като животни за заколение...