Чувате ли ни?

"Вън мутрите от Студентски град" и "Да извоюваме сигурност" - това искат студентите и приятелите на Стоян
12 дек 2008 14:43, Красимир Ангелов
222
Чувате ли ни?
Снимка: Булфото

Протестът в снимки

Над 1000 студенти от всички университети в София се включиха в траурното шествие в памет на убития 20-годишен студент по фармация Стоян Балтов.

Походът започна пред спортната зала “Христо Ботев”, където в продължение на половин час се събираха младежи, носейки цветя и портрети на Стоян.

Мнозина от тях споделиха, че преподавателите им са солидарни с техните искания и са ги освободили от лекции.

Младите хора носеха лозунги “Вън мутрите от Студентски град” и “Да извоюваме сигурност”.

"Вижте колко черни лимузини паркират всяка вечер пред дискотеките в района. Нима те са наши и ние ги паркираме там? Студентски град не е Лас Вегас, а място за учене и забавление на млади хора", призоваваха студенти.

Шествието се насочи към дискотека “Амнезия”, където студентите положиха цветя на лобното място на Стоян.

“Вече трета година искаме срещи за обсъждане на проблемите в Студентски град. Никой обаче не ни обръща особено внимание”, обяви един от инициаторите на мирния протест - Борислав Сандов.

“Не може Студентски град да тъне в тъмнина по цяла нощ. Не може, когато повикаш линейка, тя да идва след половин час просто защото наблизо нямало център”, допълни Сандов.

В края на своето шествие студентите се насочиха към сградата на общината на район „Студентски“, където представиха своите искания.

Сред тях са увеличение на органите на реда в Студентски град, подобряване на медицинското обслужване, незабавни мерки по отношение на подобряване на инфраструктурата в градчето и одържавяване на територията на Студентски град и изцяло държавно стопанисване на общежития и площи.

Младите хора поставиха начален срок на изпълнението на своите искания 15 декември.

“Ако няма реакция на отговорните хора, ще преминем към продължителни протестни действия, с които да извоюваме своята сигурност”, заканиха се студентите.

Приятели и колеги на Стоян Балтов поискаха от общината да даде разрешение за издигане на паметна плоча на мястото на инцидента и незабавна и ефективна присъда на неговите убийци.

В момента тече и подписка за справедлива присъда на убийците на студента, като в рамките само на ден са събрани над 1000 подписа.

Dnes.bg припомня, че 20-годишният студент по фармация Стоян Балтов беше пребит до смърт на 5 декември пред дискотека в Студентски град.

Първоначално за побоя бяха задържани петима младежи. В момента в ареста е единствено 20-годишният Вили Георгиев.

Той е обвинен, че е участвал в масово сбиване в нощта, когато до смърт бе пребит студентът по медицина Стоян Балтов.

В събота, 13 декември, в Сливен, от 11,30 ч. в градската градина ще има протестно траурно шествие в памет на Стоян.

Протестът в снимки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да навсякъде ги има. вероятно знаеш че например в Ню Йорк или Филаделфия цели кврартали са гета и вечер след 20 часа е много опасно даже се разхождаш по крайни улички че и по булевардите. нарицателното на Филаделфия е "Киладелфия".
140
0
 
0
 
! Отговори
Ina преди 15 години
Za6to nie maikite trqbva s strah da zaspivame vsqka no6t.....za decata si.....
139
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз бях студент в онези години на прехода, когато имаше студенски стачки и да знаете, че студентите са голяма сила. Те са потенциала на нацията. И ако решат да протестират ще постигнат това което искат.Преди 18 години студентите бутаха правивелство и влияеха върхуполитика.Така че студенските протести са силни и могат да постигнат исканията си!
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти нещо си изперкал май а. 20-годишен студент с родители?!
137
0
 
0
 
! Отговори
9999 преди 15 години
дискотечка ли не ти дава, казино ли, някоя горичка ли искаш да отсечеш ,или си този с джамията - какво не ти дават
136
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
че то сега е анархия нали. на мутрите сега може ли някой да им каже нещо. с измама заграбиха имотите в почти целия студентски град. преди 1989 г. нямаше нищо подобно но имаше яка власт със силна милиция и държавна сигурност и никой не смееше да им се опълчи. аз съм влязох в Студентски град през 1990 г. и трябва да ти кажа че нямаше нищо подобно като сега, а имаше страшен ред
135
0
 
0
 
! Отговори
Bio преди 15 години
Каква анархия бе хора! Като в Гърция щяло да стане! Нормални ли сте! Кой ви е виновен? Държава, полиция, кой!? Изобщо защо сравнявате случая с Гърция? Какво целите? Да си намерите причина да протестирате за нещо и да създавате безредици така ли?
134
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
много като чета форума. То бива бива , ама чак пък толкова... То не беше бунт, не бяха утрепани мутри и депутати... Понеже на *** не им се работи или са некадърни, е по-лесно да се правят стачки, бунтове, абе всичко друго, но не и каквото трябва. Вместо да си тревожите главите празни с въпроси, които не можете да разрешите, защо просто не питате децата си къде са сега, в петък вечер? Звъннете им, щото май са някъде пияни, може и в студентски град. Ако не беше простащината на родителите, това дете още щеше да е живо. Ама карай... По-важно е да има бунтове...
133
0
 
0
 
! Отговори
отговор на 130 преди 15 години
ей 130 в другите държави това ли е демокрацията ? мутри и бандити
132
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Студентски град трябва да е място за образование, спорт и почивка на студентите а не бардак, публичен дом или кръчма. който иска да пирува или да си прави кефа има си заведения из цяла София, но извън Студентски град да са
131
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ще има анархия ако правителството не направи нещо ще стане като в Гърция ама те много ги боли .... за бъдещето на България
130
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
нали през 1989 и през 1996 г. именно студенти скачаха и искаха демокрация. ето ви сега демокрация. на бандитите, реститутките и техните продажни политици и професори разрешили строежите в Студентски град
129
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
днес проф. по лекцията ни каза, че е добре да отидем на шествието и никой от 100 човека не можела да отиде. и ние сме на 20. Тежко и горко на България.
128
0
 
0
 
! Отговори
Bio преди 15 години
Ей научихте в този форум израза килийно образование и през пост го ползвате. Напълно съм съгласен в заведенията в Ст. град да се влиза със студ. книжка. Справедливо и правилно. Но знаеш ли какво ще стане тогава - още по - сериозни сбивания, щото половината от жителите на Ст. град отдавна вече са с прекъснати студ. права и живеят нелегално заради евтинията или пък са бивши студенти на дълго "гости" при приятели. А тъй като работят и имат възможности, никак няма да им хареса че не ги пускат в дискотеките и кръчмите.Но за теб и такива като теб това няма значение, щом са от наще значи са от добрите нали така?!
127
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това е недопустимо на метри от дискотеката да го пребият колегата!Понеже уча за полицай и ми хрумна една идея да се направи дирекция "контрол над нощните заведения" от МВР така няма да има *** дебеловрати дето неможеш един свестен разговор да проведеж с тях!Или те ще те пребият в заведението или ще стоят и ще гледат как те бият!
126
0
 
0
 
! Отговори
miladinov преди 15 години
Мрасно "Животно" такова щом говориш така може и ти да си сред убийците, *** такова елате ни 5 срещу 5 да ви размажем гадните мутри. Каде сте скочили на 2 че и да ги убивате. Такива като вас де оправят само от групи като моята която сте ти тегли ножа в някое по тъмно нощно място където да те намерят на сутринта раскъсан от кучетата. Нека бог ти прости за това но аз съм човек и съм грешен и затова бих те затрил....животно такова
125
0
 
0
 
! Отговори
Ристу преди 15 години
Сега на Стоян сигурно му е много тъпо, че стана известен след смъртта си и то точно със смъртта си. Нищо няма да промените с протестите. След 2 години Стоян ще го помнят само роднините му. :)
124
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
a za6to ne kajete po kolko hlebarki jiveete v edna staq nezakonno i pri kakvi naemi??!!
123
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
био. 120. Тъпанарино, какво прави в студентски град в студентска дискотека бияча александър данаилов, след като дори няма средно образование а е с основно образование. И какво прави в студентски град през ноща вили от Благоевград, след като не живее на общежитие в студентски град а живее на квартира? Трябва в дискотеките в студентски град да се пуска само срещу документ, че си студент. Това е изхода. Друг няма. Докато в студентски град се влачат, мутри и хора с килийно образование, инцидентите ще продължават.
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
za6to li mytrite hodqt tam.....dali nqma evtini kyrvenca deto se prodavat za edna vodka??!!