"Да пием вода"

След като пушиха по цигара, полицаите пият и по една вода в знак на протест заради ниското заплащане
21 дек 2008 10:49,
172
"Да пием вода"
Снимка: БГНЕС

След като на 12 декември полицаите се събраха в градинката до сградата на вътрешното министерство в столицата, за да "пушат цигари", днес се очаква се служителите на МВР отново да се съберат.

Този път обаче протестът им минава под мотото "да пием вода", според информацията от полицейския форум, където се уговориха да се съберат в 11 часа.

Около 500 са протестиращите полицаи в градинката пред църквата "Свети Седмочисленици".

Заради законовата забрана за протести служителите на реда носят бутилки с минерална вода.

Акцията не е подкрепена от Националния полицейски синдикат в България, но според протестиращите отказът на синдикатите е бил само временен. Днес те очакват подкрепата им.

От ръководството на министрество никой все още не е приел представители на стачкуващите служители.

До момента нямат официална информация от министерството за исканията си и декларацията, която са подали до вътрешния министър Михаил Миков.

Сред основните им искания са създаване на нов синдикат, приемане на Европейска харта на полицията и в България и подобряване условията на работата.

Полицай сподели, че след протестите са се увеличили проверките към служителите. Той даде за пример това как след едночасово преследване на извършител на престъпление и след като като го е хванал, му е била направена забележка защо не е бил с шапка, която е част от униформата.

Полицаите заявиха още, че протестите ще продължат и след Нова година, ако не бъдат изпълнени исканията им.

Пловдивските полицаи отказаха да протестират за увеличение на заплатите си. За разлика от софийските си колеги, апатия е обхванала служителите на реда в града под тепетата. "Каквото има да се реши, то се случи в София", заявиха полицаи.

Над 200 полицаи и пожарникари от всички служби на Областната дирекция на МВР се събраха пред сградата на Полицейското управление в Шумен, да пият вода.

Миналата неделя около 170 полицаи пък се събраха „да изпушат по цигара“. В символичния протест и днес не участваха началници на полицейски управления, но се включиха шефове на служби.

На пл. „Освобождение“ имаше полицаи от управленията в Каолиново, Велики Преслав и Нови пазар. „Ходим като парцаливци. Случва се да обличаме долнище от лятна униформа с горнище от зимна“, коментира неофициално сержант от града.

Около 50 полицаи се събраха пред сградата на областната дирекция на МВР в Плевен на ул. „Сан Стефано”.

Сред тях имаше служители на полицията и жандармерията. Те се задържаха към 40 минути пред входа на полицията, след което се разотидоха.

Полицаите заявиха без да искат да бъдат цитирани поименно, че протестът им е за адекватно заплащане и нормални условия на работа. Те отрекоха да е имало заплахи за уволнения към участници в протеста миналата седмица.

И днес, както и миналата седмица, липсваха представители на ръководството. Служителите на реда днес бяха двойно по-малко в сравнение с миналата събота, липсваха и служители на пожарната.

Над 200 полицаи се събраха да пият вода минерална вода през сградата на Областна дирекция на полицията във Варна.

Служителите на реда претендират за увеличение на заплатите, по-добри условия на труд и по-добра материална база, разказаха очевидци.

Днес протестират хиляди полицаи от цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
смятай преди 15 години
абе ти явно си мн глупав,смисъл такъв от бързане да прочетеш коментарите и да пуснеш следователно си се объркал на цяло,но както и да е явно си просто *** наши ваши няма *** всичките са един дол дренки и всичките ламтят за пари а ти хори пак се прави на острумен по форумите.ставаше дума че тези който бранят родината и си вършат работата духат супата(полицая от сливенското село мисляче които гепи *** да се гаврят с Българското знаме)сещай се какво се случи с човека за такива няма пр но за еитая токмаци каде цял ден се 4удят какви да ги вършат и само ревът сега.нямам роднини куки нямам и познати куки ненавиждам куки ненавиждам всички свързани по един или друг начин със скапаната система на мвр.скот
50
0
 
0
 
! Отговори
an преди 15 години
AMA KADE E BOSIAAA,V TOIA STUUUUD
49
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
Слуги. Каквото и да правите все слуги си оставате!
48
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
ама казах ти - учи се бе, момченце, това иронията я владееш колкото трактор беларус....злобата само не помага, пак ще си останеш недоучило недоразбрало и недаекватно ***, опитващо се да се наложи.....
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
samo k.rvite se omajvat za policaite
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tapite 4engeta biqt horata po mitingite za6toto togava te se 4ustvat hora s vlast,v domovete si sa mijeturki ,jenqt se za i nosqt roga,14:01:2009 togava piite voda a ne q6te ***
45
0
 
0
 
! Отговори
Bulgarin ot Germania преди 15 години
Podkrepjam gi, napalno.Pokazvat visoko grazdansko saznanie. Tjahnite komentari vav foruma sa na po-visoko intelektualno nivo ot ostanalite.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
presastvieto e zadaljitelno
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
policebg.free.bg - там е истината
42
0
 
0
 
! Отговори
ОБЩОНАЦИОНАЛЕН ПРОТЕ преди 15 години
ОБЩОНАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ НА 14.01.2009Поведени от студентите на протест излизат:Фермери, природозащитници, учители, лекари, ПОЛИЦАИ, Шофьори, както и всички останали будни граждани.
41
0
 
0
 
! Отговори
учуден преди 15 години
ама и обувките им ли протестират?
40
0
 
0
 
! Отговори
cas преди 15 години
pederasite (kyki) se oplakvat na ***(pravitelstvoto) 4e ne gi takovat kat horta eee tolkova si mogat .NE6TASNICI
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
po princip dnes kato policai rabotqt po prostovatite hora po mijavite na tqh pari ne im trqbvat
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Пловдивските полицаи отказаха да протестират за увеличение на заплатите си. За разлика от софийските си колеги, апатия е обхванала служителите на реда в града под тепетата. "Каквото има да се реши, то се случи в София", заявиха полицаи."---------------------------------- -----------------------------------Аман от тия византийските фурнаджийски лопати от Пловдив. Всички там са такива предатели и византийски лицимери...
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
bvaro na 20 i 21 - chetete gi.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
30-ти, за да "измиеш" образа си от 30-годишното ти "работене" у МВР-то и за да докажеш , че си истински мъж, що не вземеш да се откажеш от персийката 1-ва категория и да я върнеш на опосканата ни държавица? Личната ти обида от определени "индивидиуми" по разните върхове и връхчета в системата не бива да бъдат повод, а още по-малко причина за настървение срещу всичси служители в 4системата4- било днешна , било вчерашна. пък и ти си се "пооблажил" и от славните милиционеросоциалистически времена, барем най-малко 10 години. И посочените от тебе антиподи на "честта на пагона" и вътрешнопартийните ти врагове са точно хора от милиционерския период на МВР-то...
35
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Да пият по една студена вода и да отидат да подгазуват на пожарникаря некадърници такива,рушветчии.Ами намерете си по високо платена работа,професионалистите напуснаха и останаха само неспособните и кариеристите.
34
0
 
0
 
! Отговори
Leo преди 15 години
РАЗДЕЛ IПоведение и облик на полицейския служител в обществото06. Полицейският служител изпълнява своите задължения в услуга на гражданското общество.07. Полицейският служител пази доброто име на институцията, която представлява.08. Полицейският служител насърчава хората да уважават закона, като дава личен пример с поведението си.09. Полицейският служител се отнася с уважение към всички представители на обществото, като отчита неравностойното положение на уязвимите обществени групи. Това е само кратък цитат от Етичният кодекс на служилителите на МВР. Според вас, какъв процент от полицаите ги изпълняват? А останалата част от този кодекс дали някой я изпълнява?
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Слави им го каза - Да изхвърлим *** !!! Така, че колеги не се поддавайте на провокации !!!
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така е.*** мрази полицията, *** и тя него.