Студентите готвят протести до откат

На 15 и 16 те се събират пак пред парламента, имат разрешението на кмета Борисов
14 яну 2009 17:55,
172
Студентите готвят протести до откат
Снимка: Dnes.bg

Столичният кмет обяви, че временно прекратява протестите.

Бойко Борисов обясни, че взима това решение на база на писмото, което е получил от МВР за поставено самоделно взривно устройство на площад "Народно събрание".

Кметът обясни още, че ако след разследването по сигнала се докаже, че няма реална опасност за протестиращите, той ще разреши протестите на 15 и 16 януари т.г.

Борисов каза, че е предявил искания към прокуратурата да бъдат изгледани записите от протестите днес и да се установи кой и как е започнал насилието.

На обвиненията от страна на организаторите, че полицаите са получили заповед от кмета Борисов да действат чрез насилие, той заяви, че е съгласен да се проверят и записите от станциите и да се види дали той им е наредил да бият.

„Спекулата с моето име ми омръзна. Има умисъл в много от действията днес. Жалко, че опропастиха протеста на хората“, допълни той.

На свой ред студентите, дошли на срещата с Борисов, заявиха, че утре ще протестират отново от 11 ч. на площад „Народно събрание“.

По думите им протестът е бил мирен, но група провокатори са предизвикали насилието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
1
 
! Отговори
.obshtestvo.net преди 15 години
Управляващите не зная какво ще направят?!? Вероятно това което трябва да се направи с *** като вас! Но аз и такива като мен зная, ще доидем да ви пердашим заедно с милиционерите ! Елате, ние също ще сме там , *** такива!
170
0
 
1
 
! Отговори
paragraf.22@mail.bg преди 15 години
имам една идея.нека другата сряда в 16.00 всички които искат проняна да се качат в гратският транспорт ида се возят 2 часа.нека блокираме софия пак да видим какво ще направят управляващите
169
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Здравейте.Попринцип аз съм за тези протести :-) но уви няма да ходя...някой замисли ли се какво следва след евентуално сваляне на правителството? :-) избори... и какво? :) ще изберете пак някакви такива ***... и пак... и пак... и пак.... :-)Този Студентски протест за какво се почна?... някой замисли ли се :-) от каде се започна... мисля че едното няма нищо общо с другото :-) да прави сте за себе си ок протестирайте :~)просто ще се постигне същия ефект като далечната 89-та ... 91-ва... 97-*** година :-) и пак едно голямо нищо :)
168
0
 
1
 
! Отговори
KIRIL преди 15 години
КОМАИ НЕЩАТА ВЪРВЯТ НА ПРОВАЛ! ВЗЕХА НИ НА ПОДИГРАВКА!ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ САМО ТЕЗИ КОИТО ПАРЛАМЕНТА И ВЛАСТА В ЛИЦЕТО НА МИЛИЦИОНЕРИТЕ РАЗРЕШАТ. ТОЕСТ ТЕЗИ КОИТО С И БЕЗ ТЯХНОТО ПРИСЪСТВИЕ И ИСКАНИЯ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ.ВИЖДА СЕ ,ЧЕ ТАЯ РАБОТА НЯМА ТАКА ДА СТАНЕ. ИЗБОРИТЕ НАБЛИЖАВАТ. КОМАИ ВСИЧКИ СИЛИ И ЕНЕРГИЯ ТРЯБВА ДА СЕ НАСОЧАТ КЪМ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРОМЯНА В ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН -ПОСОКА МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ. ИНАЧЕ ВСИЧКО Е БЕЗМИСЛЕННО! кАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ?!?!
167
0
 
1
 
! Отговори
0114 преди 15 години
ne se li svalqt s protesti "sveta troica " 6te ni svalqt kojite
166
0
 
2
 
! Отговори
бългърката на коята преди 15 години
не се отказваите хора само така ще се промени нещо за нас младите и нашите деца трябва да има промени и затова НАПРЕД И САМО ТАКА ЩЕ ИМА ПРОМЕНИ
165
0
 
2
 
! Отговори
българката на която преди 15 години
Хора не се отказвайте. Нарочно са се опитали да провалят мирния протест. Спомнете си зимата на 1997-***, барикадите... обединените ни сили... На парламента ни го пише "Съединението прави силата
164
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ВРАГОВЕПакт: Оста Мадрид-Москва-АнкараЛидери: Сименадо Сакс-Кобурга, Серьожа Станишевчук, Айхмед ДоганджуОписанияСименадо Сакс-КобургаСлабост: Присвоява държавни земи под особен предлогВъзраст: Лили Иванова/10 + Т-Рекс * Китайската стенаЗащитава интересите на: Егото си, глупостта си, МадридСерьожа СтанишевчукСлабост: Глуповати физиономии при държане на речи, кисело мляко АктивияВъзраст: Пъпчива, веднъж влязал в епохата на Лептен, нивга не ще излезеЗащитава интересите на: Летящата чиния на Бузлуджа и всички извънземни в контакт с неяАйхмед ДоганджуСлабост: Клептомания, в очите му българската политика е една блестяща сребърна подлогаВъзраст: роден в същия ден като Кемал Ататюрк, но далеч от неговата година и морални възгледиЗащитава интересите на: рода Доганджу и всички приятно обвързани с негоАРМИЯ НА ЗЛОТОБойни единициПолицайАкъл: 2/10Воля: 3/10Манипулативност: 11/10Подвижност: -1/10Палка: ДаРадиостанция: ДаМисъл в действията: НеЖандармеристАкъл: 3.5/10Воля: 5/10Манипулативност: 11/10Подвижност: 5/10Палка: И още как!Радиостанция: НеМисъл в действията: Получава сигнали от летящата чиния, официален трансмитър на Оста Мадрид-Москва-АнкараКучеАкъл: 10/10Воля: 10/10Манипулативност: 5/10Подвижност: 11/10Палка: НеРадиостанция: НеМисъл в действията: Хапя ли, хапя
163
0
 
1
 
! Отговори
Възхитена преди 15 години
Не зная кой е направил анализа от No. 150, но разбирам, че всичко е премислено и назовано с точни имена! Поклон пред умовете на България, дръзнали да останат тук /колкото и малко да са!/!!! Дано всички заедно - без провокаторите - да успеем да сринем робските окови!
162
0
 
1
 
! Отговори
Анна - софия преди 15 години
Подкрепям! Искам да знам в кой сайт да отбележа моето присъствие.
161
0
 
1
 
! Отговори
az преди 15 години
Ще допълня само с това, че тези *** всъщност не са от страната на протестиращите. Те са естествен съюзник, естествено продължение и ударна сила на същите тези мутри, комунистически разбойници и тайни ченгета, срещу които хора като теб и мен протестираха на площада.
160
0
 
1
 
! Отговори
xxx преди 15 години
Ало, нещастника който не те е страх от ушевите и от бой ти като си надрусан и не усещаш страх и подстрекаваш други *** като теб да не се мислиш за нещо повече от една *** ще ти мине бабаитлъка като те набият хубаво проблема е че и невини ядат бой заради *** и наркомани Не се бъркай там където не ти е работа а остави хората да си протестират срещу мутрите и гадните комунистически *** Ало управляващите сложете ред в тая държава но тъй като доказахте че не можете МАХАЙТЕ СЕ
159
0
 
1
 
! Отговори
СТУДЕНТ преди 15 години
Този ,който не подкрепя народа си в 20 годишния му геноцид -ДЕЦАТА СИ ДА ПОГРЕБЕ !!
158
0
 
1
 
! Отговори
az преди 15 години
какъв откат бе, и какви студенти - смешници сте
157
0
 
1
 
! Отговори
Gojko преди 15 години
Ама те вчера били общо хиляда човека барабар студенти и говедари :) Смешковци!
156
0
 
1
 
! Отговори
Петрова преди 15 години
Задайте си въпроса:"Защо след като е имало сигнал за бомба,депутатите останаха вътре и не бяха евакуирани?"Просто са знаели,че такава бомба няма.....
155
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Подкрепям изцяло гражданската инициатива, но въпроса е : СЛЕД ТОВА НАКЪДЕ?? Аз лично не виждам лидери, които ще оправдаят нашите очаквания !!!! Това е дилемата.....
154
0
 
1
 
! Отговори
ФАРС преди 15 години
Кой има интерес да провокира!?!?!Според мен най заинтересована е ПАРТИЯ от ОПОЗИЦИЯТА желаеща и искаща на всяка цена по бързо да идва на власт, като използват и яхнат недоволството на народа, спонтанно възникнало, вследствие на спонтанно насилие от страна на полицията и властимащите. Както през 1997 г. Само че този път като ФАРС.Кой ли политик или коя партия има най голям интерес???
153
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
NE NI E STRAH OT PALKI,NE NI E STRAH OT SULZOTVOREN GAZ,U6EV SI E VE4EN .DNES 6TE E O6TE PO BRUTALNO,TOVA E GRAJDANSKA VOINA,ZAQVQVAM GO SEGA.!!!!!
152
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
to4no taka 152 PRAV SI .PROSTO TEZI KOITO OBQVIHA ZA 'PROVOKATORI' SDA NAI SMELITE NI VOINI.BIL NEZAKONEN PROTESTA,MI 4E DEPUTATITE DA NE BI DA SPAZVAT ZAKONA,A?ZATOVA DNES 15 PAK OT 11 4ASA PAK TAM DO DUPKa,seki den 6te e taka do pobedata.