Досиетата на Радосвет и Кеворк: услужливо изтрити папки

Били "носители на информация от особена важност"
7 авг 2009 07:00,
83
Досиетата на Радосвет и Кеворк: услужливо изтрити папки
Помещенията на МВР с архивите и досиетата. Снимка: Булфото

 

Собственикът на Дарик радио Радосвет Радев е с унищожено досие.

Документите за неговата дейност са заличени още през 1990 година, съобщиха от Комисията по досиетата.

В заповед от това време пише:

"Посоченият агент е носител на оперативна информация от особена важност".

Още по темата

Преди четири дни Комисията по досиетата оповести Радев като агент на Шесто управление на Държавна сигурност с псевдоним Карак.

В понеделник пред Дарик радио Радосвет Радев коментира:

"За мен случаят е повече от ясен. Това беше неуспешен опит за вербуване, защото аз отказвах да давам информация за това, за което настояваха тогава службите, най-малкото заради това, че като достатъчно информирани хора, журналистите отпреди `88 година, знаеха какво се случва, а и заради невъзможността или неспособността на част от хората, които бяха вербувани, да изпълняват каквито и да било задачи".

В списъка за унищожаване на досиетата е и агент "Димитър" – Кеворк Кеворкян.

Сред другите, за които не се пазят документи, но са били сътрудници на ДС, са актьорът Николай Априлов, Тома Спространов, Владимир Береану и Владимир Танев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мен ли визираш? Заяото аз прочетох статията и не съм дечурлига. Някой от сегашните дечурлига ще чуеш ли да разсъждава за комунисти и т.н. Пък да не говориме, че Янчова поляна не го знае никой днешен младеж
55
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 14 години
Според мен ... е така подбрана за да следи интелектуалното затъпяване на българина. Колкото по нехае, толкова повече парички в джобчетата им. Проблема е само че не могат да контролират възрастта на писачите по форумите и се е напълнило с дечурлига, използващи времето си вместо да си учат уроците, да плюят по всичко живо. Дори не четат статиите :)
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен Продължение преди 14 години
... с риалити формати, шоута, концерти, чалги, псевдокрими новини и т.н. и теглиха едни 15 млрд. евро нови дългове, окрадаха ги, нищо не говорят за тях никога няма и да чуете за тези пари даже, и си управляват външно-търговските дружества спокойно от Лондон. Политиците са най-малката прослойка на властта. Властта е отдавна извън мухлясалата българия. Направиха си *** и пиянски народ, както и руските кгб. Младежта постоянно пие алкохол в паркове и градинки и не мисли за бъдещето си.
53
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 14 години
Ама моля ви се, баш на другаря Радосвет Радев му заличиха досието през 1990 година, ей че не могат една опашата лъжа да докарат до края. Явно другаря Радев си е пуснал връзките тук и там, и войла - досие ЙОК. И бил отказал - абе аланкоолу, как се отказва на такъв репресивен орган като ДС, нещо по-смислено не можа ли да измислиш бе , Радев, вземи се в ръце, цяла България ти се смее...
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те си направиха *** послушен народ, който се пали да стачкува задето му забраняват ракията домашно производство. Наместо да се изправи зад паравана на управлявашата власт. Дълга на бг вече е 39 млд. ЕВРО. Написах евро с големи букви да не си помисли някой че го пиша машинално. А беше около 16 млд. към 2000 година. Това говори за още теглени кредите без знанието на народа. То крадеш крадеш ама стигаш дъното все някога. И какво направиха управляващите тогава? Дезинформираха тъпия българин
51
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
до BobiКогато я има се чете. И аз бих ти казал, кой те задължава да пишеш коментарите си тук? Никой, но пишеш. Публикуваната манипулативна информация ор Д.С. псевдо-жърналя е така подбрана, че да постигнат целите си. Да се нагушат с повече пари, власт и там друго кактото трябва на широ-бадженаческата червена гилдия зад маска от марксиски идеи.
50
0
 
0
 
! Отговори
Bobi преди 14 години
Аз просто не чета БГ медии. Бил съм достатъчно умен на времето да понауча чужди езици. А това е част от правата на човека. Да четеш каквото си искаш. Без да мрънкаш.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Никой. *** ти каквото и да четеш се същото ще четеш. На някой техен човек му намърдали некадърния син/дъщеря да пише за другарите. Ти кво очакваш. Да не би българина да е изгонил властта преди '89, че нещо да иска да се промени? Не. Те си пуснаха на стачката на 9 ноември техни кадри, и ревяха долу БКП. Защото на обикновения човек не му стискаше да каже това. Нали знае, че ше ходи на Янчова поляна да *** камъни след това.
48
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 14 години
estestvenno che sa iztriti koito tribva i sa ostaveni sashto koito tribva! Da jivee bezkravnata revolucia!!! :)))
47
0
 
0
 
! Отговори
Амомимем преди 14 години
Услужливо изтрити, иначе да вярваме на лъжливите ***, само били нищо неправили. Що са изтрити досиетата тогава, мижетурки долни, троянски коне на мафията сред народа!
46
0
 
0
 
! Отговори
Bobi преди 14 години
А всъщност кой ни задължава да я четем?
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всеки на който му е позволено да води предаване по телевизията да пише сценарии, статии в вестници и новинарски сайтове е кадър на ДС. Това е самата истина. Няма как и колегите от днесбг да не са. Ми те само лъжливи статии пускат. КОлко е хубаво тука в бг а западния капитализъм как замирал след кризата. Абе ***... Как храните и цените на всичко в бг били най-ниски, как ние българите сме най-добрия и гостоприемен народ. Все лъжи от класа. Днес.бг = Чалга медия
44
0
 
0
 
! Отговори
Видимо пиян преди 14 години
Устата ми мирише на джибри.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Комунистическия шут Слави Трифонов и за него ще излезе нещо, Но след доста време. Или когато вече не им е удобен на управляващите. Чух някъде как един потребител в нета се кълнеше, как е видял Татяна Дончева да пише речите на Слави за началото на тв промоцията на "NO MERCY" на салфетка в столично заведение. Но не помня кой е бил с нея за да ги получи
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Даже след 89 ДС вербувала агенти. Пример студентското предаване Ку-Ку. Всичките му кадри са комунистически пионки. Алгафари и Корумбашев сега са публично БСПари. Малко време остава да се разбере и за другите на коя партия се кланят. А на която и да се кланят тя пак си е БСП
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Малеее, не е за вярване това, което ни се случва. Е нема баце публична личност, която да не е омазана до уши във фекалии, за да не кажа л.а.й.н.а.А ние им ръкопляскаме, кланяме им се и ги боготворим, след което се чудим защо уж вървим напред, а все по-назад стоим.
40
0
 
0
 
! Отговори
КАРАКов преди 14 години
айдее..сайта на дарик май изчезна...
39
0
 
0
 
! Отговори
отвратен преди 14 години
Май онези, които се определят като десни не искат да прогледнат. Ченгето Радосвет Радев обслужи разноцветната мафия, която симулираше януарски революции, за да спре Жан Виденов, който се опита да изтика олигархията.Това бе единствения опит да се спре разграбването на страната и легендите, че Виденов бил комунист всъшност обслужваха червената номенклатура към която принадлежи и Костов. Сега Борисов дава заявка да спре крадливата перестроечна схема.Дано.Добре е и Видонв да се върне в политиката.
38
0
 
0
 
! Отговори
Bobi преди 14 години
Проблема е че след като руснаците им построят АЕЦ на турците, трябва и да го обслужват, защото Турция няма ядрени специалисти. Бройката не е малка. Това беше и причината през годините Турция да не си направи собствен АЕЦ а да купува ток от България. По-евтино им е така. А Турция в момента просто се репчи на Саркози заради противенето му да се присъединят към Европейския съюз. Там където наистина не им е мястото.
37
0
 
0
 
! Отговори
Е...ати преди 14 години
Е...а ти,щом и тия дето квичаха против комунизма са били ченгета...смях!