Досиетата на Радосвет и Кеворк: услужливо изтрити папки

Били "носители на информация от особена важност"
7 авг 2009 07:00,
83
Досиетата на Радосвет и Кеворк: услужливо изтрити папки
Помещенията на МВР с архивите и досиетата. Снимка: Булфото

 

Собственикът на Дарик радио Радосвет Радев е с унищожено досие.

Документите за неговата дейност са заличени още през 1990 година, съобщиха от Комисията по досиетата.

В заповед от това време пише:

"Посоченият агент е носител на оперативна информация от особена важност".

Още по темата

Преди четири дни Комисията по досиетата оповести Радев като агент на Шесто управление на Държавна сигурност с псевдоним Карак.

В понеделник пред Дарик радио Радосвет Радев коментира:

"За мен случаят е повече от ясен. Това беше неуспешен опит за вербуване, защото аз отказвах да давам информация за това, за което настояваха тогава службите, най-малкото заради това, че като достатъчно информирани хора, журналистите отпреди `88 година, знаеха какво се случва, а и заради невъзможността или неспособността на част от хората, които бяха вербувани, да изпълняват каквито и да било задачи".

В списъка за унищожаване на досиетата е и агент "Димитър" – Кеворк Кеворкян.

Сред другите, за които не се пазят документи, но са били сътрудници на ДС, са актьорът Николай Априлов, Тома Спространов, Владимир Береану и Владимир Танев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Пич преди 14 години
Е да, тези които са продължили да сътрудничат и да правят каквото им се каже, са били наградени с унищожаване на досиетата. Според мен тези с липсващите досиета са най-големите гадове и на тях трябва да се гледа като на най-долни ***. Вероятно досиетата все още си съществуват, но вече са в частни ръце и са готови да се използват ако е необходимо.
15
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 14 години
Аве Младене ти си много ***, откъде разбра че ББ е бил агент на ДС или снощи докато лъскаше бастуна си го съчини? Сигурно ти е много жалко че разобличават Масларова, гагаузов, Мутафчиев и другите корумпирани душици от бившето правителство и неможеш да си намерим място от яд? Аз съм сигурен че искаш да въртиш кавали на Ахмед Доган
14
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
Това не ви ли навежда на мисълта ,че всички тези промени от 10-ти до днес,са добре режисирани и са само за да се узакони властта на хората от "Партията" и превръщането и в по -трайната ,икономическа власт? И след обявяването и за "свещена",не без Ваша помощ,превръщането и в потомствена,сиреч царствена,той и "царо" биде викнат за да се облажи,а те да му се отблагодарят.А? Не се ли чувствате като будали?Ще има ли "Видов ден"? А?
13
0
 
0
 
! Отговори
Levskar4eto преди 14 години
Ами и в нашето село имаше агент с име "Чайка" и сега е дори кмет мизерника му с *** пияница ***.
12
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 14 години
А много интересно, ДС ако реши да те вербува, какъв избор имаш? Можеш ли реално да им кажеш : "Я, яжте моя големия"?Това е реторичен въпрос.
11
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Радев се правеше на голям демократ, а неговото радио Дарик, уж беше дясно и опозиционо на БСП, а каква се оказа истината.......Много ми е интересно дали сега дясно мислещите жирналисти в това радио ще останат да работят там??? Кое ли ще победи в тях: морала и убежденията им или парите от заплатата.............!?
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всички с изтрити или неизтрити досиета , както и другите , които бяха по лоши и от доносници ще си получат заслуженото, независимо къде! Защото и за тях има справедливост и те го знаят - затова ги е страх.На този етап от всички обикновенни граждани обаче ще получават дълги и тежки "благословии" и клетви!
9
0
 
0
 
! Отговори
Фактофил преди 14 години
А през това време Мина Костова върти бизнес за милиони....бедни,бедни ми Спространов...
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
N5 ti e go e kazal
7
0
 
0
 
! Отговори
Младен преди 14 години
То се знае, че разсекретяват само дребни риби. Истинските доносници (Р.Радев и К.Кеворкян) остават непокътнати, защото още са нужни на Партията-майка. Продължават да работят уж за България, а всъщност - за собствените си продажни душици, облъчвайки и без това ошашавения народ, манипулирайки го и тласкайки го в определената, начертана от същата тазаи Партия посока. Последният ход беше, мозъчната промивка, довела до избирането на милиционерската партия ГЕРБ и другия агент на ДС - ББ за премиер.
6
0
 
0
 
! Отговори
Строго секретно преди 14 години
Не Ви ли писна периодично да занимавате хората с простотии?Еди кой си имал досие и там пишело че преди 30 години спал с колежката си.Тя не останала доволна и написала донос срещу него ,защото също била агент.АМАН! Изкарайте всички доносчици в Интернет и там на когото му е интересно да гледа кой кум,кой сват и кой на булката брат.А да се разкриват досиета на хора,работили срещу други държави е идиотщина.КОКО/агент Коментара/
5
0
 
0
 
! Отговори
драскач преди 14 години
Бе щом е бил в Шесто,значи е обикновен доносчик,от ония, дето са носили за приятели,колеги и познати!И хич да не прави изпълнения,че уважавал или не държавата!Типично гадно ***!
4
0
 
1
 
! Отговори
Дон Балон преди 14 години
Повечето бивши агенти са "НАДУТИ БАЛОНИ".Както се казва - въздух под налягане.Уж "работели за БЪЛГАРИЯ" и вместо да се гордеят с това,като ги "осветят"-се обиждат.Ясно от какво - самите ВИЕ НЕ СТЕ УВАЖАВАЛИИНСТИТУЦИЯТА В КОЯТО СТЕ СЛУЖИЛИ.МНОГО ОТ ВАС НЕ УВАЖАВАТ И РОДИНАТА ЗА КОЯТО УЖ СТЕ РАБОТИЛИ.Затова ВИ е СРАМ. В Ъ З Д У Х......
3
0
 
0
 
! Отговори
в преди 14 години
надявам се никой не си е и мислел че ще излезне нещо за някой важен...това са 20 години бе хора. Как са оцеляли и тия досиета досега е чудно (в официалните архиви това)...да не мислите че на Доган досието ще излезе за възродителния процес? Има една преподавателка в софияския по история..тя знае доста и май има страници от това досие щото никой не сме да я пипне за нищо а пък тя говори доста смело от много години вече
2
0
 
0
 
! Отговори
rainbou1 преди 14 години
Агент, милиционер, агент, милиционер .... :-) (по Тодор Колев)
1
0
 
0
 
! Отговори
Ник Каргонски преди 14 години
"АЛБЕРТ''с право се сърди - а неговото защо не изтриха!