САЩ преговарят с България да приеме затворници от Гуантанамо?

В началото на декември е имало разговори в София
11 дек 2009 22:23,
137
САЩ преговарят с България да приеме затворници от Гуантанамо?
Снимка: БГНЕС

Посолството на САЩ  в София потвърди пред агенция Франс прес, че специалният пратеник за затварянето на Гуантанамо Даниел Фрийд е посетил България в началото на декември и се е срещнал с български официални лица.

Ние не коментираме нашите двустранни разговори с чуждестранни правителства, но сме окуражени от продължаващото желание на много от нашите близки приятели и съюзници за обсъждане за установяване на задържаните и помощта за нашите усилия да закрием затвора Гуантанамо – отбелязват още от дипломатическата мисия на САЩ.

Говорителят на Министерството на външните работи на България Драговест Горанов потвърди, че е имало подобно усилие от страна на администрацията на Обама, съобщава още АФП.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че в началото на декември американският министър на отбраната Робърт Гейтс заяви пред Камарата на представителите, че 116 затворници от Гуантанамо от общо 211, които в момента се намират там, може да бъдат прехвърлени в други страни.

"В момента установяваме кои са затворниците, които според нас могат да бъдат прехвърлени в други страни", обясни Гейтс.

"До момента, мисля, сме достигнали до 116", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
0
 
! Отговори
555 преди 14 години
Странджа, *** турско,ти като не можеш да кажеш нещо по темата-Русия та Русия.Като е демократична държава америка да си прибере талибаните там,да ги цивилизова,а не да ни ги праща тук.И вие *** ни стигате.
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
NE NA *** 4ERNA
115
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Не съм чул някое русофилче да надигне глас за прогонване на рускитепрестъпни мафиотчета от българското черноморие - все пак сме подписали "Натура 2000" и сме длъжни да опазваме природата чиста......И какъв вой ще надигнете вий, ако американците разстрелят тия талибаниот Гуантанамо...как ще ги оплаквате само..., но не може това не е Русия, товае демократична страна и без съд не може, а и се изисква време...
114
0
 
0
 
! Отговори
..... преди 14 години
И какво сега ..бежанци идват ,затворници идват...то какво стана не европейски турски *** ами световен.Хора бягайте на където ви видят очите !!!
113
0
 
0
 
! Отговори
Дран Друн преди 14 години
Верно сме като тоалетна...
112
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново... преди 14 години
Като по време на Френската революция - евреите докарват прстъпници от Марсилия в Париж,за да увличат простолюдието и го държат в стрес.
111
0
 
0
 
! Отговори
дея преди 14 години
НЕ на американски затворници в България!
110
0
 
0
 
! Отговори
изненадан преди 14 години
Има си хас да се съгласят нашите управници! При това без да ни питат. Толкова е тайно, че веднага ще се разбере. Само че ще е късно. Нормалните държави се чудят как да се оправдават, че са държали такива "гости" по затворите си, а ние тепърва мислим по въпроса. Абе, зомбирани ли сме?
109
0
 
0
 
! Отговори
555 преди 14 години
А къде ли е оная американска *** СТРАНДЖАТА.Да не целува Обамовия черен.Скрил се е в миша дупка лекето.
108
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
Сега положението е следното :Те ни казват какво ЩЕ ни направят ,а ни в послушно изпълняваме и чакаме да ни дадат да погалим големият Обамовски кокал.
107
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
"Казва ли ти някой, смееш ли да питаш!"
106
0
 
0
 
! Отговори
да си ходят в САЩ преди 14 години
затворниците са си на американското правителство и то да си ги държив в Щатите. тук хич не ни трябват техни затворници, не искаме терористични заплахи заради омразата към САЩ. кой каквато попара си е забъркал, за ди я сърба сам.
105
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
Ами пич те имат ама защо да го хабят . По лесно е да намерят боклучена страна примерно нашата *** и ето въпроса е решен.Между другото преди известно време Обама нали говори че щял да привлича все повече желаещи гейове в армията Само се моля и тях да не ни ги прати тука ,че ще стане едно мазало........Ох само като си го помисля и ме заболява дупето.УЖАС!!!!
104
0
 
0
 
! Отговори
лекия преди 14 години
те нямат ли си място къде да ги приберат....толкова пустиня има те ще ни ги водят на нас тука...това вече не мога да го разбера.....тея затворници са проблем на америка не на бъглария, все едно *** от моята къща да го оставям в къщата на съседа....правилно ли е?
103
0
 
0
 
! Отговори
Да или Не преди 14 години
Ще ни съсипят тези *** с неадекватното си и надупено поведение !!!Ние българите казваме - НЕ !Но кой ли ни слуша :((( .......
102
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
"САЩ преговарят с България да приеме затворници от Гуантанамо " А сега кажи кое е извратено . А аз съм написал нещата точно каквито са . Каква е ползата от тези затворници,а?
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Mamito ti izvraten tip
100
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
Can we say: *** you Bulgaria Yes We Can Нали обичате Обама ето това ни казва той в прав текст . Айде отворете широооко дупките и поемете дъх че идва еректиралият Обамовски х*и.
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 97майка ти знае ли че си пред компютърабързо в леглото за да не стоиш цяла седмица наказан
98
0
 
0
 
! Отговори
Кръчмаря преди 14 години
Искам да напомня че като народ сме скромни и състрадателни.Нашите политици го доказват.Като пратихме войска в Афганистан и подкряпяхме НАТО за Ирак ошаквахме да ни датат малко от "тортата' на следвоенните доставки. САЩ казаха не и ние скромно си млъкнахме. Не спечелихме но и не загубихме.Сега когато цял свят упрекна САЩ за тези концлагери в Гуантанамо те се чудят как да ги закрият и скатаят. Сега нашите политици решиха състрадателно да положат нашият *** в тази почти "сексуална" авантюра