САЩ преговарят с България да приеме затворници от Гуантанамо?

В началото на декември е имало разговори в София
11 дек 2009 22:23,
137
САЩ преговарят с България да приеме затворници от Гуантанамо?
Снимка: БГНЕС

Посолството на САЩ  в София потвърди пред агенция Франс прес, че специалният пратеник за затварянето на Гуантанамо Даниел Фрийд е посетил България в началото на декември и се е срещнал с български официални лица.

Ние не коментираме нашите двустранни разговори с чуждестранни правителства, но сме окуражени от продължаващото желание на много от нашите близки приятели и съюзници за обсъждане за установяване на задържаните и помощта за нашите усилия да закрием затвора Гуантанамо – отбелязват още от дипломатическата мисия на САЩ.

Говорителят на Министерството на външните работи на България Драговест Горанов потвърди, че е имало подобно усилие от страна на администрацията на Обама, съобщава още АФП.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че в началото на декември американският министър на отбраната Робърт Гейтс заяви пред Камарата на представителите, че 116 затворници от Гуантанамо от общо 211, които в момента се намират там, може да бъдат прехвърлени в други страни.

"В момента установяваме кои са затворниците, които според нас могат да бъдат прехвърлени в други страни", обясни Гейтс.

"До момента, мисля, сме достигнали до 116", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
P.djuf преди 14 години
Само с таяинформация американците залепиха на *** на всеки българинпо една голяма мишена.Пак се навираме във война, с която нямаме нищо общо.
76
0
 
0
 
! Отговори
дада преди 14 години
Да пуснем нашите и да бутнем чуждите, все ще намерим място
75
0
 
0
 
! Отговори
дада преди 14 години
)))))))))))))))) па може и в Ловеч все свободни места...
74
0
 
0
 
! Отговори
dada преди 14 години
Ще ги бутнем в Белене....
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прекрасно ,чудесно става все по хубаво престъпна българия приема престъпниците от цял свят!Ще направим събрание на световната престъпност у нас не се бойте няма страшно това си е бизнес за много пари далаверка за милиони някои завиждат на тези които ще спечелят от това.
72
0
 
0
 
! Отговори
grigor преди 14 години
Естествено ,че трябва да ги приемем -нали сме съюзници в НАТО !!! ЩОМ ИМАМЕ ПРАВА ,ТРЯБВА ДА ПОЕМАМЕ И ЗАДЪЛЖЕНИЯ... !!!
71
0
 
0
 
! Отговори
Анализирай Това преди 14 години
Няма по голяма радост за истинския демонократ от поемането на голям,*** ,семитски .ей,придружено с прилична пачка зелени гущери....
70
0
 
0
 
! Отговори
Димитър Петров преди 14 години
"Посолството на САЩ в София потвърди пред агенция Франс прес, че специалният пратеник за затварянето на Гуантанамо Даниел Фрийд е посетил България в началото на декември и се е срещнал с български официални лица.Говорителят на Министерството на външните работи на България Драговест Горанов потвърди, че е имало подобно усилие от страна на администрацията на Обама, съобщава още АФП."- Това значи че нашите дупедавци са договаряли с американците приемането на затворници от Гуантанамо още в началото на декември, но са го крили досега и ако не е била агенция Франс Прес и след това потвърждението от американското посолство - всичко е щяло да остане скрито от народа - сами се досещате защо.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дано да ги приемат тогава ще видят наще спец. полицай каво е тероризам в действие Бууумм буумм алаах якбар!
68
0
 
0
 
! Отговори
Димитър Петров преди 14 години
Дано нашите управляващи да не са застанали в поза партер готови да поемат американския **й, но като знам какви са най-вероятно са го направили...
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако не се лъжа там пращат на големите ***, уруди и терористи! Честито!
66
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
...Става дума за това,че вината на тоя затворник трябва да се докаже съссигурност, а за това се изисква време, а за доказаните престъпници, дори инатурализирани американци - знаете, че има куршум...или по точно спринцовка,от каквато се нуждае и моя голям приятел и адаш СТРАНДЖАТА.
65
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
до # 51 адаша СТРАНДЖАТА:Бравос, бях ти казал, когато си без придружител да си носиш табелката счервения кръст - все пак трябва да те разпознаваме и да знаем, откъде си избягал.А иначе представяте ли си руски затвор за военно пленници - какви сатия гевезелъци - за руския военно пленник има строг военно полеви съд...Тия особени сгради не достигат на тях самите, а камо ли да се разхищават зачужди.И аз бих предпочел за талибанските предателите куршум, но тука говоримза демократична държава...
64
0
 
0
 
! Отговори
West city преди 14 години
Ние с нашите затворници не можем да се справим, пък камоли с чуждите. Леле тоя свят съвсем се сбърка.
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
pregovarqt :)))))))))))))))))) samo da kajat i nashite shte podviqt opashle
62
0
 
0
 
! Отговори
3121 преди 14 години
Pari i produkti priemam.Zatvornici NIET!
61
0
 
0
 
! Отговори
Yoko преди 14 години
Jer(USA)lim контролират тъпите ЩАТИ, което не е държава а помийно сборище на фекалии. Евреите ни мразят щото сме им спасили на два пъти хората от геноцид. Както са казали - "направи добро, изяж лай*о". Но пък и стомната се чупи на третия път така че... в крайна сметка всеки ще си получи това, което е заслужил.
60
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
МЛЪКНИ БЕ *** .
59
0
 
0
 
! Отговори
Zigmund Freud преди 14 години
Я удари една сабя- да се поуспокоиш малко а?
58
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
ДО 57: даа, първо ни дават бежанци, след това затворници 10та класа. НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ благодаря...егаси приятелитеТе не са приятели ,а поробители.С робство са създали държавата си и в робство искат да държат целият свят.Звучи смешно и налудничаво но все повече се убеждавам че това е ФАКТ .