Чушкопек - българскатa битова революция на XX век

На второ място е електричеството, телевизията е трета
2 яну 2010 14:27,
59
Чушкопек - българскатa битова революция на XX век
Снимка: detstvoto.com

В последния ден на 2009 година зрителите определиха чушкопека за битовата революция на XX век с 25.51% в рамките на авторския проект на БНТ "Българските събития на ХХ век".

На второ място зрителите поставиха електричеството с 16.17%, а на трето място с 13.44% са класирани телевизията и радиото.

Ето резултатите от зрителското гласуване:

1. Електричеството 16.17%
2. Автомобилът 6.61%
3. Телевизорът и радиото 13.44%
4. Почивката на море 6.38%
5. Софийското жителство 5.24%
6. Чушкопекът 25.51%
7. Остъкленият балкон 7.74%
8. Указ 56 4.56%
9. Попфолкът 4.10%
10. Мобилният телефон 10.25%


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 14 години
До тези които не се чувствуват сноби . Ми даите да коментираме тогава скъсаните чорапи на бай ТОШО за самочувствие .
36
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Комунистите ще шашкат с чушкопеци човечеството, до пълна победа!Да живей, някои двустайни панелки вече и с остъклена тереса могът да се похвалят, така завещани от недоразвитият им соц. Да живей.. купон е в бг то.. за стадото панелки за *** вили... купон е :)
35
0
 
0
 
! Отговори
До 31 преди 14 години
Пич, ако данъците ни отиваха само за БНТ, двойни да ни ги бяха събирали. Мисля, че по-притеснен трябва да си за това, че данъците ни отиват за скъпи коли на сметосъбирачите в общината, за луксозни яхти на хората в Топлофикация и за черните каси на партиите - чрез контрабандните стоки, които ние охотно си купуваме от пазарите!!!! А ти си се хванал за една национална телевизия. Ей, това е повод за срам, наистина. Българската черта - на брашното евтини - на триците скъпи!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
До БЪЛГАРИН 1 преди 14 години
А ти кво искаш да коментираме, бе сноб! *** за фондю, ли? Идентичността ни не е повод за срам, повод за срам е задръстеността и провинциалния ни манталитет!!! Айде, малко повече самочувствие!!! Пожелавам ви го, за Новата Година. Защото имаме на какво отгоре да го имаме. Просто трябва да уважаваме самите себе си малко повече и нещата ще си дойдат на място!
33
0
 
0
 
! Отговори
До AZ преди 14 години
Защо трябва да се срамуваме от миналото си ? Българинът все се чуди какво да си намери, за да се срамува от него!!! Битието определя съзнанието!!! Ако искате да разберете какви сме, вгледайте се в дребните на пръв поглед, детайли. Чушкопекът, остъкляването на балконите по панелките и софийското жителство (както и Пловдивското, Варненското, Бургаското и др жителства, щото не само софианци са виновни на селяните) бяха сериозна част от нашето битие! Оказва се, че някои от тях са били много полезни
32
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 14 години
Я да не коментираме такива простотии .
31
0
 
0
 
! Отговори
данъкоплатец преди 14 години
вече знам къде ми отиват парите от данъците отделени за БНТ - новини на турски и длни анкети.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До МИРА 39:1. Глагола - ПЕКА и се спряга така:Аз - ПЕКАТи - ПЕЧЕШТой (Тя) - ПЕЧЕНие - ПЕЧЕМВие - ПЕЧЕТЕТе - ПЕКАТЩо се отнася до темата за похожденията ти:Обикновено се хвали този, който нищо не прави.Бъди жива и здрава и дано новата година да ти донесе поне малко сиво (вещество) и повече скромност.
29
0
 
0
 
! Отговори
До Гошо Тъпото преди 14 години
Евала, пич. Много ми хареса твоето мнение. Неясно по какви причини българите се срамуват от чушкопека. Искам да ви кажа, че тук, в САЩ, аз си мечтая за такъв уред, но няма откъде да си го доставя. Няма как да се пекат на ламарина, защото ще дойде полицията и ще ни арестува. А котлоните са отвратителни - едни спираловидни реотани, които пукат чушките на линии - пак не става. Единственото спасение е внос от България на готови, изпечени чушки. Така че - да живее чушкопекът, панелките и селото!
28
0
 
0
 
! Отговори
Red hot преди 14 години
Ами то това на снимката си е тройка, единичката имаше отдолу отварящо се дъно, за да падне чушката. Гениално, наистина гениално, както и анкетата на БНТ.
27
0
 
0
 
! Отговори
ИВАНА преди 14 години
Чушкопек , ок .Ама тройката, а не единичката. Защото с тройката има производителност.ХА ХА ХА
26
0
 
0
 
! Отговори
ОБИЧАЩ МИРАА преди 14 години
АЙ ЛЪВЮ МИРЧЕ
25
0
 
0
 
! Отговори
бракуван преди 14 години
а ергенският данък
24
0
 
0
 
! Отговори
Deso преди 14 години
do 16 Време бе народа да се подиграе поне веднъж на БНТ и продуцентите им. А стига бе,по *** неща няма ли? За малко Азис да стане национален герой.Добре ,че бе Васил Иванов Кунчев допуснат до този формат.Инак ставахме за резил на света и най-вече на Балканите.
23
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Пълна измишльотина;чушкопекът е много сложен уред и работи с....ток.ЧУШКИТЕса ги пекли на огъня върху плочата на печката или на огнището,на ламарина.Така правя и аз...сега.Ако питат мен,битовата революция на 20-ти век са.....панелките,които приютиха милиони хора,преселили се от едно място на...друго.Тепърва тези които живеят в панелки,ще трябва да вземат решението на животаси,отново на.....село,или Бог знае,къде и ....как.
22
0
 
0
 
! Отговори
Hinkey преди 14 години
Най-накрая зрителите на БНТ се проявиха като мислещи хора и се подиграха с поредната безсмислена инициатива на телевизията, финансирана с наши средства ...
21
0
 
0
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 14 години
:)))Направете си извода какви простаци гледат тая телевизия.:))))))
20
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 14 години
Този резултат се обърна и като бумеранг удари авторите и продуцентите на този формат.С включването на атрибути като чушкопек, софийско жителство, остъклен балкон и др. те искаха за сетен път да осмеят тъмното соц минало и да докажат преданността си към "свободата и демокрацията". Та затова не включиха "маловажни " събития като компютърът, интернета, кабелната тв и много други.Но гласувалите много добре се подиграха с тяхното скудоумие и гласуваха за чушкопека.Нека се гордеят с резултата си!
19
0
 
0
 
! Отговори
gendoff преди 14 години
БНТ се прославят най-вече с такива "проекти" като този. Това е едно от най-ненужните пера за разходи в бюджета с НУЛЕВА възвращаемост. Какво са ни предложили - качествени филми, дискусионни предавания, новини? За какво се харчат парите, които отиват там?
18
0
 
0
 
! Отговори
Мира 39 преди 14 години
Ти си един *** и завиждаш на моите мили момчета Гошко и Стефчо за това че могат да се наслаждават на красотата на една такава изискана красива прекрасна жена като мен и да ме гледат с влажни очи.