Магда и Красьо аут от академията в Свищов

Фолкпевачката била отличничка в спецалност "Финанси"
28 яну 2010 14:23, Красимир Ангелов
144

Снимка: uni-svishtov.bg

Красимир Георгиев – Красьо Черния, вече не е докторант в Стопанската академия в Свищов, съобщиха от Академичното ръководство на висшето учебно заведение.

“Истината е, че докторант Красимир Георгиев и дисциплинарно уволненият Калин Костов са отстранени от Академията по една и съща причина – единият не идва на занятия и курсове, другият не идва на работа по регламентирания 8 -асов работен ден”, се чете в официално обявената позиция на сайта на университета.

Според ръководството на академията се наблюдава “медийно преекспониране на лице и неговите телефонни контакти”.

Заедно с Красьо със спрени студентски права е и неговата приятелка – фолкпевицата Магда.

Още по темата

Според информацията, публикувана на сайта на Академията, статусът на студентката Магда Красимирова Стоянова е „отстранен (за определен срок)”.

“Същата се е обучавала в специалност „Финанси”, в образователно-квалифика­ционна степен „професионален бакалавър”, срок на обучение 3 години и начална учебна година 2007/2008 (6 семестъра), за което е положен съответен конкурсен изпит.

Към днешна дата Магда Стоянова е положила 8 изпита (от общо 11) от първи курс и само 2 изпита от общо 10 за втори курс”.

От стопанската академия е отстранен и доцент Андрей Захариев, който изпълняваше длъжността  заместник-ректор с  ресор “Магистърско обучение и докторантура”.

Официалното обяснение на ректора Величко Адамов е, че доц. Захариев е отстранен по “икономически съображения”, за да се пестят разходи от заплати.

Според групата преповадатели, която въстана преди месеци срещу ректора Величко Адамов, Захариев ръководи дружество, което притежава 151 атрактивни имота в цялата страна, съобщава “Янтра днес”.

Според имотния регистър фирмата на Андрей Захариев “Деруик асет мениджмънт” е собственик на малки хотели, офиси и заведения в цялата страна.

Дружеството е регистрирано в офшорна зона в САЩ и е на общ адрес с фирма на вдовицата на Дмитрий Минев – Руснака, и съпругата на Красимир Маринов – Големия Маргин.

В някои от имотите на фирмата се помещават и офиси на застрахователната компания “Бул Инс”, сочена за приближена до Маргините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
охобохо преди 14 години
А дали е така единствено в СА? Какво ли е положението в останалите ВУЗ-ове из България...Нека по-запознатите да споделят. Дано да греша, но не вярвам само в Свищов да правят такива неща. Не мислите ли, че това е анти-реклама, водена от конкурентните университети?
103
0
 
0
 
! Отговори
memmy преди 14 години
Не всеки може да си купи диплома, колега...Това не ти е Женския пазар или "Илиенци"...Но повечето - да, могат, и ти можеш, стига да те посочи някой определен човек...а схемата е ясна - първо в Колежа (както въпросната певачка) и после в Академията...или отиваш в специалната зала за връзкари, където държат изпити преподавателски чеда, *** на провинциални мутри или просто фаворитки на някои преподаватели...там се изпитват с учебниците..ако въобще става въпрос за изпит подобна пародия
102
0
 
0
 
! Отговори
kementor преди 14 години
taq kuf e zvqr
101
0
 
0
 
! Отговори
красю белия преди 14 години
щом Величко Адамов отстранява дясната си ръка Андрей Захариев ,положението е много лошо,то много, афери фирми и далавери в тази Академия .Жалко за реномето от преди години всичко е погребано от търгаши и псевдо учени.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Магда гълта !
99
0
 
1
 
! Отговори
driv3r преди 14 години
Давате ли си сметка от 1991 до сега колко народ е 'взимал' изпитите по 'втория' начин?Давате ли си сметка колко такива ТЪПИРИ управляват фирмата,в която работите и умират да ви се правят колко са велики и колко са по-умни от вас?Това -корупцията в образованието,няма да се спре,до момента,в който даскалите не започнат да взимат подобаващи заплати, а не да се пристискват с по2 и 3 висши образования и да нямат пари за елементарни нужди, а Дрисльото с Мерцедеса да вкарва оферти и да ги 'нагушва'..
98
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
Po komentarite vi zapochvam da si mislq, che nqkoi hora edva sega chuvat che e lesno da se kupi diploma.. ami lesno e.. i tova si e ot mnogo vreme nasam... a da vi kaja chestno, tova dali shte si q kupish diplomata ili shte izkarash nqkoi universitet (zavisi ot universiteta vse pak, no v momenta govorq za 90% ot BG universitetite), e pochti sashtoto.. s tazi razlika, che kato izkarash universitet, trqbva da chakash 4 godini dokato ti dadat diplomata no za smetka na tova e po-sigurno..
97
0
 
0
 
! Отговори
д-р Франсоа Кене преди 14 години
До 91.Не се коси млади приятелю. Като се върнеш през септември с дипломата си, търси хората с които действително може да се работи и да се развиваш. Тези които ще ти твърдят, че западната ти диплома не е по-добра от българската, на завършилите тук ще твърдят че пък нашата не струва пред западната. В края на краищата да се плаща по-малко. Експлоатация мойто момче.
96
0
 
0
 
! Отговори
чичо преди 14 години
Какви са тези икономически съображения .Не ще да дава рушвети на Адамов или му е слаб коловоза яде и пие и не ще да плаща банкетите.
95
0
 
0
 
! Отговори
lola bunny преди 14 години
Зхариев беше страхотен преподавател, и СА губи много като освобождава именно него. Не съм наясно със страничните му занимания, но е много кадърен човек и успява да задържи вниманието на аудиторията, не е като други закърнели мозъци, които си повтарят едно и също от 40 години. В т.ч. научи и много хора що е то Ексел, защото ни принуждаваше да правим разни упражения в час.
94
0
 
0
 
! Отговори
До дипломанта преди 14 години
За толкова време на запад щом не си осъзнал, че не трябва да се връщаш язък ти за дипломата! :)
93
0
 
0
 
! Отговори
д-р Франсоа Кене преди 14 години
За Магдето лесните шестички. А за редовите студенти сбръч, чанч и кълване по побъркване. Може би и така трябва, защото тя ще се оправи в живота така и така, ама за редовите обикновенни студентчета ще се изисква от тях мнооооого да знаят като завършат, за да работят за жълти стотинки за такива като Магдето, Красчо и т.н.
92
0
 
0
 
! Отговори
memmy преди 14 години
При тези 151 атрактивни имота в България...бълха го ухапала г-н Захариев, че останал без академичната си заплата...Нали си има имотите..че и общинската заплата...Е, вярно, че и нагоре по веригата трябва да снася, защото никой няма да те остави безнаказано да правиш милиони без да се отчиташ някъде...поне не в България!!!
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И въпреки това съм сигурен, че като се върна в България през септември със западната ми диплома, пак ще ми кажат, че то образованието в чужбина не е по-добро от българското. Няма да имам никакво преимущество пред хората прекарали студентските си години в кръчми и дискотеки, докато аз съм работил, за да се издържам и съм учил толкова години без почивка ... ех съдба :(
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има много такива с фалшиви истински дипломи. На Шушулов метресата Виктория Джерманова е същия случай. Диплома от ТУ-Стопанско управление без явяване на нито един изпит. И тази никаквица заема длъжност в ДКЕВР главен експерт по евроинтеграция, но по документи има тапия. И тази ще защитава и определя цени на парно, ток и вода????? И от такива пати целия български народ.
89
0
 
0
 
! Отговори
memmy преди 14 години
А проблема е съвсем друг..Че хора като ТЯХ един ден ще управляват нас и ще учат нашите деца...
88
0
 
0
 
! Отговори
рени преди 14 години
Не мога да си представя,че има хора,които си купуват диплома.Та тоя Красьо въобще не прилича на докторант,а на някакъв селски кръчмар.Много се е излакомял,че чак докторант-та да се набива повече на очи,че има купина диплома.Срамота!Много неща май има да излизат наяве
87
0
 
0
 
! Отговори
memmy преди 14 години
Няма значение в кой от многото университети си учил...Няма значение какво количество висшисти бълват ежегодно университетите..Един човек, който е отговорен и съвестен, положил старание да се изгради като личност и успял в това начинание е гордост за малкото останали съвестни преподаватели и за България!! Такива хора трябва да са лицето на България пред света!
86
0
 
0
 
! Отговори
Гимназист преди 14 години
Оххх на Батко отличничката тя бе!
85
0
 
0
 
! Отговори
ppp преди 14 години
Какъв е проблемът, че Магда учи? То куцо и сакато е в университет. Защо съдите за умствения капацитет на хората по професията им. Хващам се на бас, че като певица изкарва повече от голяма част от икономистите. И какво ви интересува с кого спи?