Сидеров се скара с външния министър за "Бултюрк"

Никак не хареса отговора, че не е работа на МВнР да разрешава анкети
16 юли 2010 13:57,
340
Сидеров се скара с външния министър за "Бултюрк"
Снимка: БГНЕС

След противоречието за членството на Сърбия в ЕС Волен Сидеров и външният министър Николай Младенов се сблъскаха, още по-сериозно, по повод присъствието на организацията „Бултюрк” в страната.

По време на петъчния парламентарен контрол националистът попита Младенов дали ведомството му е давало разрешение на „Бултюрк” да прави социологическо проучване в България. Въпросите, които анкетьорите задавали на турското население у нас, били повече от притеснителни.

Част от тях са дали да бъдат сменени имената на села и градове, като се върнат онези от периода на Османската империя, дали Истанбул да има думата при избора на ходжи в България, дали се чувстват дискриминирани.

Според Волен Сидеров проучването е опасна провокация. Лидерът на „Атака” също се поинтересува защо Министерството на външните работи е публикувало лъжи по негов адрес.

Причината е, че Сидеров отиде пред "Александър Невски", където бяха част от анкетьорите от „Бултюрк”, и се намеси лично в „установяването на ред и законност” (по думите на самия Волен Сидеров).

Временният посланик на Турция у нас Исмаил Юджеер обаче се оплакал пред зам. външния министър Милен Люцканов от хулиганските прояви на българския депутат. Всичко това било отразено писмено от МВнР.

Още по темата

Отговорът на Николай Младенов по първия въпрос: „МВнР няма правомощие да дава разрешения за социологически проучвания на територията на нашата страна”. Що се отнася до начина на работа на социолозите, министърът допълни, че и българите, и чужденците на наша територия трябва да спазват законите.

„Едно социологическо проучване не може да бъде заплаха за българската национална идентичност. Имаме достатъчно основание в нашата история да бъдем не само горди, но и в добри отношения с нашите съседи”, допълни отговора си Младенов.

Що се отнася до публикуването на разговора между турския дипломат и българския зам.-министър, Николай Младенов разясни, че би било грешка, ако не се води стенограма и да не бъде съобщено за провеждането на срещата.

Волен Сидеров не беше удовлетворен от отговора на министъра. „Ако този човек опише, че аз съм извършил серийно убийство на площада, пак ли трябва да го разпространите”, попита той Младенов. И от трибуната на Народното събрание определи Исмаил Юджеер като „клеветник и лъжец”.

Отношението на министерството към присъствието на турската неправителствена организация у нас пък Сидеров коментира така: „Най-добрата политика не е в навеждането на кръста”.

Николай Младенов обаче не пожела да вземе отношение по тези коментари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
0
 
1
 
! Отговори
Пловдив преди 13 години
Ха-ха-ха, е га ти и скудоумния коментар....
294
0
 
0
 
! Отговори
Йорданов-ОР-ВВС преди 13 години
"Имаме достатъчно основание в нашата история да бъдем не само горди, но и в добри отношения с нашите съседи, допълни отговора си Младенов.Не ни върви с външните министри.Но въпреки това категорично считам, че след стената на плача и сегашния гаф е време Младенов да си ходи.Тая позиция не е да се изучава на крак.С какво Младенов е горд от Турция?
293
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...министърът допълни, че и българите, и чужденците на наша територия трябва да спазват законите..." а напоследък особено Българите!!!
292
5
 
1
 
! Отговори
TURK преди 13 години
NIKOY NIKIDE NYAMA DA OTIVA TAYA RODINA KOLKOTO E TVOYA I TOLKOVA E NACHA. TOVA NIKOGA NEDEYTE ZABRAVETE.
291
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе как може да сме такива простаци ние българите след като избираме депутат като тоя и доведения му син
290
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя вече няма да ги има ама никъде макър ще завърте някое милионче покрай Герб
289
4
 
4
 
! Отговори
1988 преди 13 години
НА ВОЛЕН СИДЕРОВ МУ ПАДА РЕЙТИНГА И ЗАПОЧНА КАТО ДЕЦАТА ТИ ГОНИШ АЗ ГОНИШ КОЛКО Е СМЕШЕН АБЕ *** КОИ ВЕК ЖИВЕЕШ .АМИ КАТО НЕ МУ ДАДОХА АКЦИИ ОТ ГАЗОПРОВОДА ПОЧНА ДА СЕ ПЕНИ КОЛКО Е ЖАЛКО И ЗА НА С БЪЛГАРИТЕ
288
3
 
5
 
! Отговори
А Т А К А преди 13 години
Истинските П Р Е Д А Т Е Л И на мястото на Васил Левски трябва да Висят. Само А Т А К А.
287
4
 
8
 
! Отговори
заблуден преди 13 години
Чета глупостите по форума и се чудя защо е толкова заблуден нашия народ.Четете В-к Демокрация през годините когато Сидеров беше редактор как възхваляваше ДПС и Догана, а Първанов беше най-върл враг на Доган .Четете листите на ДПС и ще срешните ВСидеров е ако това не е безочлие здраве му кажи, о кадесте *** патриоти на кого се кланяте- събудете се
286
7
 
7
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Волен Сидеров поне е загрижен за бъдещето на България. А не, като алчните комунисти за джоба си. Готови са да се съюзят и поробителя си за парички.
285
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
dobre 4e e volen. dostoen bylgarin
284
11
 
12
 
! Отговори
РАЗГРАД преди 13 години
БРАВО НА ВОЛЕН СИДЕРОВ ЕДИН ОТ МАЛКОТО ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ
283
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пак някой се мъчи да събуди юнака балкански,измисляйки разни глупости- "питали дали да върнат имената на градовете в България ,каквито са били през Осм. Имп." Пак трабва да стреснат българите,да им отклонят вниманието от задълбочавашата се криза,провокирайки чувство за самосъхранение.Това бе опитано и чрез създадената от ДС партия ДПС и пускането на никому ненужните 5 минутни новини на турски език .Хумор и сатира е българската политика !
282
6
 
4
 
! Отговори
Болен Шиптъров преди 13 години
Изобщо не се прави така истинска политика, както този Сидеров. За пример Турция - тя от деситилетия, без дума да обели си прокарва инвазионната политика. Ето ви Босна. Защо там посрещнаха турската потеря като ангели небесни, м? Защото там хората са продукт, именно ПРОДУКТ на дългосрочната турска политика. И ние така трябва да действаме, а не като Воленчо Краткотрайко. И Кибритлийко Изготков.
281
7
 
5
 
! Отговори
Ох ох преди 13 години
За подкрепата на Сърбия като кандидат за ЕС е правилно политическо решение. Нереално е да се мисли за връщане на западните покрайнини към България, но ако Сърбия стане член на ЕС тогава границата ще е доста формална и на практика нашите сънародници ще си бъдат в България. Колкото до турската анкета - Сидеров е прав, не може разни *** и изселници да провокират нагло държавата ни. Обаче правителството вместо да заеме позицията на Израел, услужливо се навежда...което ни унижава като държава.
280
2
 
1
 
! Отговори
dali преди 13 години
значи и ти си от мошенниците...
279
9
 
13
 
! Отговори
ФОБ преди 13 години
СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ДОПУСКАНЕТО НА КАКВИТО И ДА БИЛО ОРГАНИЗАЦИИ /ОСОБЕНО ПРОТУРСКИ НАСТРОЕНИ/ ДА ПР ОКЛАМИРАТ ТУРЧЕЕНЕТО! 500 ОСМАНСКО РОБСТВО НИ СТИГАТ!!! КОЙТО СЕ ЧУСТВА ТУРЧИН ПРАВ МУ ПЪТ ДА ЗАМИНАВА В АНАДОЛА И НИКОГА ДА НЕ СЕ ВРЪЩА! ИСЛЯМИЗАЦИЯТА ДА СИ Я ПРОБУТВАТ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ!
278
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
папагалчета кво значи фес обогатете си речника папагали нищо ново за толкова време
277
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хеи тоя ли е политик бре тоя е за болница язик само дето печели доста добре иначе нищо не става от него
276
5
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Takiva politici sa mnogo malko v Balgariq.Golqma pohvala kam Siderov, tova e rodolyubec, chovek koito e gotov da zashtiti rodinata si.Siderov vinagi postapvai taka.Nie sme s teb!